Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Štartuje seriál, ktorý sa nakrúcal neďaleko Slovenska a nikto o tom nevedel

Po mesiacoch príprav štartuje seriál, na ktorý, ešte pred samotnou premiérou, spievajú ódy zahraniční kritici. Reč je o sviežej špionážnej dráme Whiskey Cavalier z dielne televízie ABC.

27.02.2019 07:00
whiskey cavalier, lauren cohan, scott foley, Foto:
Televízia ABC musí urobiť z nového seriálu veľký hit.
debata (7)

Tej sa podaril husársky kúsok, keď do hlavnej úlohy zlákali herečku Lauren Cohan zo seriálu The Walking Dead. Televízia – prefíkane – využila konflikt medzi ňou a televíziou AMC, keď jej odmietali v rámci novej zmluvy zvýšiť honoráre na požadovanú úroveň. Cohan preto neváhala a odmietla ďalej účinkovať v zombie dráme a prijala hlavnú ženskú rolu vo veľmi ambicióznom projekte.

Nakoniec sa síce dohodla aj s AMC a objavila sa v niekoľkých epizódach deviatej série The Walking Dead, no tam jej príbeh zostal otvorený. Nakrúcanie musela prerušiť a začala sa naplno venovať Whiskey Cavalierovi. ABC má ambíciu vrátiť na obrazovky žáner, ktorý sa už dlho neobjavil, hoci originálny určite nie je. Všetko záleží na lákavom spracovaní a nateraz to vyzerá tak, že z tohto seriálu môže byť veľký hit.

Opäť sa objaví nesúrodé duo agentov, ktorí by za normálnych okolností nikdy spolu nespolupracovali. Lenže…Whiskey Cavalier chce nadviazať na obľúbenú šablónu mužsko-ženských nedorozumení a chémie podobne ako pri Vtierkovi Castlovi (Castle) alebo Kostí (Bones).

V seriáli bude bok po boku stáť agent FBI Will Chase s krycím menom Whiskey Cavalier (Scott Foley známy zo seriálov Klinika Grace, Škandál, Felicity) a agentka CIA Frankie Trowbridge s krycím menom Fiery Tribune (Lauren Cohan). Obaja patria k tým najlepším v rámci vlastnej bezpečnostnej organizácie, avšak spolu im to ladiť nebude.

Každý má svoj štýl práce, iné nastavenie morálky a púšťania sa do nebezpečných situácií. Teraz sa však budú musieť zladiť. V stávke sú nevinné obete. Tvorcovia chcú do seriálu preniesť len to najlepšie z podobných formátov. Nebude samozrejme chýbať humor, akciou nabité zápletky, kraľovať však bude vizuál. Televízia chce spraviť z tohto seriálu ťahúňa jari a poriadne sa preto plesla po vrecku a Whiskey Cavalier dostal štedrejší rozpočet. Dôvod?

Seriál sa totiž nakrúca nielen v USA, ale z veľkej časti aj v Európe, dokonca len kúsok od nás. V Prahe. Pričom sa celá produkcia podarila utajiť a nikto netušil, že kúsok za hranicami sa preháňajú veľké herecké hviezdy. Pointou jednotlivých epizód bude boj s nepriateľmi a špionážne misie v rôznych krajinách sveta a tvorcovia chceli byť autentický a tak už mesiace cestujú po Európe a pripravujú akčné scény priamo v uliciach.

Whiskey Cavalier okrem štedrej podpory dostáva aj pozoruhodnú propagáciu. Produkcia je pomerne drahá a tak televízia nemôže riskovať, že pohorí.

View this post on Instagram

A pretty spectacular day.

A post shared by Lauren Cohan (@laurencohan) on

© Autorské práva vyhradené

7 debata chyba
Viac na túto tému: #Lauren Cohan #Scott Foley #oseriáloch #Whiskey Cavalier