Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Bolo to kruté, hovorí 'Beckettová' o nechutnom vyhadzove z Vtierky Castla

Trvalo to dva roky, kým herečka Stana Katic (Beckettová) našla vnútornú silu prehovoriť o neslušnom konaní televízie, ktorá ju bez vysvetlenia vyhodila zo seriálu Vtierka Castle.

31.01.2018 07:00
debata
Televízia ABC ukázala svoju... Foto: ABC
stana katic, vtierka castle, castle, beckettová, Televízia ABC ukázala svoju "vďačnosť" za roky odvedenej práce. Herečku Stanu Katic vyhodili zo seriálu bez jej vedomia.

Začiatkom roka 2016 už bolo jasné, že ôsma séria Vtierky Castla je divácky prepadák a seriál neodvratne musí smerovať k svojmu koncu. Televízia ABC sa však nevzdávala a tvrdohlavo hľadala cestu, ako niekdajší hit zachrániť. A vymyslela si naozaj „nezvyčajný“ spôsob, ktorým spôsobil PR fiasko posledného obdobia.

Hlasy divákov hovorili jasnou rečou, ukončiť seriál s koncom ôsmej série a dopriať obom postávam happy end. ABC pripravovala vlastnú verziu. „Dopriať“ nesledovanému seriálu deviatu sériu a vyhodiť všetky ženské predstaviteľky na čele so Stanou Katic (Beckettová). Tá o týchto plánoch sa dozvedela z médií a televízia konala za jej chrbtom.

Zvyčajne sa v takomto prípade prejaví kolegiálna súdržnosť. Teraz sa tak nestalo. Hlavný predstaviteľ Castla – Nathan Fillion, bez okolkov, podpísal novú zmluvu s televíziou a vtedy presiakli na verejnosť narušené vzťahy medzi oboma hlavnými predstaviteľmi. Niekdajší priatelia sa stali kolegami, ktorí tolerujú vlastnú prítomnosť na pľace a vzájomnú lásku musia predstierať s vypätím posledných síl. Fillionovi celkom aj vyhovovalo, že by zo seriálu vypadla nenávidená kolegyňa a on by zlízal všetky smotanu.

Konanie televízie herečka prešla diplomatickým mlčaním. Nezaváhala a pustila sa do ďalšej práce, ktorej výsledkom je mrazivý thrillerový seriál Absentia, ten čaká 2. februára americká premiéra.

„Stále spracovávam proces, ktorý viedol k vyhadzovu. Bolí to a bol to krutý koniec“, povedala na margo svojho konca v rozhovore pre Entertainment Weekly. Je zjavné, že radšej spomína na osemročné nakrúcanie v tom dobrom. „Stretla som veľa úžasných ľudí, pracovali sme na výnimočnom seriáli. Som zato vďačná. Bola to úžasná skúsenosť. Rozpovedali sme príbeh o láske, ktorý sa dotkol ľudí a práve preto môžem byť len vďačná zato, že som bola toho súčasťou. Dúfam, že to zanechalo stopu v srdiach divákov“, uzavrela Katic.

Našťastie, žiadna deviata séria nikdy nevznikla. Diváci sa vzbúrili a odmietli konanie televízie a žiadali koniec seriálu po ôsmej sérii. Tvorcovia boli pripravení pokračovať v nakrúcaní, ale aj ukončiť príbeh. Preto na poslednú chvíľu natočili dva konce. Jeden, ktorý by uzavrel seriál a druhý, ktorý by začal nový príbeh bez Beckettovej.

Po turbulentnom období sa na obrazovky dostal happyend. Trpká príchuť o vzťahoch v zákulisí zostala.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Stana Katic #Vtierka Castle #CASTLE (Vtierka Castle) #oseriáloch #Nathan Fillion