Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Nechcem hrať Scullyovú znova a znova, hovorí Gillian Anderson o odchode z Aktov X

Herečka Gillian Anderson, po prvotnom strohom vyjadrení o odchode zo seriálu, poskytla rozsiahlejšie vysvetlenie pre fanúšikov Aktov X.

16.01.2018 07:00
scullyová, gillian anderson, scully, akty x,... Foto:
Jedenásta séria sa pre Scullyovú nezačala úplne šťastne. Tvorcovia jej postavu dali do polohy zničenej a unavenej agentky, s ktorou lomcuje slabosť.
debata

Správa o odchode ikonickej agentky zo seriálu ešte stále lomcuje skalnými fanúšikmi. Najmä preto, že to má ešte väčší následok a to ukončenie seriálu po aktuálnej 11. série. Hlavný autor seriálu Chris Carter nechce pokračovať bez Anderson. „Bez Muldera a Scullyovej to už nebudú moje Akty X, preto v nich nechcem pokračovať“, povedal na margo odchodu jednej z hlavných hviezd.

Anderson len stroho avizovala svoj odchod ešte v októbri, keď bola nová séria predstavená divákom. „Toto je pre mňa koniec“, zdôraznila. Po obrovskej vlne reakcií svoje vyhlásenie počas januárovej TCA Press Tour uviedla na pravú mieru z vďačnosti voči fanúšikom.

„Je tu ešte veľa vecí, ktoré chcem v živote a kariére ešte spraviť. Bola to neopakovateľná príležitosť a som za ňu mimoriadne vďačná. No nechcem byť viazaná robiť tú istú rolu znova a znova. Mám rada výzvy ako herečka. Preto robím aj túto prácu a preto chcem zavesiť úlohu Scullyovej na klinec. Toto je koniec – myslím to vážne“ uzavrela herečka.

Televízii FOX sa ťažko zmieruje s tým, že by Akty X mali znova raz odísť do zabudnutia, aj napriek tomu, že 11. séria je vnímaná pomerne vlažne. Viac v recenzii: Najnovšie Akty X melú z posledného, stíhajú ešte búrať tabu. Vedenie sa vyjadrilo jasne, nateraz je koniec, no v budúcnosti nevylučuje, že v nejakom podobe bude chcieť vrátiť Muldera a Scullyovú späť.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Akty X #Gillian Anderson #THE X-FILES (Akty X) #oseriáloch