Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Gotham: Neobávajte sa Temného hrdinu, obávajte sa temnoty

Strach zviaže zúfalé mesto, kde spravodlivosť je potláčaná a je považovaná za prežitok. Televízia FOX už vo štvrtok večer, po letnej prestávke, vráti do vysielania Gotham s jeho 4.sériou.

21.09.2017 07:00
gotham Foto:
Najnovšia séria položí základy pre hrdinov aj zloduchov. Mladý Bruce Wayne sa postaví proti Penguinovi.
debata

Seriál sa bude musieť popasovať s novým vysielacím slotom, doteraz sa mu patril pondelkový prime-time, v ktorom dosahoval stabilné hodnoty, no nie rekordné. To však televízii stačilo nato, aby vybojoval každý rok novú sériu. Či to bude mať Gotham také jednoduché aj teraz je otázne. Štvrtky sú v USA konkurenčne ťažšie dni, čo by mohlo negatívne podkopnúť nohy slušnej sledovanosti. V prospech seriálu hovorí aj fakt, že pred niekoľkými dňami získal cenu Emmy za vizuálne efekty.

Do boja o každého diváka vstupuje Gotham dobre pripravený. Príbeh sa po troch rokoch dostal do bodu, keď sa scénu prichádzajú prvé náznaky zrodu Temného rytiera a vôbec po prvýkrát na televíznych obrazovkách budú môcť diváci podrobne sledovať životné etapy anti/hrdinov, ktoré doteraz nevideli. A to je naozaj veľké lákadlo pre komiksových fanúšikov.

Nová séria bude aj o starých záporákoch – na piedestáli je opäť Penguin (Tučniak), na chrbát mu dýcha Tabitha, Butch, ale aj znovuzrodená Barbara. Selina sa rozhodla prikloniť na stranu zla a jej kroky ku Catwoman budú čoraz väčšie. Počas niekoľkých rokov tvorcovia rozohrali zrod mnohých ikonických zloduchov, tento rok sa bude obyvateľov mesta terorizovať Scarecrow.

Spravodlivosť nebude osamotená. Vytrvalý boj Jima Gordona so zločinom dostane tajomného pomocníka. Mladý Bruce Wayne uzavrel kapitolu so smrťou svojich rodičov a svoj smútok, hnev môže pretaviť v zrodenie hrdinu, ktorý sa stane symbolom mesta. Kým sa však tak stane, musí prejsť ešte dlhú cestu, preto tvorcovia budú nateraz sledovať jeho prvé kroky.

Štvrtá séria dostane aj nové herecké posily. Okrem desivého Scarecrowa sa objaví aj Profesor Pyg v podaní herca Michaela Cerverisa. Diera po smrti ikonickej Fish Mooney sa rýchlo zaplní a opäť to bude ženská negatívna postava. Cherry stvárni Marina Benedict zo seriálu Prison Break. Diváci spoznajú aj ďalšiu členku mafiánskeho klanu Falconovcov. Tentokrát to bude Sofia Falcone, dcéra hlavy rodiny. Minulú sezónu spoznali jej brata Maria, ktorý sa nedočkal šťastného konca.

Okrem nováčikov by mali pokračovať v deji aj postavy, ktorých osud počas júnového finále nebol jasný. Seriál neopustí ani herečka Morenna Baccarin – Lee, pokračuje aj šialená Barbara, ktorá by mohla byť Harley Queen a svojho ľadového väzenia sa časom dostane aj Hádankár.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Morena Baccarin #Gotham #Ben McKenzie #oseriáloch