Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Bones - ich šťastie je ohrozené chladnokrvným nepriateľom!

02.04.2012 17:44
debata

Bones

Season 7

odkaz Bones - ich šťastie je ohrozené chladnokrvným...
Bones - ich šťastie je ohrozené chladnokrvným nepriateľom! Bones - ich šťastie je ohrozené chladnokrvným nepriateľom!

Ich šťastie je ohrozené chladnokrvným nepriateľom!

 

Seriál sa konečne po niekoľkých mesiacoch vracia na obrazovky!

       

Konečne sme sa dočkali! Po niekoľkomesačnej prestávke sa dnešným večerom vracia na televízne obrazovky televízia FOX seriál Bones (Kosti) a bude pokračovať 7.séria s premiérovými epizódami. Len pripomeniem, že aktuálna séria je menej na obrazovke z toho dôvodu, že hlavná predstaviteľka Emily Deschanel bola tehotná a okrem toho, že scenáristi tento milý fakt zakomponovali do deja seriálu, tak prišiel aj nemilý, ale nutný krok, ktorý áiadneho diváka nepotešil a to bolo skrátenie 7.série. V súvislosti so skrátením série sa diváci samozrejme museli zmieriť aj s faktom, ktorý je pre americké televízie taký charakteristický a to sú prestávky vo vysielaní. Oficiálne 7.séria bude mať iba 13 epizód, plus televízia si doobjednala 4 bonusové‚ epizódy, ktoré však nebudú nijako nadväzovať na 7.sériu a udalosti, ktoré sa tam stali. Posledná informácia hovorí o tom, že tieto “bonusy” by sme mali vidieť v priebehu leta, aby tak diváci mali aspoň čiastočne vykompenzované dlhé prestávky vo vysielaní. Nie je však vylúčená varianta, že tieto bonusové epizódy by sme videli až v septembri a vysielali by sa pred 8.sériou. Definitívne sa ešte televízia nerozhodla, kedy ich zaradí do vysielania. Prvých šest epizód bolo postupne odvysielaných od novembra do januára a teraz prichádza na radu druhá polovica, ktorá bude plná prekvapení, zaujímavých zvratov a najmä sa konečne dočkáme momentu, na ktorý sa isto teší každý divák a to je príchod Brennanovej bábätka!

Ďalšou zmenou pre Bones je, že počnúc dnešným dňom sa seriál bude už vysielať v pondelok, pôvodne sa vysielal niekoľko sezón vždy vo štvrtok, kde mal vybudovanú stabilnú a veľmi silnú pozíciu, čo sa týka čísiel sledovanosti, preto zostáva len dúfať, že tento presun seriálu neublíži a v novej konkurencii si dokáže nájsť svoje miesto a hlavne, že diváci zostanú seriálu aj naďalej verní a nedajú prednosť ich inému obľúbenému seriálu. Sledovanosť sa pohybuje vo fantastických číslach, v priemere si každú epizódu 7.série pozrelo 9 miliónov divákov a stále platí, že Bones je najúspešnejší dramatický seriál na FOXe a aj z tohto dôvodu pred pár dňami prišla spoza oceánu fantastická správa, že televízia FOX si objednala aj 8.sériu, ktorá sa dostane do vysielania tradične od septembra. Toto rozhodnutie nebolo žiadnym prekvapením vzhľadom na veľkú obľúbenosť seriálu nielen v USA, ale aj po celom svete. Dokonca sa povrávalo aj o to, že by si televízia mohla objednať rovno aj 9.sériu, avšak toto sa nakoniec nepotvrdilo, pretože štandartným zvykom je, že obnova seriálu iba na rok dopredu. Nezopakovala sa tak situácia spred pár rokov, kedy počas vysielania 4.série FOX potvrdil vznik 5. aj 6.série. Určite však toto neznamená, že by 8.séria bola poslednou, to ani náhodou. Autor seriálu Hart Hanson rozhodne neplánuje skorý koniec Bones a ako sám potvrdil, v jeho hlave je ešte veľa nápadov na niekoľko sérii a verí, že sa ich podarí aj zrealizovať, čo by nemal byť problém, ak si seriál bude držať stabilnú sledovanosť akú má doteraz.

Príjemnou správou je aj fakt, že nadchádzajúca séria by mala mať o niekoľko epizód viac ako je zvykom, mala by to byť kompezácia za menej epizód v rámci aktuálnej série. Je tu možnosť, že 8.séria mala 25, prípadne 26 epizód, avšak počet epizód sa bude upresňovať neskôr. Potvrdený je však dátum finále 7.série, dočkáme sa ho už v pondelok 14.mája. Dnes nás konkrétne čaká 7.epizóda s názvom The Prisoner in the Pipe. Dej nás zavedie do doby, kedy Temprerance je tesne pred pôrodom a všetci sú príjemnom napätí, kedy nastane ten deň D. Booth ešte viac ako kedykoľvek predtým chce, aby Temprerance oddychovala a pripravila sa tak príchod ich spoločného potomka. Lenže tradične Brennanová sa chce venovať svojím povinnostiam a vo svojej logike nevidí dôvod na žiadne obmedzovanie. Podľa nej je všetko v absolutnom poriadku, cíti sa skvele, konečne si našli aj spoločný dom, kde chcú spolu bývať. Seeley teda musí ustúpiť, aby Temperance zbytočne nestresoval.

Objaví sa opäť nová mŕtvola a Brennanová je mimoriadne nadšená, že sa môže vrhnúť bezhlavo do práce, Booth sa však od nej nepohne ani na krok. Vyšetrovanie, pri ktorom sa našlo telo v miestnej kanalizácii, zavedie vyšetrovací tím až za brány väznice, kde ako sa ukáže motívov na vraždu muža bolo viac ako dosť. Všetko sa razom skomplikuje, keď Brennannová začne vo väznici rodiť a už nebude dosť času, aby ju Booth dopravil do nemocnice a o všetko sa bude musieť postarať sám. Malá Kostička prichádza sa svet! Tvorcovia seriálu medzičasom aj potvrdili pohlavie, Boothovho a Brenannovej bábätka. Mala by sa im narodiť krásna dcérka, ktorej meno je zatiaľ utajené a mali by sme sa ho dozvedieť už dnes večer.

Z príchodu malej Kostičky sú nadšení absolutne všetci, najmä však Angela ako najlepšia priateľka Temperance. V dneçnej epizóde uvidíme opäť aj Daisy, pretože dejová línia jej a Sweetsa bude pokračovať. Ich vzťah uviazol v mŕvom bode a musia sa rozhodnúť ako ďalej. Scenáristi to tejto dvojici nemieni uľahčiť a všetko nasvedčuje tomu, že do tohto vzťahu by mala vstúpiť tretia osoba. Taktieť s narodením malej Kostičky uvidíme aj Boothovho syna Parkera opäť na scéne, ktorý samozrejme príde privítať svoju malú sestričku, lenže bude mať zmiešané pocity z toho, že otcovská láska bude smerovať aj na nového člena rodiny a Parker bude mať pocit, že prechádza na druhú koľaj, keďže Booth začína nový život s Brennanovou. Epizóda, v ktorej sa Parker objaví by mala byť veľmi zaujímavá, pretože uvidíme veľa pekných momentov Bootha s Parkerom a zistíme ako veľmi má Booth svojho syn rád.

Pálčivou otázkou bolo aj v ostatných týždňoch, či v tejto sérii uvidíme opäť aj Zacka, ktorý aj po rokoch, čo v seriáli neúčinkuje si udržuje veľkú priazeň divákov. Scenáristi však Zacka pre túto sériu nezakomponovali do deja vzhľadom na obmedzený počet epizód a množstvo dejových línií, ktoré musia dostať prednosť. Nevylúčili však, že by Zacka nepriviedli na krátke hosťovanie v rámci pripravovanej 8.série.

Najbližšie týždne neprinesú veľké zmeny nielen pre Bootha a Brennanovú, ale aj pre Hodginsa a Angelu. Momentálne si nažívajú spokojným rodinným životom aj s ich malým synčekom Michaelom. Postupne si však začnú uvedomovať ako sa ich život zmenil a že im začína chýbať ten neštandartný spôsob života aký viedli ešte v nedávnej minulosti. Najmä Angela bude dostávať nové popudy od nového stážistu, ktorý sa objaví v Jeffersonskom inštitúte. Netreba sa však obávať, že by to prinieslo nejaké manželské problémy. Avšak budeme dostatočne znepokojení prítomnosťou Twerpského na scéne a Hodgins bude aj právom znepokojený, že Angela k Twerpskému vzhliada, keďže je pre ňu umeleckým vzorom. Twerpski sa bude samozrejme snažiť využiť tejto situácie a tak nebude núdza o letmé flirtovanie a rôzne náznaky záujmu o Angelu. Našťastie láska Angely a Hodginsa je naozaj silná a netreba sa obávať, že ich vzťah sa nejakým spôsobom narušil. Práve naopak, po tom všetkom si uvedomia silu vzájomnej lásky.

Veľkou neznámou momentálne je aj možná svadba Bootha a Brenannovej. Keďže Booth je morálny, zodpovedný a aj nábožensky založený, iste sa nevyhneme aj téme – svadba. Avšak Temperance svoj postoj o tomto prežitku nebude chcieť poupraviž alebo možno sa dočkáme aj veľkej zmeny postoja po pôrode? Tvorcovia seriálu sú však opatrní vo vyjadreniach na túto tému. Pretože by to bol veľký krok vpred a všetko v deji sa musí pripraviť tak, aby sa niečo podobné mohlo udiať. Kto vie, možno práve v nadchádzajúcej sérii budeme počuť aj svadobné zvony.

Už v 12.epizóde sa uvidíme mimoriadne veľa humoru. Booth a Brennanová sa totiž ocitnú v Hollywoode, kde sa natáča film, kde hlavné postavy sú založené na ich charakteroch. Avšak „producenti filmu“ sa pre väčšiu atraktivitu postáv rozhodli predsalen filmového Bootha a Brennanovú trošku poupraviť. Boothov predstaviteľ bude tradičný neohrozený a “nesmrteľný” akčný hrdina, ktorý prežije všetko a z Brennanovej spravili ženu trošku ľahších mravov, ktorá sa nebráni posteľovým avantúram a svoje prednosti využíva na tých pravých miestach. Iste tušíte, že najmä Brennanová bude mať veľký problém so spracovaním jej postavy a môžete sa pripraviť na smršť jej antropologických hlášok. A to medzitým budú musieť ešte vyriešiť samozrejme záhadnú vraždu.

Veľkým spestrením celého deja bolo predstavenie nového úhlavného nepriateľa v 6.epizóde. Tvorcovia seriálu sa rozhodli, že musia napísať taký typ postavy, ktorý ešte sa v deji neobjavil a bude mimoriadne zákerný a múdry a dokáže spôsobiť veľa vrások na čele nielen celej FBI, ale aj vyšetrovaciemu tímu v Jeffersonskom inštitúte. A tak sa objavil na scéne chladnokrvný a mimoriadne inteligetný nepriateľ Christopher Pellant. Pellant vraždí naozaj mimoriadne chladnokrvne a nenecháva za sebou stopy. Avšak teraz stojí pred silným súperom akým je Dr. Temperance Brennanová a jej tím. Lenže je tu veľký problém, vyšetrovanie jasne ukazuje, že za všetko je zodpovedný práve Pellant, lenže chýbajú preukázateľné dôkazy o jeho pritomnosti na mieste činu, navyše Pellant, je momentálne právoplatne odsúdený a jeho trestom je domáce väzenie a náramok na nohe, ktorý by mal zaručiť, že roky svojho trestu si odpyká za múrmi svojho bytu. Pellant je taktiež mimoriadne zdatný v IT technológiach, takže mu nerobí problém oklamať aj elektronické prístroje, ktoré majú byť zárukou spravodlivosti. Pellant sa vysmieva celému vyšetrovaniu FBI a pritom jeho hrozby naberajú na obrátkach. V posledných scénach v prvej polovice tejto série sme videli, že Pellant má nové cieľ. Je to Booth a Brennanová, ktorých považuje za veľkú hrozbu a musí ich eliminovať! Je teda jasné, že Booth a Brennanová majú veľký problém, o ktorom ani len netušia ich šťastie je ohrozené nebezpečným vrahom. Pellant teda rozhodne v deji seriálu nepovedal posledné slovo a jeho hrozby budú visieť vo vzduchu počas celej série a najmä finále 7.série by malo priniesť obrovský zvrat udalostí a najmä by mal ovplyvniť vývoj celého deja a postáv v rámci 8.série. Nie je teda vylúčené, že Pellant dostane aj viac priestoru v 8.sérii, pretože by bola nesmierna škoda premrhať potenciálom tejto postavy.

        
debata chyba
Viac na túto tému: #BONES (Kosti)