Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Konečne poriadny hororový seriál. Pochutí si na detskej duši a nevinnosti!

Televízia AMC, ktorej doteraz skôr dominovali zombie seriály, exkluzívne prináša na Slovensku desivú novinku a ožije hororová legenda. K nedávno odštartovanej 5. sérii Fear the Walking Dead sa vo štvrtok večer o 22:00 pridá NOS4A2.

06.06.2019 07:00
NOS4A2, zachary quinto, Foto:
Záber zo seriálu NOS4A2.
debata

Fanúšikovia strašidelných príbehov sa môžu tešiť na snový svet, v ktorom je najchutnejším pokrmom nevinná detská duša a najdesivejším miestom nemenná Vianočná ríša. Seriál NOS4A2 vznikol na základe rovnomenného bestselleru od spisovateľa Joa Hilla, ktorý je synom kráľa hororu Stephena Kinga a sám úspešným spisovateľom.

Hlavný „hrdina“ Charlie Manx je charizmatický, nesmrteľný tvor, ktorý sa živí dušami unesených detí. To, čo z nich po jeho hostine zostane, umiestňuje vo svojej zvrátenej, zamrznutej dedinke zvanej Vianočná ríša. Nešťastníci, ktorí v nej uviazli, deň čo deň prežívajú Štedrý deň a nešťastie a smútok majú zakázaný.

Proti Manxovi a jeho čudnému svetu sa však postaví mladá hrdinka Vic McQueenová. Má pred sebou posledný ročník strednej školy a cez prázdniny pomáha svojej matke s upratovaním v domoch miestnej honorácie v mestečku Haverhill. Desí ju predstava, že by sa namiesto štúdia na vysnívanej vysokej škole mala živiť podobným spôsobom.

Hlavnú úlohu v seriáli NOS4A2 stvárni Zachary... Foto: Zach Dilgard/AMC
NOS4A2, zachary quinto, Hlavnú úlohu v seriáli NOS4A2 stvárni Zachary Quinto, známy z filmovej série Star Trek.

Túži hlavne uniknúť z domu – jej rodičia sa stále hádajú, v rodine chýbajú peniaze a otec priveľa pije. A tak často nasadne na svoju milovanú motorku a preháňa sa po lesných cestách, aby si vyčistila hlavu. Pri jednom z takýchto výletov narazí na polozrútený most, ktorý ju privedie až k Charliemu Manxovi.

Mladá nádejná umelkyňa vďaka svojmu výraznému talentu zistí, že má nadprirodzenú schopnosť nachádzať stratené veci a dokáže Charlieho sledovať. Hanblivá a trochu asociálna Vic bude musieť vynaložiť celú svoju odvahu, zmysel pre humor aj nezdolnosť, ak chce stratené duše zachrániť z Manxových pazúrov. Bude však mať čo robiť, aby sa jeho obeťou nestala aj ona sama.

Premena herca Zacharyho Quinta na desivú... Foto: AMC
NOS4A2, zachary quinto, Premena herca Zacharyho Quinta na desivú postavu trvala niekoľko hodín.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #oseriáloch #NOS4A2