Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Castle - vedela starostova milenka príliš veľa?

16.01.2012 12:11
debata

CASTLE

SEASON 4

odkaz Castle - vedela starostova milenka príliš veľa?
Castle - vedela starostova milenka príliš veľa? Castle - vedela starostova milenka príliš veľa?

Vedela starostova milenka príliš veľa?

 

Seriál dostal od televízie o jednu epizódu viac!

 

Január okrem zimy prináša so sebou aj nové premiérové epizódy vašeho obľúbeného seriálu Castle, ktorý síce podobne ako všetky seriály počas Vianoc oddychovali, no prestávke je koniec a vy si môžete užívať premiérové epizódy. Televízia ABC už dnes večer odvysiela v poradí dvanástu epizódu s názvom Dial M for Murder. Veľmi pozitívnou správou je, že sledovanosť seriálu je stále výborná a Castle je neohrozený seriál. Aj preto sa televízia ABC rozhodla dopriať divákov o jednu epizódu viac ako sme zvyknutí, preto 4.séria bude mať 23 epizód, s tým, že záver aktuálnej série čakajte niekedy v polovici mája 2012. Ešte v minulom roku som písal o dejových líniach, ktoré sa môžu alebo aj nemusia odohrať v tohtoročných epizódach. Už minulý týždeň sa odohrala dlhoočakávaná svadba Ryana a jeho milovanej Jenny. Táto epizóda nám ukázala v náznakoch, že možno raz nastane ten moment, kedy si najmä Beckettová prizná, čo ku Castlovi cíti a odloží svoju logiku bokom. Možno aj ich dvoch raz bude čakať šťastie pred oltárom. Iste však tušíte, že nie všekto pôjde podľa plánu. Veľkú zápletku a s ňou veľké problémy prinesie nový konflikt medzi Castlom a šéfkou Gatesovou, ktorá opäť ukáže, že chce vládnuť tvrdou rukou na okrsku a nebude tolerovať žiadne výstrelky a porušovania predpisov, z čoho bude mať problémy najmä Castle a Gatesová začne proti nemu pomyselnú križiacku výpravu a bude odhodlaná ukončiť jeho spoluprácu na okrsku. Tvorcovia sa tak vracajú k zápletke, ktorá sa riešila pri štarte 4.série, keď si Gatesová upevňovala svoju pozíciu a mnohí si mysleli, že tieto problémy sú už zažehnané, avšak omyl vážení diváci. Tentoraz nový konflit bude veľmi vážny. Gatesová nebude vidieť dôvod nato, aby naďalej prekážal vo vyšetrovaní prípadov. Iste tušíte, že sa bude musieť na jeho obranu postaviť najmä Beckettová, ktorá až teraz bude vidieť reálnu hrozbu toho, že by Castle naozaj mohol skončiť.

Dnes večer nás však čaká veľmi zaujímavá epizóda s politickým podtónom a najmä politickými intrigami. Obeťou vraždy by sa mala stať mladá žena, ktorú nájdu zavraždenú v aute. Vyšetrovaním by sa malo zistiť, že žena krátkou pred smrťou podpísala zmluvu na tučnú sumu peňazí a mala napísať knihu o starostovi, ktorý pravidelne využíval jej služby. Samozrejme svetlo podozrenia padne na starostu, ktorého tieto informácie môže dokonale skompromitovať a ukončiť jeho politickú kariéru. Navyše starosta je veľkým fanúšikom Castla a ten sa bude na oplátku snažiť vyšetriť nielen vraždu, ale bude chcieť vyvrátiť možno krivé obvinenie. Kate uvidí, že Castle je naplno pohltený do tohto prípadu a bude sa mu snažiť ukázať, že možno starosta nie je až taký nevinný ako sa zdá, čo Castle bude odmietať a vznikne pomerne veľké napätie medzi nimi.

Tvorcovia seriálu si pripravili pre nás niekoľko tématických epizód, určite sa môžete tešiť  na epizódu, ktorá sa bude točiť okolo mimoriadne obľúbenej televíznej realite Dancing with the Stars (u nás Let´s Dance), avšak pomerne nevšedné prevedenie nás čaká v čierno-bielej epizóde, ktorú si pripravil sám autor seriálu Andrew Marlowe. Dej epizódy nás prenesie do roku 1940, pripravte sa štýlové prevedenie deja, plno cigaretového dymu, mafiánskych podnikov a do toho príde Castle ako súkromné očko a Beckettová bude mať úlohu mafiánskej milenky. Na túto nevšednú epizódu sa môžete tešiť už počas februára. Hlavným nepriateľom bude Tom Dempsey, ktorý bude vlastniť nočný klub a svojím jednaním bude hlavným podozrivým v prípade vraždy. Scenáristi sa rozhodli pokračovať aj v tradícii špeciálnych dvojitých epizód, v ktorých bude účinkovať nejaký špeciálny hosť. Počas 2.série to bol dvojdiel, v ktorom hosťovala ako vyšetrovateľka herečka Dana Delany, ktorá v tej dobe hrala ešte v zúfalých manželkách a neskôr dostala hlavnú úlohu v seriáli televízia ABC Body of Proof. Minulú sériu zase do deja seriálu zavítal špeciálny hosť v podobe herca Adriana Pasdara, ktorého si možno pamätáte zo seriálu Heroes (Hrdinovia), kde stvárňoval jednu z hlavných úloh zmanipulovaného senátora Nathana Petrelliho. Ste zvedaví, čo nás čaká počas špeciálneho dvojdielu 4.série. Do deja totiž vstúpi žena z Castlovej minulosti a už tak napäté vzťahy medzi ním a Beckettovou dostanú ďalšiu ranu žiarlivosti. Herečka Jennifer Beals si zahraje neohrozenú, panovačnú, pomerne namyslenú agentku CIA, ktorá ako inak príde do New Yorku vyšetrovať komplikovaný prípad vraždy a okrem zaujímavej minulosti sa stretnú aj odlišné pohľady na vyšetrovanie vraždy a s tým prídu aj konflikty medzi dvoma ženami a Castle sa ocitne medzi nimi. Tvorcovia potvrdili, že už v najbližších týždňoch nás čaká jeden bozk, ktorý zmení všetko! Žeby konečne vyslyšali prosby a túžby všetkých divákov a rozhodli sa po dlhých rokoch čakania posunúť ich vzťah aspoň o krôčik ďalej? Samozrejme nechcú potvrdiť nič oficiálne, ani či ten bozk sa bude týkať Castla a Beckettovej, avšak asi tušíte, že je nad slnko jasnejšie, že sa to bude iste týkať ich dvoch, však koho iného by sa to malo týkať?
Posledná správa je o vysielaní premiérovej 3.série Castla v našich končinách. Hoci nie je tajomstvom, že televízia JOJ vlastní práva na vysielanie 3.série, zatiaľ sa vo preplnenej vysielacej štruktúre nenašlo miesto, aby sa táto séria zaradila do vysielania. Možno sa dočkáme v jarnej časti tejto vysielacej sezóny. Problémy s nasadením 3.série však nemá televízia Prima Family a od 18.1. každú stredu o 22.00 si môžete pozrieť nové príbehy Castla s českým dabingom.

  
debata chyba
Viac na túto tému: #CASTLE (Vtierka Castle)