Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Castle - zamilovala sa do vraha?

15.10.2012 10:56
debata

CASTLE

SEASON 5

odkaz Castle - zamilovala sa do vraha?
Castle - zamilovala sa do vraha? Castle - zamilovala sa do vraha?
 

Zamilovala sa do vraha?

 

Ako sa darí v poradí 5.sérii? Je stále seriál trhák?

 

Nová séria Castla pokračuje aj dnes večer, televízia ABC uvedie 4.epizódu 5.série s názvom Murder, He Wrote. Ako sa však seriálu darí aj v piatom roku vysielania? Je stále Castle lákadlom pre divákov alebo sa ozýva únava voči jednotlivým postavám?

 

Blog o seriáloch už len na novej adrese !

 

Je síce pravdou, že sledovanosť novej série klesla v porovnaní so 4.sériou. Momentálne sa čísla sledovanosti pohybujú na úrovni 10 miliónov divákov, čo je cca o 20 % menej ako predchádzajúca séria (rating 1,8 – 2), čo je nepríjemný pokles, ale aj tak stále seriál dosahuje pre televíziu nadpriemery a patrí medzi päť najsledovanejších seriálov domovskej televízie a netreba sa obávať o jeho budúcnosť a je isté, že Castle a Beckettová budú na televíznych obrazovkách niekoľko sezón. Pokles sledovanosti sa dá ľahko vysvetliť faktom, že seriál je na obrazovkách už piatym rokom a je prirodzené, že postupne sledovanosť a obľúbenosť medzi divákmi klesá. Je však veľmi potešujúcou správou, že aj napriek začiatku piateho roku vysielania je sledovanosť na nadpriemerných hodnotách, avšak zvrat môže nastať v prípade, ak divákov omrzí dej seriálu. Konečne Castle s Beckettovou tvoria vysnívaný pár a diváci sa tak dočkali momentu, na ktorý čakali roky a tým pádom hrozí to, že ich prestane baviť pozerať ich ďalšie príbehy, keď nastal ten ich vytúžený moment. Zatiaľ sa zdá, že táto situácia sa nenaplnila naplno a všetci skalní diváci dúfajú, že sa v priebehu vysielania 5.série ani nestane a dočkajú sa tak ešte niekoľkých napínavých a vtipných sérii a ich vzťah sa posunie aj ďalej.

Nosnou témou novej série je fakt, že na konci predchádzajúcej série sa vzťah Castla a Beckettovej radikálne zmenil a sú šťastným a zamilovaným párom. S tým sú okrem horúcich chvíľ spojené aj isté problémy. Rozhodli sa, že svoj vzťah zatiaľ budú pred všetkými tajiť, museli si vyriešiť pracovné veci, pretože nie je ľahké spolu pracovať a potom po práci tvoriť pár aj v súkromí. Navyše predchádzajúce týždne musel newyorský policajný tím vyriešiť staré krivdy, Beckettovej vyhadzov, rozpory medzi všetkými členmi a navyše nad všetkými problémami trónila nekompromisná šéfka Batesová. Našťastie sa všetko dalo do poriadku a všetko funguje tak ako má a vyšetrovanie vrážd pokračuje s veľkou úspešnosťou. Lenže ako dlho dokáže utajiť svoj vzťah pred všetkými? Sami sú prekvapení ako im všetko klape a rozhodnú sa v dnešnej epizóde, že je načase užiť si aj romantický víkend mimo mesto. Zamieria si to rovno medzi zbohatlíkov a smotánku z New Yorku, ktorá sídli v Hamptons. Práve v Hamptons by sa mohli prestať skrývať a užívať si pekné chvíle v malých kaviarničkach a hoteloch. Samozrejme nič nedopadne tak ako si mysleli a očakávali a všetko skomplikuje smrť muža, ktorý ich prekvapí pri bazéne a zomrie. Hoci si sľúbia, že vyšetrovanie nechajú na miestnej polícii a budú pokračovať v pôvodnom pláne, ich inštikty sú silnejšie a rozhodnú sa pomôcť pri vyšetrovaní. Postupne však aj ostatným kolegom začne dochádzať, že čo sa medzi dvoma deje a ich reakcie budú hovoriť samé za seba.

Už v nasledujúcej epizóde však čaká Castla a Beckettovú náročná skúška. Ich vzťah bude čeliť hrozbe a obvineniu, čo môže ich lásku definitívne zničiť. Čo sa však stane? V epizóde nazvanej Probable Cause bude Castle obvinený z vraždy a problémom bude fakt, že všetky dôkazy budú preukázateľne ukažovať na Ricka. Beckettová samozrejme bude svojho milovaného chrániť a bude robiť všetko, aby očistila jeho meno, avšak s pribudúcajimi dôkazmi bude jasné, že niečo nie je v poriadku a pochybnosti budú narastať nielen v prípade Kate, ale aj jeho spolupracovníkov. Avšak záver epizódy prinesie šokujúce odhalenia! Práve v tejto epizóde prejde vzťah Ricka a Kate prvou veľkou skúškou a najmä Kate si uvedomí, že aj napriek tomu, že s Castlom roky spolupracovala, teraz v tejto novej situácii si nie je istá, či Ricka pozná tak, aby mu mohla veriť a to je pre ňu veľký problém. Avšak vo výsledku to ich vzťah môže len posilniť.

Producenti seriálu divákom pred začiatkom 5.série sľúbili viac tématicky zameraných epizód. Dočkáme sa teda napríklad rockovej epizódy, kde sa bude riešiť vražda frontmana rockovej kapely a všetci vyšetrovatelia sa dostanú do nezvyčajných pozícií, čo prinesie veľa humorných situácií. V novembri diváci uvidia aj epizódu inšpirovanú Comic-Conom. Comic-Con je najprestížnejšie a najdôležitejšie stretnutie všetkých fanúšikov rôznych seriálov a televízií, kde sa prezentujú všetky seriály a filmy na nadchádzajúcu televíznu sezónu a každoročne na toto podujatie smerujú tisícky ľudí, len aby videli svoje milované hviezdy. Castle s Beckettovou sa dostanú na SuperNovaCon, čo bude pre Castla veľký zážitok, keďže je veľkým fanúšikom seriálov, lenže ich príchod bude podmienený vraždou jedného z fanúšikov. Pri vyšetrovaní stretnú mnoho podivných ľudí, ktorí budú mať niekoľko motívov na vraždu. Stretnú sa s bývalou hviezdou seriálu, ktorého kariéra je dávno stratená a živí sa len stretnutiami s fanúšikmi a po nociach mu spoločnosť robí len alkohol. Avšak budú do vraždy fanúšika zapletení aj herci, ktorí prišli na toto podujatie? Pôvodne mali scenáristi v pláne uviesť na obrazovky aj špeciálnu muzikálovú epizódu, no od tohto zámeru zatiaľ upustili, nie je však vylúčené, že sa k tomuto zámeru vrátia neskôr, je teda šanca, že ešte sa diváci dočkajú spievajúceho Castla v rámci druhej polovice 5.série, prípadne v potenciálnej 6.sérii. Čo si však scenáristi nemohli nechať ujsť, je príležitosť opäť napísať vianočnú epizódu. Tento rok vianočná nálada zavládne aj medzi policajnými expertami. V 9.epizóde s názvom Secret Santa, ktorej sa diváci dočkajú na prelome novembra a decembra uvidia prípravy prvých spoločných Vianoc Ricka a Kate, avšak ešte predtým budú musieť vyšetriť smrť jedného zo Santov, ktorého telo našli v škole Santa Clausov.

    
debata chyba
Viac na túto tému: #CASTLE (Vtierka Castle)