Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Castle - naozaj ju čaká smrť?

19.09.2011 12:23
debata

CASTLE

SEASON 4

odkaz Castle - naozaj ju čaká smrť?
Castle - naozaj ju čaká smrť? Castle - naozaj ju čaká smrť?

Naozaj ju čaká smrť?

 

Nový seriál prichádza na blog o seriáloch!

   

Letná, pre niekoho veľmi dlhá prestávka sa dnešným večerom pre všetkých fanúšikov seriálu Castle končí! Televízia ABC totiž dnes večer uvedie dlhoočakávanú úvodnú epizódu 4.série seriálu Castle (Vtierka Castle) s názvom Rise. Ako ste si mnohí všimli dnešným dňom sa na blog o seriáloch pripája ďalší nový seriál a s Castlom sa teda budete na týchto stránkach stretávať častejšie. Pripomeňme si šokujúce finále 3.série a následky, ktoré to bude mať na úvod novej série. Záver predchádzajúcej série patril vyšetrovaniu vraždy Beckettovej matky, keďže sa objavili nové dôkazy a pred súd sa dostal sniper Lockwood a jeho tím. Nikto však netuší, že prichádza veľká zrada od osoby, ktorú všetci považovali za najbližšieho priateľa. Priebeh súdu však skomplikuje prepad kumpánov snipera, oslobodia ho a v budove súdu vznikne panika a prestrelka. Beckettová je pochopiteľne rozčúlená, satisfakcia bola tak blízko a teraz jej niet, študuje preto spis prípadu a postupne sa vynárajú nové skutočnosti a Beckettová musí prehodnotiť svoje morálne zásady, aby sa dostala hlbšie do prípadu, musí sa vzoprieť svojej morálke. Detektívi Ryan a Esposito vypátrajú spojenie kapitána Montgomeryho a policajtov zapletených do vraždy Beckettovej. Je jasné, že Montgomery je to všetkého zapletený a pre všetkých prichádza šok, keď po predložení dôkazov prestane popierať svoju vinu. Ona je však hnaná túžbou po pomste. Navyše Lockwood prišiel za Montgomerym domov a varoval ho, že už mu nevie garantovať časť jeho dávnej dohody, musí sa rozhodnúť, buď to bude Kate alebo jeho celá rodina. Dohodnú sa teda na pláne, keď Montgomery vyláka Kate Beckettovú do hangáru a tam sa ukončí ich spor raz a navždy. Po telefonáte s ním si Kate uvedomí, že Montgomery je ten tretí policajt zapletený do vraždy a je teda tretí zradca. Chce však ochrániť Castla a tak ho posiela preč z hangáru, toto je jej boj. Všetko sa však zvrtlo a došlo k prestrelke a Montgomery sa stal obeťou a Lockwood aj s posilou, ktorú ešte stihol Montgomery odstrániť unikol. Posledná scéna patrila dojemnému pohrebu Montgomeryho, videli sme zdrvenú rodinu. Mal pohreb so všetkými poctami a Beckettová sa taktiež zúčastnila, nebyť jeho, tak je už mŕtva. Nikto však netuší, že všetko sa ešte môže skončiť oveľa tragickejšie. Prichádza výstrel a Beckettová padá k zemi. Castle k nej padá na kolenách a konečne vyzná jeho city k nej,miluje ju, no Beckettová zatvára oči…

 

Všetci netrpezlivo čakajú na premiéru novej epizódy, všetci čakajú,čo bude s Beckettovou. Samozrejme nemusíte sa báť, Kate prežije, aj keď jej zranenia sú veľmi vážne a úvodná epizóda bude patriť jej boju o život a veľkému strachu Castla. Nechce ju stratiť a navyše teraz, keď sa vyznal z citov. Ak ste si mysleli, že 4.séria bude tou, kedy sa konečne dajú títo dvaja dokopy, tak sa mýlite, síce Castlovo vyznanie nezostane bez následkov, no ich cesta za šťastím nebude jednoduchá. Beckettová bude hlavne trpieť tou veľkou zradou a tým, že jej život je stále ohrozený. Navyše vrah Beckettovej matky stále behá po slobode a postupom času najmä Castle zistí veľa informácií o možnom páchateľovi, lenže sa bude cítiť zodpovedný za to, že ju Lockwood postrelil, aby sa tak nedostala bližšie k vrahovi jej matky. To vnesie oveľa viac napätia do ich vzťahu aj pracovného a na osobné a citové vzťahy môžeme teda rýchlo zabudnúť. Navyše môžeme očakávať opäť príchod Josha, priateľa Beckettovej a tak trojuholník medzi Castlom – Beckettovou a Joshom bude znova na scéne. Aj táto skutočnosť bude tým ďalším elementom, ktorý bude hrať proti vzťahu Castle – Beckettová.

 

Počas prvých letných mesiacov sa najviac riešila otázka nového policajného šéfa na oddelení. Tvorcovia mali istú predstavu náhrady kapitána Montgomeryho a toto sa im aj podarilo zrealizovať. Na scénu prichádza nová železná lady ako ju prezývajú – Victoria Gates. Herečka Penny Johnson Jerald, známa najmä zo seriálu 24 prijala úlohu nekompromisnej, prísnej a neprístupnej novej kapitánky. Victoria má svoje pevné morálne a pracovné zásady a tých sa všetci jej podriadení musia držať a nemusí mať so všetkými priateľské vzťahy, zvlášť nie po tom ako sa prevalila kauza s Montgomerym. Je teda jasné, že začiatkom 4.séria sa začína nová kapitola seriálu Castle a tvorcovia toto tvrdenie podporujú, tým, že dostaneme nový pohľad na vzťah Castla a Beckettovej, príchodom novej šéfky, ktorá bude pevne držať opraty nad celým oddelením, nemusíme sa však báť, že by sme prišli aj o zaujímavé a častokrát aj vtipné vyšetrovanie vrážd a záhadných prípadov. S novou šéfkou bude mať veľa problémov aj sám Castle, keďže sa jej nebude pozdávať, aby sa spisovateľ plietol do vyšetrovania vrážd, odhliadnuc na jeho predchádzajúce úspechy. Bude trvať na tom, aby sa spolupráca s ním, čo najviac minimalizovala v teréne. Castle sa teda ešte zapotí, aby vybojoval svoje miesto v tíme detektívov ako to bolo za predchádajúceho velenia.

      
debata chyba
Viac na túto tému: #CASTLE (Vtierka Castle)