Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Prvá žena na čele polície v USA sa postaví rasizmu, diskriminácii a migrácii

Televízia CBS v najbližších mesiacoch nemieni riskovať so seriálmi. Zvolila klasické žánre, ktoré nie sú ničím výnimočné a sú len stávkou na istotu. Jedným z nových prírastkov je aj Tommy, policajná dráma s herečkou Edie Falco držiteľkou niekoľkých cien Emmy.

02.08.2019 07:00
edie falco, tommy, Foto:
Herečka Edie Falco prichádza na televízne obrazovky ako nekompromisná Tommy.
debata

Stanica teda opäť produkuje podľa zabehnutej šablóny, dominantná hlavná postava stvárnená známou herečkou a okolo nej niekoľko vedľajších postáv, ktoré hrajú druhé husle. Opakuje sa aj starý známy scenár o komplikovaných rodinných vzťahoch, keď matka kvôli kariére nemá vzťah s vlastným dieťaťom a žije ako samotárka. Zruinované súkromie si nahrádza nekompromisným správaním v profesionálnej kariére, kde je neprekonateľná.

To je Abigail „Tommy“ Thomasová, hviezda americkej armády, ktorá sa rozhodla spraviť rázny krok v kariére a uchádza sa o miesto šéfky polície v Los Angeles. Jej dlhoročné úspechy a skúsenosti nedajú mužskej konkurencii šancu a tak sa ujme novej pozície.

Tvorcovia seriálu stavili na poukázanie rodových rozdielov. Tommy to nebude mať ľahké v prostredí, ktoré primárne je zafixované, že patrí mužom. Navyše v Los Angeles sa polícia musí popasovať s úplne inými problémami, aké zažila v New Yorku.

Mesto na juhu USA je síce slnečné s plážami a na prvý pohľad idylkou, no trápi ho vysoká kriminalita, prílev migrantov, drogové gangy, všadeprítomný rasizmus, diskriminácia. Miestna polícia potrebuje pevnú ruku a jej nová šéfka ju navonok má. Ako to už býva, po vyzlečení sa z uniformy sa z hlavnej hrdinky stáva civilista s bežnými ľudskými emóciami a problémami a snaží sa zblížiť s dcérou, vnučkou a správať sa ako človek, nie ako robot, čo ju naučili v armáde.

Už teraz tento seriál pôsobí všedne a stráca v konkurencii, ktorá sa rozhodla ísť podobnou cestou. Všetko sa javí, akoby klasické televízie rezignovali na ambicióznejšie seriály a prinášajú drámy a komédie, ktoré na prvý pohľad majú problém zaujať.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #oseriáloch #Tommy #Edie Falco