Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Tradičné rozprávky dostanú zvrátenú podobu. Budete zvedaví na tieto príbehy!

Tohtoročný Halloween bude o čosi desivejší. Svetlo sveta uzrie dlho pripravovaný seriál Tell Me a Story, pôvodne sa očakávalo, že sa objaví až v roku 2019.

18.09.2018 07:00
tell me a story, Foto:
Mysleli ste si, že rozprávky už poznáte. Nepoznáte. Novinka Tell Me a Story ukáže ich zvrátenú podobu.
debata

Za novým psychologickým thrillerom stojí Kevin Williamson, spoluautor legendárnych Upírskych denníkov (The Vampire Diaries). Navyše po skončení rozprávkového seriálu Kde bolo, tam bolo (Once Upon a Time) v máji tohto roka, sa vytvoril atraktívny priestor rozpovedať ďalšie príbehy o postavičkách, ktoré každý notoricky pozná.

Tell Me a Story však prekvapuje naozaj surovým spracovaním. Kde bolo, tam bolo sa držalo pri zemi oproti prichádzajúcej novinke. Počas siedmich rokov diváci spoznali rôzne rozprávky povedané úplne iným spôsobom, ako ich poznajú ľudia z kníh. Televízia CBS so svojou streamovacou platformou All Access však ide ešte ďalej.

Prvý trailer k Tell Me a Story naháňa zimomriavky, príbeh nebude poznať žiadny happy end, spravodlivosť bude vytlačená na okraj a nepricvála ani princ na bielom koni, hoci tieto charaktery tam budú, krutá realita tohto sveta im nedovolí byť tým, kým sú predurčený.

A práve tieto atribúty robia z tohto seriálu, že patrí medzi najočakávanejšie novinky nadchádzajúcej jesene, aj keď pôvodne sa očakávala premiéry až začiatkom budúceho roka. CBS All Access tématicky zvolila premiéru desivého seriálu počas Halloweenu a mal by byť ťahákom prvých mesiacov novej sezóny, keďže vlajková loď tejto platformy – Star Trek: Discovery – sa vráti s novou sériou v januári 2019.

Tento seriál púta pozornosť nielen kontroverznosťou, ale aj hereckým obsadením. Že nejde iba o obyčajný seriál svedčí aj účasť herca Paula Wesleyho, ten si zopakuje účinkovanie po boku tvorcu Williamsona. Narozdiel od Upírskych denníkov, tentokrát jeho postava bude diametrálne odlišná.

Nebude chýbať ani Kim Cattrall zo Sexu v meste, tá si rovnako prekvapujúco zahrá „babičku“ Červenej čiapočky. Ani tá však nebude tradičná. Pre úlohy „krehkej dievčiny“ showrunner siahol opäť po bývalej kolegyni. Herečka Danielle Cambell počas minulých rokov hviezdila v spin-off o Pôvodných upíroch, teraz sa prevtelí do úlohy poslušného dievčaťa. To všetko bude len na oko.

Zo spomínaného seriálu Kde bolo, tam bolo prichádza aj herečka Dania Ramirez, tá si v predchádzajúcom projekte zahrala Popolušku. V Tell Me a Story si zahrá zlomenú vojnovú veteránku. Z obľúbeného seriálu ZOO, ktorý dobre poznajú aj slovenskí diváci, sa objaví herec James Wolk.

Zaujímavosťou seriálu je, že všetky postavy nie sú prevtelením rozprávkových postáv, ako to bolo pri Kde bolo, tam bolo. Ich životné peripetie budú šikovnou scenáristickou kľučkou podobné tým, ktoré známe z kníh. Preto sa budú dať spoznať príbehy o Jankovi a Marienke, troch prasiatkach, spomínanej Červenej Čiapočke. Mnohí z nich budú viesť život tak, aby si siahli na šťastný koniec, iní budú zasa odsúdení len na tragický koniec.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Paul Wesley #Dania Ramirez #James Wolk #Kim Cattrall #oseriáloch #Tell Me a Story #Danielle Campell