Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Bones - snaží sa jej osud niečo naznačiť?

07.12.2010 13:50
debata

Snaží sa jej osud niečo naznačiť?

Už tento štvrtok bude odvysielaná posledná časť seriálu pre tento rok!

Tak ako väčšina amerických seriálov, tak aj Bones (Kosti) končí týmto týždňom vysielanie pre tento rok. Nemusíte mať však obavy, seriál sa s novými časťami 6.série vráti už 20.januára 2010. Ako tradične býva zvykom, tvorcovia si pre divákov pripravili veľmi zaujímavú časť plnú prekvapení a zvratov s otvoreným koncom, aby diváci plný napätia a zvedavosti sa vrátili k seriálu aj po vianočnej prestávke.

Táto časť bude mať skryté aj neskryté súvislosti ešte s finále 5.série, kedy sa vzťah a Bootha a Brennanovej zmenil. Vyznali si lásku, no uprednostnili svoj pracovný vzťah, no bolo im jasné, že odlúčenie je nevyhnutné. Booth tak teda odišiel na vojenskú misiu, Brennanová na antropologický výskum na vzdialený ostrov. Aby toho nebolo málo, rozpadol sa aj pracovný tím v Jeffersonskom ústave. Hodgins a Angela sa konečne vzali a rozhodli sa pre život v Paríži, jedine Cam Saroyanová zostala na novej pozície. Začiatok 6.série sa niesol s časovým odstupom jedného roka a celý tím sa musel znova stretnúť, aby pomohol Cam s komplikovaným prípadom. No stretnutie Bootha a Brennanovej bolo naozaj zvláštne, obidvaja zistili, že stále k sebe niečo cítia, no tradične obidvaja mlčali, navyše Booth pricestoval späť do Washingtonu s novou priateľkou Hannah, týmto vzťahom sa chce posunúť v živote ďalej a je naozaj šťastný, Brennanová vidí, že prepásla šancu a tak mlčí, no vnútri cíti, že Bootha miluje. Postupom času a postupom série sa Temperance utvrdzovala v tom, aby mlčala o svojich citoch, no tohtotýždňový prípad zmení všetko a jej city budú silnejšie ako jej pragmatické myslenie…

Čaká nás 9.časť 6.série s názvom The Doctor in the Photo, dej ako býva zvykom začne objavením mŕtvoly v pochybnej štvrti. Nález je o to zarážajúcejší, že nájdená žena sa až neuveriteľne podobá na Temperance Brennanovú. Čoskoro je objasnená jej identita, jedná sa o špičkovú chirurgičku, ktorá však vedie takmer totožný život aký má Brennanová, teda na prvom mieste je práca, má problémy nadviazať vzťahy, nemá príliš veľa priateľou, no je až obzvlášť inteligentná. Po príchode na miesto činu, Brennanová je šokovaná podobnosťou mŕtvoly, ale aj jej životným príbehom, akoby sa pozerala na svoj život. Hádam po prvýkrát v živote sa Temperance nedokáže odosobniť, keďže napovrch vychádza stále viac a viac prepojení a podôb s jej životom. S postupom vyšetrovania tím zisťuje, že vrah nebol až taký opatrný a sú objavené viaceré dôkazy, ktoré možno ukážu, ako žena zomrela, Brennanová dokonca zistí, ako vyzerali posledné hodiny mŕtvej ženy. Temperance je zmätená a všetky svoje city a trápenia povie Boothovi, je jej však jasné, že už premárnila šancu na spoločný život s ním, že už premárnila omnoho viac šancí, ktoré jej život ponúkol…

Pozrite si trailer k novej časti!

http://www.youtube.com/watch?…

Chcete mať všetky seriálové informácie o kúsok bližšie k sebe?

Nechcete prísť o žiadnu seriálovú novinku?

Chcete lepšie komunikovať s autorom blogu?

Chcete sa podeliť o svoje návrhy, prípadne chcete navrhnúť autorovi seriál, o ktorom by mohol písať?

Budem rád, ak sa pridáte a spoločne tak vytvoríme novú, jednoduchšiu formu komunikácie!

Tak neváhajte a pridajte sa na facebook!

Trvalý odkaz na facebook nájdete už aj v linkoch!

Tvorcovia sľubujú najemotívnejšiu epizódu za ostatných niekoľko sérii, viacerí budú možno prekvapení, koľko citov sa v Brennanovej skrýva, čo je pochopiteľné, je takisto človek plný citov, len celý život sa ich snažila skrývať a nadradzovať city vedeckými poznatkami. Samotná herečka Emily Deschanel poskytla v súvislosti s touto epizódou zaujímavý rozhovor pre Hollywood News. Tvrdí, že táto epizóda bola pre ňu niečím novým a zvláštným, keďže zatiaľ väčšinou musela hrať Brennanovú ako pragmatickú ženu, no tentoraz musela prejaviť za krátky čas veľa emócii, čo sa jej mimoriadne páčilo, že mohla ukázať viacero hereckých polôh. Zároveň tvrdí, že tento prípad významne otrasie Brennanovou a že začne uvažovať, že ako by dopadla, keby zomrela práve ona, či by jej niekto vôbec prišiel na pohreb, prípadne, koľko má naozaj priateľov. Uvedomí si, že ako veľkou chybou bolo povedať Boothovi nie, v závere 5.série, no aj práve kvôli tomu, ako ho ľúbi, nechce mu prekaziť vzťah s Hannah. A práve Hannah zamieša kartami aj v tejto epizóde, keďže sa dozvie pravdu o Boothovi a Brennanovej, čo sa jej samozrejme nebude páčiť a bude sa cítiť ohrozená. Deschanel si zároveň myslí, že Temperance sa po tejto časti aj zmení, že sa viac uzavrie do seba, čo by bola škoda. No aj napriek tomu, sa údajne táto epizóda skončí pozitívne, no čo pozitívne sa stane, prezradiť samozrejme nechcela. Všetko sa však dozvieme už tento štvrtok, kedy televízia FOX odvysiela túto zaujímavú epizódu.

Aby toho nebolo málo, tak sa môžete pripraviť aj na zaujímavú epizódu aj na slovenských obrazovkách. Televízia JOJ totiž už v stredu o 22.15 odvysiela jubilejnú stú časť seriálu, o ktorej som už písal na blogu v apríli tohto roku, kedy bola odvysielaná v Amerike a teraz sa konečne dostáva aj k nám!

Pre pripomenutie, prečítajte o čom bude táto časť…

Tvorcovia si pre divákov špeciálny príbeh, ktorý vždy zaujímal každého fanúšika seriálu. Treba podotknúť, že pri takýchto okrúhlych jubileách ako je 100, prípadne 200 časť majú tvorcovia dobrý zvyk pripraviť špeciálne časti, kde sa udeje vždy niečo prevratné, šokujúce a dnes uvidíme niečo podobné, najmä koniec časti bude zaujímavý pre tých, ktorí čakajú, že vzťah Bootha a Brennanovej sa nejakým spôsobom zmení a to aj zmení!

No skôr ako k tomu príde sa pozrieme o 6 rokov späť, ocitneme sa v dobe, keď sa agent Booth a doktorka Brennanová prvýkrát stretnú pri riešení jednej vraždy. Sweets totiž dokončuje zaujímavú knihu o pracovnom vzťahu Bootha a Brennanovej a práve pri tejto príležitosti títo dvaja rozpovedia príbeh, ktorý odhalí mnohé zaujímavé, ale aj vtipné situácie. Je to prvýkrát, čo agent Booth pri riešení vraždy potrebuje pomoc od odborného tímu antropológov. FBI spolupracuje s Jeffersonským ústavom a tak Booth sa ocitne v prostredí, o ktorom ešte netuší, že sa stane jeho pravidelným pôsobiskom. Stretáva sa s tímom v zložení Zack (áno, v tejto časti opäť uvidíme Zacka), Hodgins a Brennanová. Taktiež uvidíme začínajúceho priateľstvo Angely a Temperance a Cam je len začínajúca patologička. Booth je prekvapený, že stretáva niekoho tak šikovného a netrvá dlho a tím odhalí stopy, ktoré Bootha dovedú k sudcovi, ktorý spolupracuje s nesprávným ľudmi. Už pri prvom stretnutí sa však začne rozvíjať tento ťažko popísateľný vzťah medzi týmito dvoma, no na konci časti si títo dvaja niečo uvedomia…

Na záver ešte jedna poznámka, v súvislosti s ukončením vysielania všetkých seriálov, aj o ktorých píšem na blogu, sa blíži aj tradičná vianočná prestávka na blogu. Tento týždeň je teda posledným týždňom, kedy budú uverejneňované články o vašich obľúbených seriáloch. Blog o seriáloch sa vráti po prestávke už 3.januára 2011 spolu s novými, premiérovými časťami vašich obľúbených seriálov. Touto cestou chcem všetkých pravidelným aj nepravidelným čitateľom popriať krásne prežitie Vianoc a úšpešný štart do Nového roka 2011 aj s blogom o seriáloch. Zároveň ďakujem všetkým, ktorí blog navštevujú!

debata chyba
Viac na túto tému: #BONES (Kosti)