Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Mulder a Scullyová sú na stope sprisahania voči ľudstvu. Akty X budú kontroverzné

Televízia FOX už v stredu večer odpremiéruje dlhoočakávanú 11. sériu seriálového megahitu Akty X, na ktorú diváci museli čakať dlhé dva roky. Útechou pre nich iste je fakt, že sa dočkajú až 10-dielnej sezóny. Predchádzajúca séria mala len šesť epizód.

03.01.2018 07:00
akty x, mulder a scullyová, the x files, Foto:
Mulder a Scullyová sú po dvoch rokoch späť s novou sériou.
debata

O najnovšej sérii, sa napriek ostro sledovanému nakrúcaniu, veľa nevie. Tvorcom sa podarilo utajiť hlavné zápletky až do dnešnej premiéry.

Príbeh nadviaže na udalosti z finále predchádzajúcej série, v ktorom duo agentov prišlo na stopu najväčšieho sprisahania v histórii ľudstva. Zneužitie mimozemskej technológie vo svoj prospech. Nová séria zájde ešte ďalej.

Vyzerá to tak, že Mulder a Scullyová objavili len špičku ľadovca s tým, že „niekto“ necháva celý svet veriť v mimozemský teror a pritom ide zrejme o koordinovanú spoluprácu. Ľudstvo sa ocitá na hranici svojej existencie a tvorcovia sa rozhodli svojim spôsobom povedať príbeh o regulovaní ľudskej rasy, ktorá sa premnožila.

Najnovšie pokračovanie bude zložené z dvoch mytologických epizód, ktoré už tradične budú otvárať a uzatvaráť sériu a ôsmich „klasických“ epizód. Tie budú zamerané na rôzne jednorázové prípady, prípadne sa zamerajú na jednotlivé postavy.

Objavia sa takmer všetky pôvodné postavy. Okrem Muldera a Scullyovej diváci uvidia riaditeľa Skinnera či muža s cigarou. Rúškom tajomstva je opradená postava, ktorú stvárni herečka Barbara Hersley (Kde bolo, tam bolo) a dokonca v jednej epizóde sa mihne herec Haley Joel Osment.

Táto sezóna je však zaťažená veľkým otáznikom nad ďalšou budúcnosťou seriálu. Herečka Gillian Anderson má údajne v pláne zavesiť svoju kariéru agentky na klinec a odmietať ďalšie potenciálne nakrúcanie. FOX chce ďalšie série, zrejme už len s Mulderom.

Najväčšia pozornosť je však venovaná dvojici agentov, ktorí budú pátrať po svojom synovi Williamovi. Ten má byť kľúčom k záchrane ľudstva. Alebo bude jeho skazou?

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Akty X #Gillian Anderson #David Duchovny #The X-Files #THE X-FILES (Akty X)