Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Ostrieľaní tvorcovia, notoricky známe tváre a aj tak je táto kriminálka prepadák

Seriálová smrtka opäť kosila, znova to bolo vo vodách noviniek. Letná odľahčená kriminálka Take Two končí ako sklamanie po prvej sérii. Nepomohli jej ani známe tváre v hlavných úlohách, ani producenti, ktorí majú na konte hit Vtierka Castle.

26.11.2018 07:00
take two Foto:
Ďalšia novinka pohorela. Zo Sam (Rachel Bilson) a Eddieho (Eddie Cibrian) nebude nové duo kriminalistov. Seriál Take Two končí po prvej sérii.
debata

Novinka Take Two bola počas leta prezentovaná ako nádej pre obdobie, keď sa vysiela minimum premiér a požiadavky na sledovanosť sú diametrálne miernejšie ako počas hlavnej sezóny, keď si televízie idú nekompromisne po krku. Spočiatku sa aj zdalo, že by táto kriminálka s výrazným humorným nádychom mohla uspieť. Nadšenie po prvej epizóde veľmi rýchlo opadlo a s ním aj priazeň obecenstva a sledovanosť išla dole.

Premiéra ešte uhrala pomerne solídny výsledok na úrovni 3.4 milióna divákov s ratingom 0.5, čo nie sú prevratné čísla, avšak prežili seriály aj s horšími výsledkami. Lenže krivka počas trinástich týždňov vysielania skĺzla pod hranicu troch miliónov a seriál bolo jasné, že z tohto úspech nebude.

Televízia ABC pred pár dňami prelomila mlčanie a ukončila Take Two po prvej sérii a nepomohol tomu ani fakt, že v hlavnej úlohe sa predviedla skvelá herečka Rachel Bilson, ktorú dobre poznajú aj slovenskí diváci zo seriálov OC Kalifornia, Doktorka Zoe. Po jej boku stál nemenej Eddie Cibrian, ktorého si našinci môžu pamätať z CSI: Kriminálka Miami.

Kameňom úrazu pokusu priniesť dynamické duo vyšetrovateľov bol samotný námet. Tvorcovia seriálu Vtierka Castle jednoducho vykradli samých seba a prehodili len úlohy hlavných postáv. Bilson stvárnila skrachovanú herečku Sam Swift, ktorá neraz neoplývala intelektom, avšak jej odstup a iný pohľad na vec bol neraz prínosom pre „skostnatelých“ kriminalistov. Spoločne s jej kolegom Eddiem tak vyšetrovali rôzne typy vrážd.

Producenti silou mocou chceli byť vtipní a hlavnú hrdinku posielali do nebezpečných situácií v prestrojení a tlačili ju do polohy hlupane, ktorá svojou neobratnosťou vždy akosi „vykorčuľuje“ z každej situácie. Eddie jej neraz nestíhal, čo bolo hnacím motorom pre ich neustále slovné výmeny. Take Two bol zvláštnou variáciou Richarda Castla a Kate Beckettovej, ale bolo vidno, že sa mierne vykráda aj konkurečný seriál Kosti, kde hviezdil Booth s Brennanovou. Všetko to malo pôsobiť sviežo, humorne, no snaha sa minula účinku.

Jednotlivé príbehy začali pôsobiť trápne, nerealisticky a hnali myšlienky divákov do presvedčenia, že sledujú naozaj zlý seriál. Take Two sa čoskoro predstaví aj na slovenských obrazovkách. V roku 2019 ho má v zálohe televízia JOJ. Zatiaľ nie je známe, na ktorú zo svojich staníc ho uvedie, vzhľadom na rýchle zrušenie – zrejme – poputuje na menšie stanice a na hlavný kanál sa nedostane. Toto hit rozhodne nebol.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Eddie Cibrian #televízia JOJ #Rachel Bilson #oseriáloch #Take Two