Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Body of Proof - mŕtvi opäť odhalia svoje tajomstvá!

20.09.2011 12:09
debata

BODY OF PROOF

SEASON 2

Body of Proof - mŕtvi opäť odhalia svoje...
Body of Proof - mŕtvi opäť odhalia svoje tajomstvá! Body of Proof - mŕtvi opäť odhalia svoje tajomstvá!

Mŕtvi opäť odhalia svoje tajomstvá!

 

Už dnes večer prichádza premiéra 2.séria nového seriálového hitu!

   

Po letnej prestávke hlási svoj návrat na televízne obrazovky televízie ABC aj seriál Body of Proof (Telo ako dôkaz). Tento seriál za svoju krátku seriálovú históriu zaznamenal obrovské úspechy aj napriek váhavému nasadeniu zo strany televízie. Pôvodne sa úvodná, 13 dielna séria mala vysielať už na jeseň 2010, pre preplnenosť vysielacej štruktúry však ABC premiéru stále odsúvala, až ju konečne stanovila na záver marca 2011. Už úvodná epizóda dostiahla bombastické čísla sledovanosti a to bolo viac ako 13 miliónov divákov v premiére. Body of Proof (Telo ako dôkaz) sa teda okamžite vystrelilo medzi najsledovanejšie programy televízie a dokonca medzi najsledovanejšie seriály v USA. Aj následné epizódy si tento bombastický trend udržali a sledovanosť sa ustálila na 11 miliónoch, čo bolo pre ABC znamenie, že sa zrodil ich nový seriálový hit a následne sa k nemu začali aj tak správať. Úvodnú sériu ukončili po 9 epizódach so všetkými ostatnými seriálmi, aby sa tak zostávajúce 4 epizódy nedostali do letnej štruktúry a tým pádom by iste v lete klesla sledovanosť a tieto epizódy si ušetrila do novej sezóny, ktorá odštartovala tento mesiac. Presne toto isté sa stalo pred 7 rokmi, keď začínal seriál Grey´s Anatomy, kde tiež bolo natočených 13 epizód, no seriál sa stal tak sledovaný, že televízia skončila sériu po 9 epizódach a ostatné neodvysielané 4 epizódy pripojila k 2.sérii a tak sa stalo, že vtedy 2.séria mala neuveriteľných 27 epizód, keďže si televízia objednala 23-dielnu 2.sériu. A tento scenár ako s Grey´s Anatomy sa zopakuje, televízia ABC potvrdila, že zostávajúce epizódy budú súčasťou 2.série a tým pádom naplno využije potenciál nového hitu. Následne potvrdila, že seriál už nebude seriálom, ktorý by vyplnil iba medzery v štruktúre, ale stáva sa jedným z hlavných ťahúňom televízie a získal tak miesto v hlavnej štruktúre, preto štartuje s ostatnými hlavnými seriálmi v septembri.

Pre veľký úspech seriálu sa stal aj veľkým trhákom mimo USA a už od tejto jesene sa môžete na 1.sériu tešiť aj na Slovensku! Áno je to tak, televízia JOJ nám ponúkne Body of Proof, teda Telo ako dôkaz každú nedeľu v dopoludňajších hodinách ešte túto jeseň, určite nepremeškajte tento seriál a zoznámte sa aj vy s Megan Hunt a jej tímom a iste si seriál zamilujete a tak získa aj na Slovensku veľkú fanúšikovskú základňu a najnovšie informácie práve o Body of Proof nájdete vždy aj na blogu o seriáloch, ktorý ako prvý na Slovensku začal písať o Body of Proof!

Len včera vyšla správa z televízie ABC, že zostávajúce 4 epizódy nebudú odvysielané ako prvé, teda ako istý rest z minulosti, ale tieto epizódy budú zamiešané pomedzi epizódy 2.série. Je to pomerne čudné, aký systém ABC zvolila, ale my to ako diváci neovplyvníme a musíme sa prispôsobiť tejto situácii. Televízia toto rozhodnutie deklaruje tým, že tieto epizódy sú silne epizódne a ich dej nezasahuje do viacerých častí, tým pádom môžu byť vsunuté medzi úplne nové časti a diváci by si to ani nemali všimnúť.

Pozrime sa o čom budú zostávajúce 4 epizódy. Epizóda, ktorá bola pôvodne súčasťou 1.série nesie názov Point of Origin. Meganin kolega Peter Dunlop vytiahol z horiaceho domu ženu Genu. Neskôr sa však zistí, že v dome zomrel ešte niekto ďalší a na to pitvu sa dostávajú obete požiaru. Megan opäť nesklame a veľmi rýchlo zistí, že príčinou smrti neboli následky požiaru, ale vražda a tak celý patologický tím sa musí vrátiť do práce a začať vyšetrovanie vraždy. Na scénu prichádza aj nový vyšetrovateľ Ray Easton, ktorý veľmi prekáža Megan a pletie sa jej do práce, čo ona výsostne nenávidí…

V nasledujúcej epizóde s názvom Second Chances Megan bude musieť riešiť prípad ženy, ktorá zomrela kvôli zlomenej nohe. Samozrejme Megan rozbehne samostatné vyšetrovanie, keďže neverí absurdnej príčiny smrti. Postupne sa však zistia prepojenia mladej ženy a hipoterapeuta, ktorý však aj lieči väzňov? Zabil nejaký trestanec túto mladú ženu? Naozaj zomrela kvôli zlomenej nohe?

O čom sú zostávajúce 2 epizódy? Jedna sa týka únosu malého 6 ročného chlapca nesie názov Missing – táto epizóda bude odvysielaná ako prvá z tých štyroch spomínaných, bude odvysielaná s poradovým číslom 3, takže sa môžete na ňu tešiť už v októbri. Policajný tím na čele s Petrom Dunlopom sú hnaní čo najrýchlejšie nájsť malého chlapca, skôr než ho postihne záchvat. Páchateľ je čoskoro chytený, no chlapcovi však nebude ani stopy. Problém nastane, keď počas výsluchu, ktorý vedie Bud Morris, páchateľ zomrie. Na scénu sa dostáva teda Megan, ktorej úlohou bude vyšetriť náhlu smrť drogového dealera a zároveň vyvrátiť podozrenia,že Morrison pri výsluchu prekročil svoje právomocie. Navyše chladné srdce Megan obmäkčí nový agent FBI Derek Ames. Pre Megan, ktorá už roky žije iba svojou prácou sú tieto city k nemu opäť niečím novým. V 13 epizóde 1.série – Hard Knocks bude musieť Megan opäť bojovať o svoju dcéru Lacey, s ktorou si konečne začala budovať vzťah. Len pripomeniem, že za rozpadom jej manželstva stojí iba Meganin workoholizmus, ešte, keď bola neurochirurgičkou, po autonehode jej kariéra skončila a ona sa mohla zamestnať iba ako patologička a tak si uvedomila, že práca nie je všetko, no má problémy sa socializovať. Stálo ju to veľa síl, aby jej dcéra začala dôverovať a teraz hrozí, že Lacey odíde do Kalifornie aj svojím otcom, ktorému bola po rozvode zverená do starostlivosti. Megan teda asi nemôže byť šťastná, jej vzťah s Derekom sa rozvíja správnym smerom, v práci si začína budovať priateľské vzťahy a teraz by mala prísť o dcéru? Čo bude musieť obetovať? Navyše na ňu šéfka tlačí, aby vyšetrila smrť 17 ročného mladíka, ktorý zomrel na jednej párty. V tele má veľké množstvo alkoholu a drog, čo je zrejmé predávkovanie, Megan však zistí, že smrť nastala oveľa skôr…

Lenže už dnes večer nás čaká úplne nová epizóda s názvom Love Thy Neighbor a Megan Hunt sa opäť dostane prípad z predmestia. Možno niektorí už vedia z 1.série, Megan predmestia nenávidí a považuje ich za umelé, keďže vzťahy a problémy sa každý snaží utajiť, a ďalší dôvod je, že sama vyrástla na predmestí a dobre vie, ako faloš tam panuje. Plus jej vzťah s matkou je na bode mrazu. A tentokrát sa jej názor na predmestie opäť potvrdí. Síce každý si najprv bude myslieť, že sa stala iba autonehoda, no po príchode Megan sa všetko zmení a prípad sa začne vyšetrovať ako vražda a mŕtvy sused spôsobí veľa problémov…

Pomerne zaujímavý prípad nás čaká už o týždeň, kedy pri poľovačke zomrie vplyvný a hlavne bohatý magnát. Podozrivých je niekoľko, bola to jeho výrazne mladšia manželka? Alebo jeho deti, ktoré prahli po dedičstve? Alebo to bol jeho úhlavný nepriateľ? Megan opäť použije svoje kontroverzné vyšetrovacie metódy, čím sa dostane do ešte väčšieho konfliktu so svojou šéfkou, s ktorou má naštrbené vzťahy od doby, kedy Megan zistila, že spáva s jej bývalým manželom.

Vďaka tomu, že dostane viac epizód, konečne sa môžeme tešiť aj na zápletky medzi postavami, zatiaľ čo prvá séria bola iba vyšetrovaní a istej zmene správania, čo sa týka Megan, teraz sa rozbehnú naplno aj príbehy zo súkromia, čo majú diváci najradšej. Určite sa môžete tešiť na iskrenie medzi Peterom Dunlopom a Megan Hunt, práve Peter stál za socializovaním sa Megan, radil jej, ako sa má správať k dcére a ku kolegom, aby sa zbavila svojej povesti chladnej workoholičky. Vidí v nej veľmi citlivú osobu, ktorej sa po autonehode rozsypal celý svet a toto je iba maska, ktorou sa chráni pred svetom. Avšak Megan má vzťah s Derekom, takže Peter bude zatiaľ stáť iba v pozadí, no s Megan budú tvoriť zohratú dvojicu a iste viete, ako to vždy nakoniec dopadne pri takýchto dvojiciach. Taktiež k hereckému obsadeniu sa pripojí mladá a hlavne krásna herečka Nathalie Kelley, ktorá bude pravidelnou hosťujúcou hviezdou a bude stvárňovať cieľavedomú Dani, ktorá sa so všetkých síl bude snažiť stať sa členkou patologického tímu na čele s Megan, no nebude mať vôbec ľahké a najmä jej krásu si všimnú najmä páni. Určite prínosom pre seriál bude možnosť rozvoja problématického vzťahu Megan a jej teenagerskej dcéry Lacey. Síce najprv to bude vyzerať, že so svojím otcom odíde do Kalifornie, no nestane sa tak a dokonca mladá herečka Mary Mauser povýši v nadchádzajúcej sérii. Stala sa jednou z hlavných postáv a tým pádom ju uvidíme v každej epizóde. Určite sa teda môžeme tešiť na rôzne dejové zápletky.

 
debata chyba
Viac na túto tému: #BODY OF PROOF (Telo ako dôkaz)