Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Dvojitá hanba, dvojité poníženie. Tento seriál si vypočul dvojitý verdikt o zrušení

Každý nový seriál a jeho tvorcovia dúfajú, že sa im podarí vyčnievať ponad konkurenciu a že práve ich produkt zaujme a zabezpečí si prežitie. Veľa z nich nemá to šťastie a musí si vypočuť potupný verdikt o zrušení kvôli nezáujmu a nízkej sledovanosti.

05.07.2019 07:00
whiskey cavalier, Foto:
Nádejný hit sa skončil veľmi rýchlo.
debata

Tohtoročná kriminálka Whiskey Cavalier si tento nepríjemný verdikt musela vypočuť rovno dvakrát a nepomohol tomu ani fakt, že išlo o vlajkovú loď tejto jari televízie ABC. Do hlavných úloh obsadila veľké hviezdy súčasnosti – Scotta Foleyho a Lauren Cohan. S druhou menovanou sa spája turbulentné obdobie s konkurenčnou AMC. Vďaka seriálu The Walking Dead sa stala hviezdou prvej veľkosti.

Keď jej však končila zmluva, mala ambíciu si vyrokovať lepšie podmienky, televízia, nepochopiteľne, odmietala pristúpiť na zvýšenie honoráru. Výsledkom je, že Cohan opustila zombie drámu počas aktuálne vysielanej deviatej série a ďalšia budúcnosť v nej visí na vlásku. Prijala úlohu v špionážnej dráme Whiskey Cavalier, ktorú ABC silno tlačí vpred a navyše sa seriál nakrúcal v drvivej väčšine v Prahe, čo pre našinca je lákadlom na sledovanie.

Pointa seriálu nie je vôbec originálna. Opäť sa opakuje dobre známa schéma o spojení dvoch protikladov. Takých seriálov v štýle Vtierka Castle, Mentalista, Kosti tu už naozaj bolo veľa. A teraz to opäť funguje! Citlivý agent FBI a chladná agentka CIA sú zárukou dobrej zábavy, všetko je doplnené vtipmi, rôznymi narážkami a bombastickou akciou.

Epizódy sú rýchle, majú spád, divák jednoducho nemá priestor nudiť sa a hluché miesta v scenári sú nahradené zbesilnými výbuchmi, naháňačkami. Televízie už majú tieto formáty vycibrené do posledného detailu.

Lenže! Zdanlivá pasca na dívákov v podobe dobre namiešanej štruktúry každej epizódy nemusí byť zárukou toho, že sa zo seriálu stane hit. Whiskey Cavalier je toho jasným dôkazom. Niekedy netiahnu ani hviezdy, ani dej. Trinásta a posledná epizóda „pritiahla“ k obrazovkám ani nie štyri milióny divákov a tú sú naozaj podpriemerné a mimoriadne nelichotivé čísla na propagovaný hit.

ABC prišla s rozhodnutím, ktoré v konečnom dôsledku nie je prekvapením. Svieža špionážna dráma dostáva stopku. Len pár dní po májovom ohlásení sa začali objavovať snahy o odkúpenie seriálu, dokonca sama stanica vyhlásila, že hľadá cesty so štúdiom Warner Bros., ako priviesť dvojicu agentov späť. Náklady na výrobu však boli vysoké, sledovanosť nízka a to televízia nemohla tolerovať.

Whiskey Cavalier si vypočul v priebehu pár dní dva zdrvujúce verdikty o konci. Amerických divákov nepritiahol k obrazovkám ani fakt, že celý dej sa odohrával a nakrúcal v Českej republike a teda priniesol na obrazovky exotický a nevšedný zážitok.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #oseriáloch #Whiskey Cavalier