Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Bones - stal sa obeťou vraždy sám vrah?

05.11.2012 13:09
debata

Bones

Season 8

odkaz Bones - naozaj existuje niekde duša človeka?
Bones - naozaj existuje niekde duša človeka? Bones - naozaj existuje niekde duša človeka?

Stal sa obeťou vraždy sám vrah?

 

Seriál sa konečne opäť vracia na obrazovky!

Televízia FOX dnešným večerom konečne ukončí vysielaciu prestávku seriálu Bones, ktorá trvala viac ako mesiac a bude pokračovať vo vysielaní premiérovej 8.série. Diváci sa tak dočkajú ďalších nových epizód, na november sú naplánované 3 premiérové epizódy. Zatiaľ v zámorí boli odvysielané iba 4 časti 8.série, čo je veľmi málo a seriál musel ustúpiť baseballu, ktorý je v USA mimoriadne obľúbený a práve FOX má vysielacie práva na vysielanie športu a tým pádom seriál si musel vziať prestávku vo vysielaní. Je však otázne ako to seriálu prospeje, keďže presun seriálu zo štvrtka na pondelok mu nepomohol, práve naopak.

  

Hoci momentálne sa sledovanosť seriálu pohybuje priemerne na epizódu na úrovni 7 miliónov divákov (rating 2,1), čo je ešte stále nadpriemer pre televíziu, seriál si pamätá aj omnoho lepšie časy, ktoré neboli tak dávno. Ešte minulú sezónu, keď sa seriál vysielal v jeho etablovanom štvrtkovom slote dosahoval sledovanosť rádovo o 2 milióny vyššiu, následne v jarnej časti televíznej sezóny sa televízia rozhodla presunúť Bones na pondelok, kde sa v tej dobe vysielal práve končiaci Dr. House a televízia dúfala, že práve Bones pomôžu Housovi vzkriesiť jeho nízku sledovanosť. Stal sa však opak a House stiahol dole aj Bones a dodnes sa z toho seriál nevie spamätať a televízia tvrdohlavo necháva Kosti v slote, ktorý im tak nesvedčí. Nie je žiadnym tajomstvom, že divákov nečaká už veľa sérii, pretože aj samotní tvorcovia seriálu potvrdili, že majú plány ešte tak pre dve série, tým pádom si televízia môže dovoliť aj pokles sledovanosti, no je to škoda, pretože Bones je stále jeden z mála seriálov, ktorý mal stabilnú divácku základňu vo štvrtok a seriál mohol dosahovať omnoho lepšie výsledky aj pre nasledujúce časové obdobie. Avšak plány televízie sú zjavne iné a ako sa zdá, nechce dovoliť presun seriálu na iný deň, otázkou je, či práve toto nebude osudným pre ďalšie pokračovanie seriálu, ktoré majú tvorcovia naplánované.

Nová séria sa začala dlho očakávaným návratom Brennanovej do Jeffersonského inštitútu. Lenže jej cesta späť nebola jednoduchá. FBI ju stala hľadala a chcela odsúdiť za chladnokrvnú vraždu, medzitým beštiálny vrah Pelant, ktorý všetko na ňu nastražil úžival slobodu a chystal sa na svoj ďalší čin. Booth sa snažil spolu s tímom nájsť dôkazy, ktoré by oslobili Temperance a zároveň usvedčili Pelanta. Po dlhých mesiacoch pátrania a vyšetrovania im však pomaly zhasínala nádej a prepadávala ich beznádej. Temperance zatiaľ spolu s malou dcérkou Christine a jej otcom utekali pred zákonom a živili sa ako mohli. Booth nesmierne trpel, že nemôže byť so svojou rodinou a nemal o nich žiadne správy. Avšak aj taký inteligentný vrah ako Pelant našiel premožiteľku a Angela prelomila šifru a dokázala nevinu Temperance. Už sa zdalo, že všetko sa vráti do starých koľají, lenže Pelant sa tak ľahko nevzdáva. Počítačový guru si vytvoril novú identitu a tak zákony boli naňho krátke a je stále hrozbou. Všetci vedia, že im nedá pokoj a že sa časom ukáže, no aj napriek všetkému, čo spravil sa museli tešiť z toho, že Temperance sa môže vrátiť, preukázala sa jej nevina a môže pokračovať v jej živote. S Boothom si však museli toho veľa vydiskutovať. Ich vzťah prešiel ťažkou skúškou, v ktorej našťastie obstáli, lenže trhlinu, ktorú im do životov vniesol Pelant nikdy už nezmažú. Až priveľmi im ublížil, no život ide ďalej a oni musia žiť svoje pracovné aj súkromné životy s vedomím, že on je tam niekde vonku a nevzdá sa, pokiaľ ich nezničí.

Už dnes večer diváci uvidia 5.epizódu s názvom Method to the Madness. Samozrejme kľúčový bude nový prípad vraždy. Tentokrát bude nájdená zohavená mŕtvola ženy, ktorú niekto nechal svojmu osudu v kontajneri. Tento mimoriadne ohavný čin bude musieť rýchlo vyriešiť celý Jeffersonský tím a dať tak zadosťučinenie obeti. Medzitým Booth sa zľutuje nad Sweetsom, ktorý prežíva ťažké časy. Hoci to už vyzeralo, že Sweets nájde svoje šťastie po boku milovanej Daisy. Zdalo sa, že konečne sa aj vezmú a začnú spoločný život. Avšak Sweets sa zľakol takéhoto záväzku a po tom, čo si našli spoločný byt, Sweets z ich vzťahu vycúval. Booth teraz mu ponúkne, aby na nejaký čas zostal bývať spolu s ním a Temperance v ich dome. Sweets túto ponuku s radosťou využije, no spoločné spolužitie prinesie veľa komických situácií. Sweets, ktorý vždy tak rád využíval svoje psychologické postupy na Bootha a Brennanovú sa teraz stane sám ich „obeťou“. Brennanová si nenechá ujsť príležitosť rozobrať Sweetsovu životnú situáciu z jej racionálneho pohľadu.

Scenáristi sa rozhodli natočiť epizódu, ktorú možno zaradiť medzi kontroverzné. Američania sú stále aj po mnohých rokoch citliví na tému 11.septembra a všetko, čo sa týka tohto tragického dňa vnímajú so zvýšenou pozornosťou. 6.epizóda nesie názov The Patriot in Purgatory. Túto epizódu uvidia diváci už 12.novembra a Jeffersonský tím dostane komplikovanú úlohu. Do inštitútu privezú pozostatky osoby, o ktorých si mysleli, že ešte nie sú identifikované. Avšak počas vyšetrovania vyplávajú na povrch skutočnosti, ktoré budú šokujúce pre všetkých. Nebudú si totiž istý, či pred nimi ležia postatky teroristu alebo jednej z jeho obetí. Celý tím si bude musieť udržať od prípadu profesionálny odstup a všetko riešiť bez emócií, bude to však náročné, no nesmú si dovoliť spraviť chybu. Bol to teda terorista alebo jedna z jeho mnohých obetí? Pravdu bude odhalená.

No november televízia FOX naplánovala ešte jednu epizódu, v poradí siedmu s názvom The Bod in the Pod. Vyšetrovateľov čaká jeden z najťažších a najkomplikova­nejších prípadov vôbec. Na pláži pri upratovaní nájdu pracovníci uzamknutú truhlicu, po jej otvorení nájdu nechutný a šokujúci nález. V truhlici budú poskladané pozostatky muža. Všetkým je jasné, že takýto ohavný čin mohol spáchať iba nejaký narušený vrah. V tejto epizóde konečne tvorcovia odhalia aj niečo zo súkromia Cam Saroyan, ktorá dlhšie obdobie nemala šťastie v láske a svoju pozornosť venovala iba práci. Tvorcovia seriálu však divákov sľúbili, že práve v tejto sérii by mala prežiť vášnivý románik s osobou, ktorú diváci dobre poznajú, avšak by nikdy nerátali, že práve títo dvaja sa dajú dokopy. Kto to môže byť? Toto tajomstvo zistí ako prvá Angela s Hodginsom a budú mimoriadne prekvapení z výsledku ich pátrania.

Táto séria poteší všetkých fanúšikov najmä Angely. Čakajú ju väčšie dejové zápletky, počas 7.série nemala totiž toľko priestoru akoby si zaslúžila, v 8.sérii to scenáristi napravia. Avšak Angelu čakajú ťažké časy. Postupne by si mala uvedomiť, že chce od života niečo viac, len ako celé dni tráviť dni v Inštitúte a zaoberať sa vraždami. Nadobudne pocit, že chce významnú zmenu a bude hľadať východiska pre jej ďalšie profesionálne uplatnenie. Do jej krízy ešte vstúpi aj prípad, ktorý sa jej bude osobne dotýkať a nebude si vedieť udržať potrebný odstup.

Taktiež sa diváci môžu dočkať v nasledujúcich týždňoch príchodu nového stážistu, ktorý prinesie svieži vietor medzi zabehnutých stážistov. Aj vy patríte medzi tých fanúšikov, ktorí milujú epizódy, keď Booth a Brennanová sú v prestrojení? Tak tvorcovia seriálu majú dobrú správu aj pre vás. Dočkáte sa vtipnej epizódy, kde sa bude vyšetrovať vražda na tanečnom parkete a Booth spolu s Brennanovou si budú musieť zatancovať, aby zistili, kto bol vrahom.

Horúce chvíle čakajú aj Brennanovú. Scenáristi chystajú epizódu, kde sa Temperance ocitne veľmi blízko smrti a tento zážitok otrasie jej racionálnymi postojmi a po tejto skúsenosti by sa mala Temperance aj zmeniť, čo sa týka osobnosti. Zistí, že nie všetko sa dá racionálne vysvetliť a občas city majú prednosť.

Najväčšia pozornosť túto sezónu je venovaná vrahovi Pelantovi? Iste aj vy sa pýtate, kedy sa znova objaví s novým plánom. Pelant sa vráti na scénu a to veľmi skoro a tvorcovia sľubujú jednu z najnapínavejších epizód vôbec. Bude to naozaj veľká epizóda, plná hrozieb, vyhrážok, strachu o životy svojich milovaných. Pelant je síce geniálny, ale však aj zbabelý a toto je jeho slabina. Na scénu sa vráti už v januári. Tvorcovia tiež priznali, že momentálne riešia, či Pelant zasiahne aj do finále 8.série. Pohrávajú sa s myšlienkou, že jedinou šancou ako sa ho zbaviť, je jeho smrť.

Tiež je možné, že uvidíme ďalších členov rodiny Bootha alebo Brennanovej. Nie je vôbec vylúčené, že sa objaví matka Bootha, prípadne nejaký člen aj Brennanovej rodiny. Isté je, že uvidíme znova na obrazovkách tieto postavy Ryan O’Neal (Max), Billy Gibbons (otec Angely), Reed Diamond (Agent FBI Flynn) a Cyndi Lauper (Avalon Harmonia)

  
debata chyba
Viac na túto tému: #BONES (Kosti)