Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Castle - najprv mambo, potom vražda!

19.03.2012 14:03
debata

CASTLE

SEASON 4

odkaz Castle - najprv mambo, potom vražda!
Castle - najprv mambo, potom vražda! Castle - najprv mambo, potom vražda!

Najprv mambo, potom vražda!

 

Aktuálna séria vstupuje do svojej záverečnej fázy!

        

Už dnes večer pokračuje televízia ABC po krátkej prestávke vo vysielaní premiérových epizód 4.série Castla. Aktuálna séria dnešným večerom vstúpi do svojej záverečnej fázy a už nás čaká naozaj iba 6 epizód a 7.mája sa všetci diváci musia pripraviť na finálovú epizódu a seriál sa klasicky odoberie na letný oddych. Hoci televízia ABC ešte oficiálne nepotvrdila natáčanie 5.série, diváci sa nemusia ničoho obávať, pretože je to iba formálna záležitosť, nie je žiadny dôvod si myslieť, že by Castle mal skončiť. Práve naopak, je jasné, že ak si seriál zachová takú úroveň sledovanosti akú má, ešte nás Rick Castle bude baviť niekoľko sezón. Navyše seriál Castle patrí medzi top 5 najsledovanejších seriálov televízie ABC. Momentálne sledovanosť kolíše medzi 9 a 10 miliónmi divákov, čo je slušný nadpriemer na pomery ABC a práve preto sa televízia rozhodla rozšíriť aktuálnu sériu z pôvodných 22 na 23, aby tak Castle mohol vo vysielaní zostať o týždeň dlhšie a diváci, aby dostali o jednu dávku viac príbehov Castla a Beckettovej a aby sa im aspoň o malý kúsok skrátilo čakanie na jesenné pokračovanie.

Dnes nás konkrétne čaká v poradí už 18.epizóda 4.série s názvom A Dance With Death. Tvorcovia seriálu sa inšpirovali aj v USA nadpriemerne populárnou show Dancing With The Stars, ktorú taktiež vysiela televízia ABC. U nás tanečnú show v pravidelných časových intervaloch vysiela Tv Markíza ako Let´s Dance. Samozrejme ani pozlátený svet tanca sa nevyhne vražde a obeťou bude populárna herečka a veľká celebrita Odette Morton. Castle sa tak s Beckettovou dostanú do zákulisia tejto relácie a zistia, že zákulisie skrýva viac pretvárky akoby sa na prvý pohľad zdalo a objaví sa prekvapujúcu omnho viac možných páchateľov a motívov na vraždu Odette. Navyše sa zdá, že ani samotná Odette nebola vôbec taká milá a ústretová ako sa tvárila, keď na kamere svietilo červené svetielko. Počas vyšetrovania sa zistia veľmi zaujímavé a šokujúce informácie z minulosti mladej herečky, ktoré úzkostlivo tajila pred šoubiznisovým svetom, ktoré by mohli viesť k jej predčasnej smrti. Veľké citové tango budú si musieť zatancovať aj Castle s Beckettovou, keďže ich vzájomné iskrenie je už naozaj nepopierateľné. Mladá herečka si tak nestihla užiť príliš veľa slávy, zatancovala mambo a potom prišla smrť…

 
 

Už budúci týždeň sa môžete tešiť na ďalšiu premiérovú epizódu. Devätnásta epizóda nesie názov 47 seconds. A práve 47 sekúnd bude v celom príbehu zohrávať kľúčovú úlohu. V meste sa totiž uskutoční masová protestná akcia, lenže protestujúci budú niekomu veľkým tŕňom v oku a rozhodne sa proti nim zakročiť veľmi svojsky, pomocou bomby. Počas protestov exploduje medzi ľuďmi bomba a usmrtí „iba“ päť osôb. Castle a Beckettová sa tak dostávajú do nezávideniahodnej situácie, kde na jednej strane bude na nich tlačiť vedenie, aby prípad, čo najrýchlejšie vyriešili, pretože tlak verejnosti bude naozaj silný. Lenže prípad bude komplikovanejší ako sa na prvý pohľad zdalo. Veľkou pomocou pre nich budú natočené záznamy iných protestujúcich a neskôr si uvedomia, že kľúčom k vyriešeniu tohto zločinu je zrekonštruovať situácie, ktoré nastali 47 sekúnd pred spomínanou explóziou…

V súvislosti s dnešnou epizódou producenti sľubujú zaujímavé zvraty a diváci by sa mali dočkať už viac citových výlevov medzi Rickom a Kate. Dnešnú epizódu nazvali poslednou normálnou a takpovediac ticho pred búrkou sa končí. Diváci, ktorých scenáristi celú 4.sériu len naťahovali a všetko ukazovali v náznakoch by mali začať postupne dostávať viac a viac zaujímavých scén, ktoré by mali akýmsi zadosťučinením zato, že ich nechali tak dlho čakať. Či to však konečne znamená to, že sa dočkáme momentu, kedy sa títo dvaja vyznajú zo svojich vzájomných citov však nechcú potvrdiť ani vyvrátiť, pochopiteľne. Vzťah Castla a Beckettovej je mimoriadne komplikovaný a chce to naozaj postupné rozprávanie ich príbehu, aby sme sa dostali do momentu, kedy budú obaja dostatočne pripravený nato, aby zmenili svoj „pracovný“ vzťah na niečo viac. Objavila sa však veľmi zaujímavá informácia, ktorá by sa mohla týkať seriálu Castle. Prvotná informácia je neurčitá a záhadná. Hovorí o tom, že by sa mal zásadne zmeniť vzťah ústrednej dvojice, nehovorí o tom, že ktorého seriálu sa to týka. Avšak ďalšia špecifikácia naznačuje, že by sa to mohlo naozaj týkať práve Castla. Pretože, okrem iného upozorňuje nato, že budeme veľmi prekvapení, hovorí o tom, že ich vzťah už prešiel istými zmenami, avšak ostatné ich citové prejavy boli utajené diváckemu oku. A presne toto sedí na Castla a Beckettovú. Ich vzťah sa na prelome 3. a 4.série zmenil, keďže po postrelení Beckettovej sa Castle vyznal, že ju miluje, avšak Kate ako realistka radšej predstierala, že si to nepamätá, aby si zachovala odstup a navyše sa bála priznať sama sebe pravdu o tom, že ani jej Castle nie je ľahostajný. Dočkali sme sa aj ich prvého bozku počas tejto série, ale čo je dôležitejšie, videli sme veľa pohľadov, dotykov a neurčitých naznačení, ale vždy to scenáristi uhrali tak, že diváci sa v podstate ničoho konkrétneho nedočkali a ich zvedavosť bola vybičovaná na maximum. Ak sa potvrdí to, že táto správa sa bude naozaj týkať Castla, tak už čoskoro by sme sa mali dočkať veľkého prekvapenia a všetky náznaky a neurčité pohľady pôjdu bokom a dočkáme sa obrovského posunu smerom do postele. Avšak túto informáciu nechcú scenáristi z pochopiteľných príčin potvrdiť ani vyvrátiť, lebo by diváci mohli prísť naozaj o veľké prekvapenie. Možno diváci bude prekvapení, ak táto informácia sa nebude týkať seriálu Castle a producenti si pripravili ešte viac komplikácii a ich vzťah sa ešte viac oddiali, čo by už asi nahnevalo aj skalného fanúšika.

Opäť na scénu sa vráti kauza zavraždenej matky Beckettovej a udalostí, ktoré nasledovali. Veľký zlom nastal na konci 3.série, kedy sa objavili nové dôkazy a niektorých to stálo aj život a takmer zomrela aj Beckettová, lenže prípad nie je stále vyriešený. Skôr než táto séria skončí bude čiastočne táto dejová zápletka pokračovať a budú sa najmä riešiť následky. Nahlodaná je aj Castlova dôvera voči jeho dávnej priateľke Sophii, ktorá sa objavila v tothoročnej dvojepizóde, kde sa ako agentka CIA vrátila do Castlovho života aj so zaujímavými informáciami ohľadom jeho otca. Ako sa zdá, Castlov bol špeh a pracoval pre CIA, čo Castla mimoriadne šokovalo a nechce veriť, že by bol jeho niečoho takého schopný. Jeho otrasená dôvera by sa mala riešiť až do záveru aktuálnej série. Producenti seriálu hovoria o tejto sérii ako o sérii plných tajomstiev a komplikácii, no konečne sa zdá, že s blížiacim sa záverom série, sľubujú, že postupne tajomstvá a ich následky by mali vychádzať na svetlo sveta, avšak následky budú nie vždy žiadúce a prinesú viac problémov ako osohu.

     
debata chyba
Viac na túto tému: #CASTLE (Vtierka Castle)