Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Seriál, ktorý sa nedá 'zabiť', sa vracia s temným pokračovaním

Sú seriály, ktoré keď zrušia, tak diváci si to ani neuvedomia alebo sú radi, že sú preč. Potom sú seriály, o ktoré bojujú za každú cenu. Kriminálka Veronika Marsová (Veronica Mars) je dôkazom, že zrušenie pôvodného seriálu pred rokmi nič neznamená.

08.05.2019 07:00
kristen bell, veronica mars, veronika marsová, Foto:
Pre herečku Kristen Bell je rola Veroniky Marsovej srdcovkou. Vráti sa v ďalšej minisérii.
debata

Niekedy stačí seriálom len niekoľko epizód, aby sa z nich stal fenomén. Veronika Marsová s herečkou Kristen Bell je toho dôkazom. Príbeh tejto kriminálky sa začal písať ešte v roku 2004, keď mal premiéru. Po troch sezónách dostal nečakanú stopku. V tom čase ešte neexistovali streamovacie televízie, iba štandardné televízie, ktoré o seriál nejavili záujem, aj keď sa rozbehli petície za jeho záchranu.

Zmena prišla v roku 2014, keď sa hlavnému showrunnerovi podarilo vyzbierať v priebehu pár dní šesť miliónov dolárov, aby mohol nakrútiť záverečný film a doprial fanúšikom záver, o ktorý roky žiadali. Zaujímavosťou je, že bola potrebná len polovičná suma na vznik filmu.

Práve svojrázna postava Veroniky Marsovej spravila z herečky Kristen Bell obrovskú hviezdu a ona si je toho vedomá a mladá agentka zostala aj po rokoch jej srdcovou záležitosťou, preto sa k nej vždy hlásila a bola ochotná byť súčasťou akejkoľvek podoby možného pokračovania. Medzitým Bell začala nakrúcať filmy, ale aj iné seriály.

Po úspechu filmu a rozmachu online služieb sa čoraz častejšie začalo skloňovať možné pokračovanie, tentokrát omnoho veľkorysejšieho vydania. Viackrát sa skloňovala nová miniséria, ale aj štandardná štvrtá séria. Diváci si však museli počkať až do roku 2019. V lete tohto roka sa k nim dostane spomínaná štvrtá séria. Čakanie a neochvejné požiadavky boli vypočuté a nového pokračovania sa ujala streamovacia televízia Hulu, zodpovedná za oceňovaný Príbeh služobníčky alebo jej najnovší hit The Act (Odhalenie).

Už 26. júla sa Veronika Marsová vráti s ôsmimi novými epizódami a nebude sama. Je veľmi ojedinelé, že do dávno skončeného seriálu sa po rokoch ochotne vracia aj pôvodné obsadenie. Fanúšikovia sa dočkajú všetkých kľúčových postáv zo seriálu, ale aj filmu. Tvorcovia sľubujú iné štýl pokračovania. Tentokrát chcú staviť na jeden komplikovaný prípad, ktorý sa bude riešiť celú sezónu a navyše všetko má byť temnejšie.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba