Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Šok. Hviezda NCIS opustila seriál kvôli fyzickým útokom

Nie je ničím výnimočným, keď herci opúšťajú seriály, v ktorých dlhodobo účinkujú. Buď sú unavení z jednej úlohy alebo nechcú byť spájaní s jedným charakterom. Televízie sú si vedomé toho, ako citlivo vnímajú diváci odchod obľúbenej postavy a snažia sa udržať herca, čo najdlhšie na obraze. Je však mnoho prípadov, keď dohoda nie je možná a hviezda trvá na odchode. To je aj prípad herečky Pauley Perrette, ktorá po 15 rokoch dala zbohom seriálu NCIS: Námorný vyšetrovací úrad.

23.05.2018 07:00
debata (3)
Herečka Pauley Perrette dala NCIS zbohom po 15... Foto: CBS
pauley perrette, ncis Herečka Pauley Perrette dala NCIS zbohom po 15 rokoch.

Spočiatku sa mohlo zdať, že po dlhých 15 sezónách je prirodzené, že herečka chce okúsiť aj iný typ úlohy, ako byť len zaškatuľkovaná ako pojašená Abby Sciutová. Televízia CBS o jej odchode informovala ešte pred štartom spomínanej 15. série, aby prilákala divákov na sledovanie poslednej série s ich obľúbenou postavou.

NCIS si stabilne udržuje nadpriemernú sledovanosť, hoci s pribúdajúcimi rokmi postupne jeho výkon prirodzene klesá. Stále to však stačí nato, aby televízia produkovala ďalšie a ďalšie série. V súčasnosti sa už vymenilo takmer celé obsadenie s výnimkou hlavnou hviezdou Markom Harmonom, ktorý sa upísal aj k účinkovanie v pripravovanej 16. sérii.

Scenáristi mali teda dostatok času sa rozhodnúť, ako Abby vyprevadia z deja kriminálky. Počas jej májovej poslednej epizódy to vyzeralo tak, že nedostane happy end. Pri vyšetrovaní prípadu sa dostala do prestrelky a ťažko zranená bojovala o život. Jej kolega toľko šťastia nemal a práve to bolo pre Abby hnacím motorom pre odchod z útvaru námorného vyšetrovania. Zo svojich zranení sa dostala, lenže potrebovala dať spravodlivosti nový rozmer.

Nakoniec teda Abby odkráčala ako hrdinka. Lenže po odvysielaní inkriminovanej epizódy sa herečka podelila so svetom s jej reálnymi pohnútkami, prečo dala úspešnému seriálu zbohom. Za všetkým je opakované fyzické násilie, ktorého bola obeťou. Na sociálnej sieti sa rozhovorila o tom, že bola obeťou mediálnej mašinérie, ktorá jej dlho nedovolila povedať pravdu. Hoci herečka (radšej) nekonkretizovala konkrétneho páchateľa, veľmi otvorene hovorí o tom, ako musela roky mlčať o rôznych praktikách.

Postava Abby takmer zomrela vo svojej poslednej... Foto: CBS
pauley perrette, ncis, Postava Abby takmer zomrela vo svojej poslednej epizóde. Nakoniec prežila a zvolila si vlastnú cestu hľadania spravodlivosti.

Svojim mlčaním chránila nielen svojich kolegov, ale aj štáb seriálu. Trpela opakované útoky alebo hrozbu mediálnej mašinérie bez morálky a zábran, ktorá mohla šíriť falošné informácie o nej. Po rokoch sa jej teraz podarilo vyslobodiť a dáva bodku za celou touto nepríjemnou kapitolou svojho života. Herečka v súčasnosti nie je súčasťou žiadneho pripravovaného seriálu a bude podporovať rôzne programy zaoberajúce sa šikanou.

© Autorské práva vyhradené

3 debata chyba
Viac na túto tému: #oseriáloch #NCIS #Pauley Perrette