Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Bones - využila svoje znalosti, aby zakryla chladnokrvnú vraždu?

11.05.2012 12:00
debata

Bones

Season 7

odkaz Bones - využila svoje znalosti, aby zakryla...
Bones - využila svoje znalosti, aby zakryla chladnokrvnú vraždu? Bones - využila svoje znalosti, aby zakryla chladnokrvnú vraždu?

Využila svoje znalosti, aby zakryla chladnokrvnú vraždu?

 

Nepremeškajte finále 7.série!

       

Už o niekoľko dní, konkrétne v pondelok 14.mája nám televízia FOX ponúkne záverečnú epizódu 7.série Bones (Kosti). Čaká nás konkrétne 13.epizóda s názvom The Past in the Present. Táto série bohužiaľ nás opúšťa v skrátenej verzii, avšak netreba zúfať, v septembri sa seriál vráti s novou sériou a zdá sa, že vzhľadom nato, že táto séria mala menej epizód kvôli materským povinnostiam Emily Deschanel, tá nasledujúca by nám mala vynahradiť deficit príbehov Bootha a Brenannovej. Je viac ako jasné, že 8.séria bude mať viac ako klasických 22 epizód, je možné, že sa dočkáme 24, prípadne 25 epizódnej nadchádzajúcej série. FOX sa netají tým, že chce čo najviac epizód. Diváci si trošku odvykli od Kostí, pretože táto séria bola neustále prerušovaná a nakoniec druhá polovica bola presunutá zo štvrtka na pondelok, čo sa bohužiaľ negatívne odrazilo na sledovanosti, čo čakal iba málokto. Vo svojom štvrtkovom slote boli Bones nepriestreľné a vždy dokázali uhrať viac ako 9 milónovú sledovanosť, preto je zvláštne, že sa FOX rozhodol zmeniť deň vysielania, len preto, že chcel predstaviť novinky. Postupne sledovanosť v pondelkovom slote klesala a momentálne sa pohybuje na úrovni iba 7 miliónov divákov pri ratingu 1.9. Je to po prvýkrát za celú históriu seriálu, čo rating klesol pod hranicu 2. Je teda viac než jasné, že Bones pondelok vôbec nesvedčí a preto zostáva len dúfať, že od jesene sa seriál vráti do svojho štvrtkového slotu, kde celé roky kraľoval a nebude sa trápiť v deň, kde zaznamenal historické neúspechy. Nikto by totiž nechcel, aby seriál Bones skončil na okraji diváckého záujmu a to by znamenalo jeho koniec.

Druhá polovica aktuálnej série priniesla pozitívne zmeny, na ktoré diváci tak dlho čakali. Brenannová konečne porodila vytúžené bábätko. Dievčatko dostalo meno Christine Angela a všetci sa z neho nesmierne tešia. Najmä Brenannová prechádza obrovskými zmenami, ktorú sú pre mňu samu veľkou záhadou a musela uznať, že jej logické a antropologické vysvetlenia musia ísť bokom, keď sa ozve materinský cit. Spoznala nové nevysvetliteľné a opojné pocity materstva, ktoré ju menia už len pozitívnym smerom. Usadila sa s Boothom vo vysnívanom domčeku na predmestí, užíva si rodinnú pohodu, ktorú by nikto nemal narušiť. Netušia však, že v blížiacom sa finále ich čakajú veľmi ťažké časy a budú musieť spraviť rozhodnutia, ktoré zmenia ich životy…

Z príchodu malej Christine má radosť nielen celý pracovný kolektív na čele s Angelou, ktorá je hádam ešte viac šťastnejšia aj za Temprerance, ale rodinní príslušníci. Malú sestričku prišiel privítať aj Boothov syn Parker, spočiatku sa zdalo, že ho malá sestrička nepotešila, avšak opak bol pravdou a ukázalo sa, že to boli iba prehnané obavy rodičov a Parker sa z malej nesmierne teší. Temperance sa však musela vyrovnať aj s návratom jej otca, ktorý taktiež prišiel privítať svoju milovanú vnučku. Nie je žiadnym tajomstvom, že Temperance stále svojmu otcovi neverí vzhľadom na minulosť ako ich v detstve opustil a za jeho kriminálnu minulosť. Zdá sa však, že sa zmenil a chce byť nablízku svojej rodiny a užívať si starobu, lenže Temperance sa v kútiku duše nezmierila s minulosťou a aj keď by chcela raz a navždy zabudnúť nebude to také ľahké akoby sa zdalo. Čo však neznamená, že by rezignovala na vzťah s otcom a rozhodla sa spraviť malé kroky k tomu, aby mu verila a nebála sa mu nechať dcérku v opatere a navyše, keď mu to tak ide s malou.

K dokonalému šťastiu však chýba už len svadba. Herečka Emily Deschanel v jednom rozhovore priznala, že by bola veľmi rada, keby scenáristi dopriali aj toto potešenie pre Bootha a Brenannovú. Podľa nej Brenannová je už pripravená aj na tento záväzok, ktorý odjakživa odmietala a považovala ho za prežitok, lenže táto séria znamenala veľké nielen emocionálne zmeny pre Temprerance a je teda reálna možnosť, že scenáristi otvoria aj túto možnosť. Je dosť možné, že určitých náznakov sa dočkáme už vo finále 7.série, prípadne sa táto téma začne riešiť už v nadchádzajú­cej sérii.

Treba však pripomenúť, že prichádzajúce finále bude veľmi napínavé a šokujúce najmä pre samotnú Brenannovú, keďže sa jej bude bytostne dotýkať. Na scéne sa objaví opäť geniálny a zároveň chladnokrvný vrah Christopher Pellant, ktorého sme mali možnosť vidieť už v polovici tejto série, vtedy sme mali možnosť spoznať jeho chladné, prefíkané a dokonalé ja. Tentoraz sa znovu ukáže a pôjde po krku Brenannovej, keďže práve ju považuje za veľkú hrozbu, lebo výškou IQ sú na tom rovnako a jedinu ju považuje za rovnocenného protivníka, ktorého treba odstrániť, aby tak mohol pokračovať vo svojej vražednej dráhe.

Objaví sa totiž ďalšie mŕtve telo a bude sa jednať o Brenannovej priateľa z minulosti, čo Temperance vyvedie z miery, že práve on sa stal obeťou chladnokrvnej vraždy, bude si musieť však zachovať profesionálnu tvár a aj napriek tomu, že s ňou budú lomcovať city sa bude snažiť za každú cenu zistiť nielen príčiny smrti, ale aj vraha. Booth jej bude stáť po boku, lebo bude vidieť, že Temperance trpí a bude jej chcieť nejako pomôcť, lenže to bude mimo jeho pôsobnosti. O to väčší šok zažijú všetci v Jeffersonskom inštitúte, keď dôkazy jasne ukážu, že s niečím podobným sa už v nedávnej minulosti už stretli. Brenannovej bude jasné, že za vraždou opäť stojí Pellant, budú jej však chýbať potrebné dôkazy pred súd, aby ho raz a navždy dostala do väzenia, z ktorého sa viac nedostane. Súd bude upozornený, že Pellant je podozrivý už z dvoch podobných činov a že práve tento tretí by ho mohol definitívne usvedčiť. Lenže Pellant presne čakal, že vývoj vyšetrovania sa bude vývijať týmto smerom a tak môže spustiť svoj plán. Všetko narafičil tak, aby to vyzeralo tak, že nakoniec bude z tejto chladnokrvnej vraždy obvinená priamo Brenannová a všetky dôkazy budú smerovať na ňu a mnohí naozaj uveria tomu, že využila svoje znalosti nato, aby zakryla chladnokrvnú vraždu.

Booth však dobre vie, čoho je Pellant schopný a hoci nevie ako to dokázal všetko narafičiť, keď stále si odpykáva domáce väzenie. Nejak Seeley tuší, že je v kombinácii s jeho IQ a IT znalosťami vie nejako ovplyvniť, aby zariadenie nefungovalo a tak Pellant sa mohol beztrestne pohybovať po meste a vykonávať vraždy. Nemá však dôkazy a Pellant sa mu do očí bude vysmievať tak ako to robí vždy a Booth, aby ochránil Temperance bude musieť prekročiť svoje právomocie. Pellant je tak spokojný, že v podstate sa mu podarí aj zdiskreditovať aj Bootha v očiach FBI a zbaviť sa aj jeho, zatiaľ, čo by Brenannová mohla hniť vo väzení. Pellant však neráta s tým, že Booth je ochotný pre záchranu svojej lásky a rodiny spraviť čokoľvek a navyše si neuvedomuje, že netreba podceňovať ani tých, ktorí pracujú v inštitúte. Angela, Hodgins a Cam budú hnaní aj pomstou a túžbou po spravodlivosti, aby pomohli Temperance z tejto šlamastiky, ktorá by mohla zničiť nielen jej kariéru, ale aj ju samu.

Stále však nie sú známe dátumy vysielania 4 bonusových epizód, ktoré si televízia FOX doobjednala k 7.sérii. Síce to majú samostatné príbehy, ktoré nebudú nijako nadväzovať na udalosti, ktoré sa stali a ktoré sa stanú ešte počas 7.série, mali byť však istou útechou pre divákov a vďakou za ich trpezlivosť a vernosť, ktorú preukázali počas skrátenej 7.série. Pôvodne sa hovorilo o tom, že budú odvysielané počas leta, aby sa tak skrátilo čakanie na 8.sériu a vytvoril by sa opäť istý návyk pre divákov, že Kosti sa vrátia v plnej sile už na jeseň. Následne sa hovorilo o tom, že budú odvysielané až v septembri pred 8.sériou a následne by začali nové epizódy. Malo by to výhodu, že by nemuseli byť až také dlhé prestávky vo vysielaní. FOX však stále mlčí o vysielaní, avšak pravdepodobnejší je ten druhý variant, pretože televízie sa bránia vysielať premiéry počas letných mesiacov, kedy je sledovanosť najnižšia.

Producenti seriálu sľubujú nadupané finále, plné silných emócií a zvratov, ktoré zmenia smerovanie seriálu. Ovplyvnia nielen ďalší vývoj postáv v 8.sérii, ale pre ochranu rodiny bude musieť Brenannová a Booth spraviť jedno z najťažších rozhodnutí vo svojom živote!

  
debata chyba
Viac na túto tému: #BONES (Kosti)