Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Seriál, ktorý sa tajne nakrúcal neďaleko nás, je milý a neškodný

Televízia ABC si dávala s novým seriálom Whiskey Cavalier poriadne načas. Pokúša sa z neho spraviť ťahák tejto jari. Do hlavných úloh obsadila veľké hviezdy súčasnosti – Scotta Foleyho a Lauren Cohan. S druhou menovanou sa spája turbulentné obdobie s konkurenčnou AMC. Vďaka seriálu The Walking Dead sa stala hviezdou prvej veľkosti.

17.04.2019 07:00
whiskey cavalier, lauren cohan, scott foley, Foto:
Hoci mal z toho byť hit jari, nakoniec je Whiskey Cavalier neškodným, ale pozerateľným seriálom.
debata (1)

Keď jej však končila zmluva, mala ambíciu si vyrokovať lepšie podmienky, televízia, nepochopiteľne, odmietala pristúpiť na zvýšenie honoráru. Výsledkom je, že Cohan opustila zombie drámu počas aktuálne vysielanej deviatej série a ďalšia budúcnosť v nej visí na vlásku. Prijala úlohu v špionážnej dráme Whiskey Cavalier, ktorú ABC silno tlačí vpred a navyše sa seriál nakrúcal v drvivej väčšine v Prahe, čo pre našinca je lákadlom na sledovanie.

Pointa seriálu nie je vôbec originálna. Opäť sa opakuje dobre známa schéma o spojení dvoch protikladov. Takých seriálov v štýle Vtierka Castle, Mentalista, Kosti tu už naozaj bolo veľa. A teraz to opäť funguje! Citlivý agent FBI a chladná agentka CIA sú zárukou dobrej zábavy, všetko je doplnené vtipmi, rôznymi narážkami a bombastickou akciou.

Epizódy sú rýchle, majú spád, divák jednoducho nemá priestor nudiť sa a hluché miesta v scenári sú nahradené zbesilnými výbuchmi, naháňačkami. Televízie už majú tieto formáty vycibrené do posledného detailu.

Alfou a omegou sú však hlavné postavy, chémia musí jednoducho fungovať a pri Whiskey Cavalierovi to všetko do seba zapadlo ako puzzle. Všetko je nastavené na úspech, len divácke preferencie sú nevyspytateľné. Televízia, prirodzene, očakávala, že seriál zlomí divácke rebríčky. On sa však pohybuje len veľmi opatrne v šedých priemeroch. S päťmiliónovou sledovanosťou to rozhodne nie je žiadne terno a nedá sa povedať, že by mal istú budúcnosť.

Pritom seriál má všetko, čo potrebuje k úspechu. Či ide o zlé načasovanie alebo sú diváci presýtení týmto formátom je otázne. Každopádne, známe lokácie robia zo seriálu atraktívnu alternatívu. Až takmer do skončenia nakrúcanie pred pár týždňami sa nevedelo, že aká veľká produkcia prebieha neďaleko Slovenska.

Duo agentov sa preháňa ulicami Prahy a blízkeho okolia a v každej epizóde zachraňuje svet pred rôznymi tajnými hrozbami, o ktorých bežní obyvatelia nemajú tušenie. Česko filmári využili aj stvárnenie iných svetových metropol. Aby sa nakrúcanie nepredražilo, tak hlavné exteriéry nakrúcali aj v Paríži, avšak gro bolo natočené v Prahe.

Whiskey Cavalier jednoducho diváka pobaví a je pravdou, že to nie je typ seriálu, ku ktorému by bolo nutné sa vracať. Je to milá, akčná jednohubka, ktorá neurazí. Dá sa pri nej vypnúť, neriešiť nelogické nezrovnalosti, epizódy majú schopnosť na 40 minút vtiahnuť naplno do deja a je fajn, že vzniká aj pohnútka pustiť ďalšiu a ďalšiu epizódu.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Lauren Cohan #Scott Foley #oseriáloch #Whiskey Cavalier