Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Body of Proof - zabíjal lekár svojich pacientov?

19.04.2011 14:11
debata

BODY OF PROOF

SEASON 1

odkaz Body of Proof - zabíjal lekár svojich pacientov?
Body of Proof - zabíjal lekár svojich pacientov? Body of Proof - zabíjal lekár svojich pacientov?
 

Zabíjal lekár svojich pacientov?

 

Nový seriál Body of Proof naberá na obrátkach!

   

Americký seriálový svet získal nový hit v podobe seriálu Body of Proof v hlavnej úlohe s Danou Delany, ktorú si mnohí môžu pamätať ako Katherine Mayfair zo zúfalých manželiek. Kto premeškal článok, ktorý dôkladne predstavil nový seriál na blogu, tak to môže napraviť, nech sa páči, link na úvodný článok.

 

http://creative.blog.pravda.sk/…etko-zacina/

 

Skôr než prejdeme k dnešnému prípadu sa povenujme fantastickému úspechu, ktorý seriál zaznamenal. Úvodnú časť 29.marca si nenechalo ujsť 13.85 milióna divákov a tým sa hneď v úvode zaradil medzi najsledovanejšie programy v Amerike a televízia ABC tak zjavne získala seriál, s ktorým bude môcť rátať aj do budúcnosti. Ostatné časti pochopiteľne zaznamenali pokles, keďže nie každému sa seriál páči, no priemerná sledovanosť ostatných častí sa pohybuje na úrovni 11 miliónov divákov v premiére, čím sa zaradil medzi výkladnú skriňu seriálu na ABC, kde patria taktiež Zúfalé manželky alebo Grey´s Anatomy. Už teraz však môžeme kludne povedať, že sa určite v ďalšej vysielacej sezóny dočkáme aj druhej série. Ako ste sa mohli dočítať v úvodnom článku, tak seriál využil všetky predpoklady, aby zaznamenal takýto úspech u verejnosti.

Prvá séria má 13 epizód, čo znamená, že dej seriálu je zatiaľ veľmi atraktívny pre diváka, nie sme teda svedkami umelého naťahovania, ale máme možnosť vidieť skutočne slušný spád deja, či už pri vyšetrovaní alebo pri osobných problémoch hlavnej hrdinky – Megan Hunt. Počas ostatných epizód nám bolo rýchlo predstavené prostredie, kde sa bude seriál odohrávať a aj jednotlivé charaktery. Najväčšia pozornosť sa však pochopiteľne venuje Megan, ktorá musela svoj život vybudovať od začiatku. Momentálne chce asi najviac znova si vybudovať vzťah s dcérou Lacey, ktorá od rozvodu žije výhradne u otca, keďže Megan predtým ako prežila ťažkú autonehodu, ktorá ju pripravila o možnosť pokračovať v práci neurochirurgičky, sa venovala výhradne práci a rodina bola v úzadí. Teraz, keď si uvedomila skutočné hodnoty života a získala novú prácu patologičky, sa snaží všetko dať opäť do poriadku, no nie je to jednoduché. Preto je taká aká je, má najmä pochopenie a zľutovanie s mŕtvymi a mať isté sociálne vzťahy so živými jej robí problém. Jej hlavným poradcom ako obnoviť vzťah s dcérou je jej partner Peter Dunlop, ktorý má pre Megan najväčšie pochopenie…

Dnešný prípad bude pre Megan veľmi ťažký. Bude sa musieť vrátiť do nemocnice, kde roky bola za hviezdu ako neurochirurgička a teraz jej staré prostredie bude pripomínať všetky chyby, ktoré v minulosti spravila. Obvineným v tomto prípade bude jej bývalý šéf, ktorého obvinia z vraždy pacienta, ktorý zomrel po operácii. Megan, teraz ako vychytená patologička musí, čo najskôr pri pitve zistiť, či sa naozaj jednalo o vraždu alebo o zanedbanie starostlivosti, no či sa objasní jedno alebo druhé, tento čin bude mať veľké následky. Medzitým doktor Curtis a Ethan budú musieť vyriešiť záhadnú vraždu dvojčaťa.

Už o týždeň na to, nás čaká v poradí 6.epizóda s názvom Society Hill. Aj táto epizóda bude pre Megan istým návratom do minulosti, keďže v milionárskej štvrti na zámočku Chestnut Hill sa nájde mŕtvola. Počas vyšetrovania identity sa zistí, že obeťou je redaktor prestížneho časopisu. Prečo však došlo k vražde? A kto je vrahom? To musí, čo najrýchlejšie vypátrať celý tím, pokiaľ si telo neprevezme rodina a odídu tak aj možné dôkazy o vražde. Ako vždy sa aj Megan angažuje pri vyšetrovaní vraždy aj v teréne. Teraz jej pomôže aj jej matka, ktorá pozve Megan na snobskú párty, kde chce Megan konfrotovať podozrivého z vraždy. No stretnutie Megan s jej matkou nebude príliš príjemné. Herečka Janna Cassidy sa zhostila úlohy matky Megan, s ktorou by sme sa ešte počas 1.série mali viackrát stretnúť a dozvedieť sa tak viac z minulosti Megan a tým pádom sa dozvieme aj pohnútky, ktoré ju ťažia dodnes a prečo sa z nej stala taká cynická žena.

 
    
debata chyba
Viac na túto tému: #BODY OF PROOF (Telo ako dôkaz)