Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Vidíme sa v pekle! Pokračuje seriál, ktorý to už mal mať za sebou

Seriálových fanúšikov čakala dobrá správa, ktorú si pre nich prichystal Netflix. Ich obľúbený seriál Lucifer dostal ďalšiu sériu, pričom budúcnosť mal stále neistú.

24.06.2019 07:00
lucifer, Foto:
Lucifer na Netflixe uspel, získal aj piatu sériu, tá však bude posledná. Vďaka streamovaciemu gigantu "žil" na obrazovkách o dva roky dlhšie.
debata (2)

Vznikla totiž nová situácia aj pre streamovací gigant, keďže Lucifera prebral od štandardnej televízie FOX, ktorá ho ukončila po troch rokoch pre nedostatočnú televíziu. Streamovacie a štandardné televízie majú rozdielne merania na úspešnosť seriálov. Kým klasické stanice sa riadia primárne sledovanosťou, ratingami a trhovými podielmi. Internetové televízie, pochopiteľne, nemôžu sa spoliehať na štandardné merania, lebo sa nedajú v tomto prostredí uplatniť.

Je však pravdou, že aj taký Netflix posudzuje výkon svojich seriálov miernejšie a prihliada nielen na počet pozretí. Preto sa fanúšikovia Lucifera nemohli spoliehať na to, že ich obľúbený pekelník má teraz pred sebou zaručenú budúcnosť. Predsalen prichádzal s pošramotenou povesťou a nálepkou o nízkej sledovanosti, hoci sa mu mimoriadne darilo práve na online platformách, čo štandardná televízie neberie do úvahy v kľúčovej miere.

Vyzerá to tak, že Lucifer nakoniec viacmenej vyhral svoj boj. Hoci mala štvrtá séria len desať epizód, predtým sa počty pohybovali medzi 22 – 25. Tvorcovia dostali potrebnú kreatívnu voľnosť, mohli popustiť uzdu v scenári a deji a prinieslo to svoje hriešne ovocie. Najnovšie pokračovanie, už pod taktovkou, Netflixu podľa ohlasov patrí medzi to najlepšie, čo seriál ponúkol.

Medzičasom je potvrdená aj piata séria avšak posledná, ktorá však nepozná dátum štartu, ale pozná počet rozlúčkových častí. Mnohí márne predpokladali, že Netflix dopraje v rámci finálnej série divákom viac epizód. Pred pár dňami prišlo sklamanie. Piata séria bude opäť len desať epizód. Rozlúčka s pekelníkom nebude veľkolepejšia, útechou však zostáva fakt, že tvorcovia pripravia aspoň dostatočný koniec. Labutia pieseň s týmto provokatívnymm seriálom sa odohrá v samotnom pekle, v roku 2020.

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #netflix #Lucifer #oseriáloch