Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Nebudete dýchať! Na šokujúce pokračovanie hitu si Slováci počkajú poriadne dlho

Kým u nás sa obľúbený seriál 911 dočkal odvysielania dvoch sezón, v USA o týždeň štartuje tretie pokračovanie. Kým sa dostane na Slovensko, tak to potrvá.

16.09.2019 07:00
911, seriál 911, Foto:
Televízia JOJ odvysielala druhú sériu hitu 911 počas letných prázdnin. Tretia séria štartuje v USA koncom septembra, k nám sa dostane výrazne neskôr.
debata

Keďže slovenské televízie si obľúbili zhustené vysielanie zahraničných seriálov a počas týždňa ponúknu dve a viac epizód, „stihnú“ si tak vyčerpať zásoby premiérových častí v priebehu pár týždňov. To je prípad aj 911, ktorá bola vysielaní počas letných prázdnin. V USA je situácia diametrálne odlišná. Tam 18-dielna séria vydrží televízii FOX trištvrte roka.

Zhustené vysielanie je pre našincov a televízia dvojsečná zbraň. Ak akvizícia nemá veľký ohlas, tak televízia má istotu, že sa vo vysielaní nezdrží dlho, respektíve je ľahké ho nahradiť. Opačný prípad je, keď seriál si nájde hojné divácke publikum. To sa na Slovensku, v posledných rokoch, darí len zriedkakedy. Pre zvedavých divákov je určite atraktívnejšie sledovať dve epizódy za sebou, najmä, keď dej je vybičovaný akciou.

Následne sa však musia zmieriť s krutou realitou. Výroba seriálu trvá omnoho dlhšie, ako ich Jojka minula a potom nastáva kruté vytriezvenie. Na pokračovanie si diváci musia počkať poriadne dlho a opäť strácajú niť s dejom.

Seriál 911 však v USA má žiarivú budúcnosť a je veľmi obľúbený, preto je jasné, že koniec nie je na programe dňa. Práve naopak, v príprave je dokonca jeho spin-off, ten by sa mohol dostať do vysielania začiatkom budúceho roka. Ani začiatok tretej série sa nevyhne špeciálnej epizóde. Kým dvojka štartovala veľkým zemetrasením, teraz si tvorcovia pripravili poriadne desivý začiatok tretieho roka vysielania.

Los Angeles zasiahne tsunami, pláže, ulice sú plné ničnetušiacich civilistov, keď ich zasiahne prírodný živel. O holý život budú bojovať aj hrdinovia seriálu. Podarí sa všetkým prežiť? Tretiu sériu uvedie televízia FOX od 23. septembra. Na Slovensko sa najnovšie pokračovanie dostane, pravdepodobne, najskôr v lete 2020.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #televízia JOJ #oseriáloch #seriál 9-1-1