Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Tvorca Aktov X mení názory ako ponožky. Hrozí ďalšie pokračovanie

Rešpektovaný televízny tvorca Chris Carter, ktorý stojí najmä za kultovými Aktami X prekvapuje svojimi názorovými vývrtkami. Najnovšie hovorí o ďalšom pokračovaní mysteriózneho seriálu, ktorého koniec ohlásil len pred mesiacom.

09.02.2018 07:00
akty x, mulder, scullyová, duchovny, anderson, Foto:
Raz koniec, potom pokračovanie. Budúcnosť Aktov X je neistá.
debata

Akty X sú kult, bezpochyby. No zdá sa, že aj kult má svoje limity a nateraz sa ukazuje, že je opäť vyčerpaný. Aktuálna 11. séria totiž prepadáva v diváckej priazni, odchod ohlásila aj Gillian Anderson (Scullyová) a padlo oficiálne rozhodnutie, že seriál sa skončí touto sériou.

Televízia FOX skladá zbrane a otvorene prijala rozhodnutie Chrisa Cartera, ktorý avizoval svoj úmysel ukončiť nakrúcanie najmä kvôli odchodu Gillian Anderson. Ešte v januári sa vyjadril, že preňho nemá význam pokračovať bez Scullyovej. „Akty X sú Mulder a Scullyová. Bez nej, to nebudú Akty X“, obhajoval svoje rozhodnutie Carter.

Stačilo, aby prešiel necelý mesiac a hlavný autor seriálu prišiel s vyhlásením, ktoré neguje úplne všetko, čo doteraz vyhlásil. V rozhovore pre Digitalspy.com jasne povedal, že má v úmysle pokračovať v nakrúcaní aj bez Gillian Anderson. „Je tu ešte veľa vecí, ktoré by mohli Akty X povedať. So Scullyovou alebo bez“, povedal.

Jeho smelé vyhlásenia však narážajú na jeden veľký problém. Divácky nezáujem. Desaťdielna 11. séria, ktorá sa aktuálne vysiela sa stretla s veľmi vlažným prijatím a klesá z týždňa na týždeň. Zatiaľ, čo desiata séria spred dvoch rokov lámala rebríčky sledovanosti, terajšia ich podlieza. Premiérové epizódy sleduje už len 3.5 milióna divákov. Na tieto katastrofálne výsledky stačila „iba“ dvojročná prestávke medzi sériami.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Akty X #Gillian Anderson #David Duchovny #THE X-FILES (Akty X) #oseriáloch