Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Vtierka Castle si ide tvrdo za úspechom. Skúsi to s novým seriálom

Prichádza seriál, ktorý by mal byť akýmsi návratom pre herca Nathana Filliona, známeho zo seriálu Vtierka Castle. Či to tak aj bude je otázne.

18.10.2018 07:00
rookie, the rookie, nathan fillion, Foto:
Seriál Vtierka Castle si mimoriadne obľúbili aj Slováci. Teraz sa na obrazovky vracia herec Nathan Fillion v novinke The Rookie.
debata (1)

Televízia ABC to pred pár rokmi nemala so seriálom Vtierka Castle vôbec jednoduché. Sledovanosť bola katastrofálna, najmä počas ôsmej série. Diváci volali po ukončení, stanica si tvrdohlavo prahla po pokračovaní. Preto prišla s kontroverzným riešením.

Pokračovať v oklieštenej verzii zameranej len na Castla (Nathan Fillion). Jeho dlhoročná kolegyňa, herečka Stana Katic dostala padáka a tvorcovia s ňou viac nepočítali, pričom sama sa to dozvedela z médií. Po prevalení tejto informácie vygradovali protesty fanúšikov. Nakoniec z plánu na deviatu sériu vzišlo a narýchlo sa nakrútil koniec seriálu, ktorý stihol dať ako takú bodku.

Lenže až neskôr vyšlo najavo, že s týmto plánom bol úplne stotožnený hlavný predstaviteľ seriálu a zdanlivo ideálne vzťahy so Stanou Katic bola iba pretvárka. Fillion si týmto krokom nezískal veľa fanúšikov. Po troch rokoch si to chce u divákov vyžehliť a prichádza v novinke The Rookie. Za seriálom stoja tvorcovia Vtierky Castla, ktorí sa tešia veľkej priazni domovskej stanice, ktorá ich nechce stratiť. Fillion si tak ide tvrdohlavo za tým, že nechce zmiznúť z obrazovky.

The Rookie sa zameria na príbeh Johna Nolana, ten začína kariéru policajta vo veku, keď môže byť otcom mladých kolegov. Ani to ho však neodradí, aby ukázal svoje kvality. Dostáva do tvrdého sveta, kde si mladí kadeti nič nedarujú, pričom musia rešpektovať autority a učiť sa byť dobrým policajtom, kým príde reálny prípad. Pre typického „malomešťáka“ bude tento svet mimoriadne cudzí, avšak využije svoje iné videnie problémov a ukáže konkurentom, že si miesto medzi nimi zaslúži.

Podobne ako Vtierka Castle, tak aj The Rookie staví na lídersku pozíciu hlavného hrdinu, ktorý sa svojimi prejavmi nebude tak líšiť od starej úlohy. Tvorcovia poučení, čo zafungovalo pred rokmi, teraz to musia zrecyklovať, preto nebude hýbať povestný humor a štylizácia Nathana Filliona do pozície rojka. Ostatní jeho kolegovia budú povinnou kulisou, tak ako pri Vtierkovi.

Bude zaujímavé sledovať, ako budú reagovať diváci na tento seriál. Či už vypršali negatívne emócie z konca Vtierky Castla alebo budú skeptickí voči tomuto formátu, ktorý je stávkou na istotu. Namiešaný je správne, otázne je, či sa dostaví aj dostatočný počet divákov. The Rookie odštartoval v utorok večer.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Vtierka Castle #CASTLE (Vtierka Castle) #oseriáloch #Nathan Fillion