Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Castle ju preslávil ako Beckettovú. Aká bude nová úloha Stany Katic?

Herečka Stana Katic sa vracia do televízneho sveta seriálov. Naposledy ju diváci mohli vidieť v roku 2016, keď dala bodku po ôsmich rokov v seriáli Castle (Vtierka Castle) ako agentka Kate Beckettová.

11.09.2017 07:00
Stana Katic v šatách Chloe. Foto: ,
Herečka Stana Katic sa predstaví v temnej novinke Absentia.
debata

Nie je žiadnym tajomstvom, že sa jej uľavilo, keď sa dlhoročné nakrúcanie skončilo pre pretrvávajúce konflikty s jej hereckým kolegom Nathanom Fillionom.

Situácia zašla tak ďaleko, že televízia ABC dokonca uvažovala aj o 9.sérii Castla, avšak bez Beckettovej, keď ju televízia zo seriálu vyhodila. Po niekoľkotýždňových ťahaniciach a protestoch divákov od tohto zámeru odskočila. Odvtedy sa herečka neobjavila v žiadnom projekte a užívala si zaslúžené voľno.

Nefalšovaný temný thriller

Jej najnovším seriálovým počinom bude kriminálny thriller Absentia, ktorý bude mať 10 epizód a takmer uzavretý príbeh pre prípad úspechu a možného ďalšieho pokračovania. Katic v ňom stvárni hlavnú úlohu a to opäť agentku FBI Emily Byrne, ktorá bude na stope najbrutálnejšieho sériového vraha v Bostone.

Počas komplikovaného pátrania a pribúdania obetí náhle zmizne a vyšetrovatelia ju vyhlásia za mŕtvu. Ubehne neuveriteľných šesť rokov, keď ju nájdu takmer bez známok život v opustenej chatke bez spomienok na dobu, keď bola nezvestná.

Začne sa jej zúfalé hľadanie stratenej minulosti, ale aj samej sebe. Svet okolo nej sa natrvalo zmenil. Stratila manžela, ktorý sa znova oženil. Ich spoločného syna vychováva cudzia žena a ona už nie je súčasťou ich rodiny. Pre vlastné dieťa je neznáma. Nie je súčasťou ničoho. A na slobode behá vrah, ktorý je čoraz odvážnejší a zvrátenejší. Bude musieť nájsť stratené spomienky, zapletie sa do obnoveného vyšetrovania vrážd a navyše bude jednou z podozrivých. Naozaj stratila pamäť? Alebo je to zásterka, aby zakryla svoje ohavné činy?

Komplikovaná cesta vzniku seriálu

Cesta Absentie za vznikom bola pomerne kľukatá, tvorcovia dlho hľadali producenta a aj televíziu, ktorá by seriál zastrešila. Mali v rukách len dobrý námet a zoznam hercov, ktorí by typovo hodili do nových úloh. Nakoniec výrobu prebrala spoločnosť Sony Pictures Televison Networks a mohlo sa začať nakrúcať.

Celá produkcia 10 epizódneho temného thrilleru trvala 62 dní a filmovalo sa začiatkom tohto roka. Následná postprodukcia a komplikovaného hľadanie televízie, ktorá by Absentiu odvysielala mala za následok, že sa dostane do vysielania až na jeseň.

Premiéra aj na Slovensku

Nový seriál našiel svoju domovskú stanicu a to dokonca z portfólia Sony, ktorému patrí televízia AXN pôsobiaca aj u nás. Slovenskí a českí diváci preto uvidia Absentiu (Nezvestná) v exkluzívnej premiéru spolu s celosvetovou premiérou od 11.októbra.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Stana Katic #oseriáloch #Absentia