Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Bones - aké bolo ich prvé stretnutie?

08.04.2010 09:59
debata

Aké bolo ich prvé stretnutie?

Seriál oslavuje! Už dnes večer bude odvysielaná 100 časť!

Televízia FOX dnes má dôvod na radosť, jej seriálový hit Bones (Kosti) sa „dožíva“ okrúhleho jubilea, už dnes večer bude totiž odvysielaná stá časť seriálu. Jedná sa konkrétne o 16.časť 5.série s názvom The Parts in the Sum of the Whole. Dôvodov na radosť je niekoľko, ide totiž o to, že nie je pravidelným zvykom, aby sa seriál dostal až do tohto štádia vysielania, nie každý seriál má to šťastie, že seriál sa vysiela 5.sérií a navyše, keď jeho sledovanosť ešte rastie a obľúbenosť divákov taktiež rastie. To sa podarí veľmi ojedinele a seriálu Bones (Kosti) sa to podarilo.

Dnes všetky americké televízie musia riešiť veľký problém, keď sa priemerná životnosť neustále znižuje a to predstavuje obrovský problém, keďže televízie naakumulujú veľké množstvá dolárov do jednotlivých seriálov a nejaký čas trvá, kým sa tieto peniaze vrátia. A je to práve v období, keď seriál dosiahne 5.sérii, tak vtedy televízia je spokojná s prísunom peňazí a navyše odteraz musí väčšie finančné zaťaženie znášať producentská spoločnosť, lebo televízie znižujú svoje výdavky na jednotlivé časti. To predstavuje veľký problém, lebo tvorcovia musia neustále zvyšovať úroveň, no pri zníženom rozpočte sa to nedá a to samozrejme sa odrazí aj na kvalite nových sérií a veľakrát sa stáva, že seriál ide prudko dole vodou a jeho blížiaci sa koniec je neodvratný. Našťastie, toto nie je prípad pre Bones, pretože tento seriál si televízia FOX veľmi cení a už teraz je jasné, že od septembra bude seriál pokračovať 6.sériou.

No takúto príležitosť, ako je stá časť seriálu treba osláviť a tento názor mali aj tvorcovia seriálu. Pripravili si pre divákov špeciálny príbeh, ktorý vždy zaujímal každého fanúšika seriálu. Treba podotknúť, že pri takýchto okrúhlych jubileách ako je 100, prípadne 200 časť majú tvorcovia dobrý zvyk pripraviť špeciálne časti, kde sa udeje vždy niečo prevratné, šokujúce a dnes uvidíme niečo podobné, najmä koniec časti bude zaujímavý pre tých, ktorí čakajú, že vzťah Bootha a Brennanovej sa nejakým spôsobom zmení a to aj zmení!

No skôr ako k tomu príde sa pozrieme o 6 rokov späť, ocitneme sa v dobe, keď sa agent Booth a doktorka Brennanová prvýkrát stretnú pri riešení jednej vraždy. Sweets totiž dokončuje zaujímavú knihu o pracovnom vzťahu Bootha a Brennanovej a práve pri tejto príležitosti títo dvaja rozpovedia príbeh, ktorý odhalí mnohé zaujímavé, ale aj vtipné situácie. Je to prvýkrát, čo agent Booth pri riešení vraždy potrebuje pomoc od odborného tímu antropológov. FBI spolupracuje s Jeffersonským ústavom a tak Booth sa ocitne v prostredí, o ktorom ešte netuší, že sa stane jeho pravidelným pôsobiskom. Stretáva sa s tímom v zložení Zack (áno, v tejto časti opäť uvidíme Zacka), Hodgins a Brennanová. Taktiež uvidíme začínajúceho priateľstvo Angely a Temperance a Cam je len začínajúca patologička. Booth je prekvapený, že stretáva niekoho tak šikovného a netrvá dlho a tím odhalí stopy, ktoré Bootha dovedú k sudcovi, ktorý spolupracuje s nesprávným ľudmi. Už pri prvom stretnutí sa však začne rozvíjať tento ťažko popísateľný vzťah medzi týmito dvoma, no na konci časti si títo dvaja niečo uvedomia…

Trailer:

http://www.youtube.com/watch?…

debata chyba
Viac na túto tému: #BONES (Kosti)