Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Bones - naozaj existuje niekde duša človeka?

02.12.2012 21:10
debata

Bones

Season 8

odkaz Bones - naozaj existuje niekde duša človeka?
Bones - naozaj existuje niekde duša človeka? Bones - naozaj existuje niekde duša človeka?
 

Naozaj existuje niekde duša človeka?

 

Nepremeškajte jubilejnú epizódu s poradovým číslom 150!

Pochopiteľne aj dnes večer sa všetci diváci môžu tešiť na pokračovanie 8.série Bones. Avšak dnešná epizóda je veľmi špeciálna. Seriál oslavuje ďalší veľký úspech. Televízia FOX odvysiela jubilejnú, už v poradí 150 epizódu seriálu! Táto česť pripadla na 9.epizódu 8.série s názvom Ghost in the Machine, ktorá svojím príbehom bude veľmi zaujímavá a výnimočná. Táto epizóda pôvodne bola natočená ako súčasť 4 bonusových epizód, ktoré mali doplniť skrátenú 7.sériu, avšak televízia sa rozhodla, že tieto bonusové epizódy vsunie do 8.série a svojím obsahom sa dokonale hodila k dnešnej slávnostnej príležitosti.

  

Táto televízna sezóna rozhodne nepatrí medzi tie najlepšie aké televízia FOX zažila. Všetky programy a seriálu postupne klesajú v číslach sledovanosti, týka sa to aj zabehnutých seriálov, ale problémom sú aj nové seriály, ktoré divákov príliš neoslovili.

Aj Bones v rámci vývoja sledovanosti 8.série iba klesajú. Dokonca už bol zaznamenané aj minimálne hodnoty sledovanosti. V prvej polovici novembra sa sledovanosť prepadla pod magickú hranicu 7 miliónov divákov a aj rating po prvýkrát v histórii klesol pod hranicu 2, konkrétne na na úroveň 1,9. Našťastie predchádzajúci týždeň priniesol veľmi milé prekvapenie a seriál dosiahol najvyššiu sledovanosť za veľmi dlhé odbdobie. Prekonal hranicu 8 miliónov a rating sa opäť vyšvihol na úroveň 2,2. Zostáva len dúfať, že túto stúpajúcu tendenciu si Bones zachová aj do budúcnosti a tento príjemný pribúdajúci počet divákov nebol len jednorázovou záležitosťou.

Vzťah Bootha a Brennanovej sa po úvodných turbulenciach konečne ukľudnil a konečne aj spolu s malou dcérkou Christine sú šťastnou rodinou. Hrozba maniaka Pelanta je pre nich uzavretá a necítia sa byť ohrozený z jeho strany, aj keď tušia, že raz sa opäť stretnú. Avšak netušia, že ich cesty sa opäť skrížia a Pelant sa rozhodne nevzdal svojho plánu, ktorý započal už v 7.sérii.

Navyše Booth s Brennanovou majú teraz nového člena rodiny. Do ich domu sa na čas nasťahoval Sweets, keďže jeho vzťah s Daisy stroskotal a on si stále nenašiel nový byt. Prekvapujúco si veľmi rozumie práve s Temperance a ich spoločné spolunažívanie je takisto prekvapujúco bezproblémové. Navyše Brennanová si zo Sweetsa veľmi rada uťahuje a používa proti nemu všetky psychologické postupy, ktoré roky používal on na nich. Vzniká tak veľa humorných situácií a všetci sú naozaj spokojní.

Kto však nie je spokojný, je Angela. Tú veľmi trápi, kam sa jej život začal uberať. Uvedomuje si, že jej staré zvyky sú preč a že jej to chýba. Síce je šťastná, že má rodinu, prácu, lenže stratila sa v nej povestná iskra, ktorú vždy mala. Chýba jej robiť umenie, ktoré miluje. Zatiaľ čo teraz jej celým umením je rekonštruovať tváre mŕtvych a hľadať spôsoby ako objasniť ich násilný odchod z tohto sveta. Oči jej otvoril pouličný umelec, s ktorým sa stretla a pomohol sa jej vrátiť do starých koľají. Môže sa venovať aj umeniu, aj svojej dôležitej práci, aj rodine, len si musí veriť a nestrácať nádej v samú seba.

Viac šťastia konečne čakalo na Cam. Všetci v Inštitúte vedeli, že prežíva nový románik. Nikto však nevedel, kto je ten šťastný. Prišli na to až Angela a Hodgins a boli veľmi prekvapený z výsledkom svojho pátrania. Cam sa totiž zamilovala do svojho podriadeného a Brennanovej stážistu v jednej osobe. Je to Arastoo Vaziri. Obaja sú spolu veľmi šťastní, aj keď si museli stanoviť veľa pravidiel a obmedzení, čo sa týka najmä pracovnej stránky. Cam však poprosila Hodginsa, aby nikomu toto tajomstvo neprezradil. Chce ochrániť svoj nový vzťah. Pre Angelu je však veľmi ťažké udržať taktiež toto tajomstvo, avšak rešpektuje rozhodnutie Cam a tak tiež taja túto pikantnú informáciu pred ostatnými spolupracovníkmi.

 

Dnešná epizóda bude mimoriadne emotívna. Prekvapujúco veľmi zasiahne práve Brennanovú a dnešné vyšetrovanie ju veľmi zasiahne a opäť viac posunie do citlivej pozície. Zaujímavosťou dnešnej epizódy je aj fakt, že divákom ponúkne iný pohľad na vyšetrovanie prípadu. Zatiaľ vždy sme mali možnosť pozerať na vyšetrovanie z pohľadu Jeffersonského tímu, tentokrát to bude z pohľadu obete. Objaví sa totiž telo mladíka, ktoré zomrel mimoriadne kruto a opäť všetci musia nájsť veľa odpovedí a zatknúť vraha. Navyše duša obete akoby neopustila tento svet a bude sa prizerať nato, ako ostatní riešia záhadu jeho smrti. Na scéne sa opäť objaví médium Avalon v podaní Cindy Lauper, ktorá si zopakuje svoju úlohu spred niekoľkých rokov. Aj napriek tvrdej logike vedy tentokrát aj ostatní budú musieť uznať, že niečo zvláštne sa okolo nich deje a akoby cítili prítomnosť obete. Avalon tak všetkým sa pokúsi objasniť problematiku existencie duše človeka a jej pokojnému odchodu na druhý svet. Dokonca aj samotná Temperance sa bude musieť zamyslieť nad vecami, ktoré sú medzi nebom a zemou…

Seriál sa vráti tradične po vianočnej prestávke opäť počas januára a 8.séria bude pokračovať premiérovými epizódami. Tvorcovia seriálu už majú pripravených niekoľko zaujímavých prekvapení.

Pelant so svojím zbesilým plánom ako zničiť Brennanovú a Bootha sa vráti a bude opäť nebezpečný. Hoci sa stratil z dohľadu a nebolo o ňom počuť, on svedomito pripravoval svoj návrat. Vráti sa už počas januárových epizód a jeho príchod bude naozaj stáť za to.

Problémy Sweetsa s Daisy budú pokračovať. Tento pár si je zjavne súdený, avšak obaja spravili veľa chýb, ktoré ich nateraz rozdelili, no budú sa musieť stretávať najmä pri práci. Cítia, že ich to ťahá k sebe, no Sweets so svojom psychologickou logikou by rád sa chcel posunúť ďalej, avšak city k Daisy sú silnejšie.

Aj samotného Bootha čakajú pomerne ťažké časy. Scenáristi sa rozhodli divákom odhaliť veľa z jeho minulosti a dozvieme sa o ňom mnohé, čo sme ani netušili a vzbudí to veľké obavy o neho samotného. Booth má totiž veľké tajomstvo, o ktorom nikto nevie. Teraz však bude odhalené! Neskôr v tejto sérii dokonca tvorcovia plánujú predstaviť všetkým aj Boothovu matku! Šokujúcejšiu zápletku čaká Temperance. Objaví sa totiž jej mŕtva matka! A nebude to v rámci flashbackov do minulosti. Je teda možné, že matka Brennanovej svoju smrť iba nafingovala a opustila svoju rodinu? Alebo uvidí Brennanová svoju matku v rámci nejakých halucinácii. Pripravuje sa epizóda, v ktorej Temperance bude veľmi blízko smrti. Je teda možné, že uvidí svoju matku ako strážneho anjela? Do úlohy matky bola obsadená herečka Brooka Langton. Môžete sa v nadchádzajúcich týždňoch tešiť aj na epizódu z prostredia populárnej tanečnej súťaže. V rámci nej sa Booth a Brennanová ocitnú v prestrojení medzi ostatnými a budú si musieť poriadne zatancovať a popritom tajne vyšetriť vraždu.

  
debata chyba
Viac na túto tému: #BONES (Kosti)