Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Hranica medzi vedou a náboženstvom padne! Zlo zatne pazúry do nevinných

Zahraničné, ale aj domáce televízie sa počas leta aktívne pripravujú na štart novej televíznej sezóny. Jeseň je pre ne najdôležitejšia časť roka, keď musia najviac zaujať divákov. V nasledujúcich týždňoch portál oserialoch predstaví seriálové novinky, ktoré sa časom môžu dostať aj na Slovensko a byť veľkými hitmi.

15.07.2019 07:00
evil, seriál evil, Foto:
Seriál Evil ponúkne divákom nefalšovaný humor a kontroverzné pohľady na náboženstvo.
debata (1)

Prvou z nich psychologicko-mysteriózna dráma Evil (Zlo). Televízia CBS to ide skúsiť so žánrom, ktorý dlhodobo nemá u divákov úspech. Poriadny horor v rámci štandardných celonárodných televízií ABC, NBC, FOX, CBS a The CW nemá úspech. Pred pár rokmi to skúšal Exorcista na FOXe, dočkal sa len dvoch sezón a katastrofálnej sledovanosti. Avšak ponuka do nadchádzajúcej sezóny sa javí ako najslabšia za posledné roky a je nádej, že sa konečne podarí oživiť úspech aj v prípade okrajových žánrov.

Evil štartuje počas tejto jesene, čo je znak toho, že CBS tomuto formátu verí natoľko, že ho vyšle do najdôležitejšej časti televízneho roka. Netradičná je však kombinácia spolubojovníkov. Štvrtky totiž na CBS už tradične patrí humoru a sitkomom, ktoré sa vysielajú v niekoľkých pásmach. Len asi málokto by si trúfol tipnúť, že o desiatej večer ich vystrieda diametrálne ladený program. Práve kombinácia programov už teraz dáva pochybnosti o možnom úspechu, pritom práve Evil predstavuje jednu z najlepšie vyzerajúcich noviniek.

Seriál predstaví príbeh skeptickej psychologičky, ktorá sa dostane kňazského seminára, kde sa dejú nevysvetliteľné veci. Jeden tábor hovorí o zázrakoch, o nadprirodzene, Bohovi, diablovi. Ona predstavuje vedeckú obec, ktorá má na všetko logické vysvetlenie. Čo sa stane, keď sa hranica medzi vedou a náboženstvom rozsype? Čo ak vždy logická žena spozná temnú stranu, ktorá ju začne prenasledovať? Evil postupne začne odkrývať rôzne náboženské povery a nechá divákov v pomykove. Je možné, že sa tieto veci dejú alebo sú to len výplody náboženstva?

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #oseriáloch #Evil