Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Bones Season 11 - vitajte v osobnom paralyzovanom pekle!

14.04.2016 08:38
debata
Bones Season 11 - vitajte v osobnom...
Bones Season 11 - vitajte v osobnom paralyzovanom pekle! Bones Season 11 - vitajte v osobnom paralyzovanom pekle!

Aktuálna séria sa konečne vracia do vysielania s novými epizódami!

Po viac ako štyroch mesiacoch absencie na obrazovkách sa už dnes večer konečne vráti 11.séria Bones späť s druhou polovicou série. Diváci sa môžu tešiť na dvanásť premiérových epizód. Počas prestávky, ktorá trvala od polovice decembra minulého roka bolo okolo seriálu naozaj rušno. Dlho televízia FOX odmietala, respektíve nevedela konkrétny dátum návratu seriálu, nakoniec padlo rozhodnutie na polovicu apríla. Zopakovala sa situácia z minulého roka, keď FOX „doprial“ 10.sérii podobne dlhú prestávku vo vysielaní a druhá polovica série sa netradične vysielala až do začiatku júna, teda niekoľko týždňov po skončení štandardnej televíznej sezóny, čo paradoxne pomohlo posledným epizódam a zvýšila sa ich sledovanosť vzhľadom na absenciu premiér počas leta.

Tento istý scenár si Bones zopakujú aj tento rok. Pokračovala aj dilema divákov, či budú Bones pokračovať novou sériou, pretože ako priťažujúca okolnosť je aj naďalej žaloba producentov seriálu so štúdiom o ušlé zisky. FOX zaryto tvrdil, že tento spor nebude mať dosah na prípadné zrušenie alebo obnovenie, mediátori si spravili svoju prácu a nakoniec celý prípad sa vyrovná mimosúdnou cestou. V marci prišla potešujúca, ale zároveň aj smutná správa, Bones sa dočká 12.série s tým, že už naozaj pôjde o poslednú sériu a bude symbolicky obsahovať 12 epizód, seriál sa skončí 246 epizódou. Aj samotní tvorcovia boli v nepríjemnom napätí, keďže si neboli istí novou sériou a rokovania prebiehali od začiatku roka.

Je všeobecne známe, že scenáristi potrebujú vedieť informáciu o prípadnom konci seriálu najneskôr do konca januára, aby dokázali prispôsobiť posledné epizódy, prípadne napísať poslednú epizódu s dostatočným koncom, keďže storyline celej série je dlhodobo predpripravený. Reálne hrozilo, že by Bones skončili 11.sériou a otvoreným koncom, ktorý pôvodne mali producenti prichystaní. Plánujú uzavrieť túto sériu novým vrahom, cliffhangerom a naznačením blížiaceho sa konca. Našťastie nová séria, hoci je skrátená poskytne dostatočný priestor nato, aby Bones mali koniec aký si seriál zaslúži a oficiálne potvrdenie konca seriálu len scenáristom pomôže od začiatku písať príbehy, ktoré budú mať v sebe nostalgiu, istú rekapituláciu predchádzajúcich rokov, návrat obľúbených postáv.

Svoju púť Bones s najväčšou pravdepodobnosťou uzavrú v decembri tohto roka a ukončia tak niekoľkoročnú dilemu o tom, ktorá séria mala byť posledná. O konci seriálu sa šepkalo od jeho deviatej série, nakoniec Bones dokázali všetkým skeptikom, že majú čo povedať ešte niekoľko sezón. Hoci sledovanosť posledné dva roky nepatrí medzi ťahúne televízie, z globálneho hľadiska je seriál najúspešnejším a najziskovejším seriálom FOXu, preto televízia bola ochotná investovať do ďalšieho natáčania aj napriek klesajúcej sledovanosti. Príjmy len z predaja vysielacích práv prevyšovali náklady na natáčanie. Celosvetový úspech a fenomén akým Bones iste sú boli značnou motiváciou prinášať nové príbehy, lenže nič netrvá večne a tvorcovia a televízia museli prijať zásadné rozhodnutie o ukončení natáčania. Sledovanosť sa v závere minulého roka už stabilne pohybovala na hranici štyroch miliónov divákov s ratingom 1.0. Rozhodnutie natočiť aj skrátenú dvanástu sériu dáva tak tvorcom priniesť rozlúčkový príbeh a pripraviť koniec seriálu, ktorý si zaslúži po dlhých rokoch vysielania a bude tak veľkým poďakovaním všetkým divákom a fanúšikom po celom svete, ktorí sú „zodpovední“ za úspech Bones.

Decembrové zimné finále vyrazilo fanúšikom dych, keďže ako tvorcovia sľubovali, koniec epizódy zmení seriál a jednotlivé postavy a pootvorí nové, neprebádané zápletky. Na začiatku epizódy nič nenasvedčovalo, že koniec môže dopadnúť tragicky. Na obhliadke tela sa zúčastnil Hodgins a agent Aubrey, po explózii na mieste činu boli obaja ošetrení, horšie na tom bol Aubrey, ktorý vlastným telom chránil Hodginsa. Lenže záver paradoxne ukázal, že krvácanie do mozgu paralyzovali Hodginsa. Ten tak zostal uväznený vo vlastnom tele, zatiaľ, čo mentálne neutrpel žiadnu ujmu. Bude bojovať sám so sebou, s neschopnosťou ovládať vlastné telo, ktoré sa mu stalo väzením, ale aj napätými vzťahmi s Angelou. Pokračovanie seriálu posunie dej o osem týždňov od tragických udalostí zo zimného finále, jedenásta epizóda má názov The Death in the Defense. Hodgins má za sebou osem týždňov rehabilitácie a s ťažkosťami sa prispôsobuje svojmu novému životu na vozíku doma aj v práci. Brennanová a Booth medzitým vyšetrujú vraždu verejnej obhajkyne, ktorú malo motív zabiť mnoho obžalovaných z jej predošlých prípadov.

V 12.epizóde s názvom The Murder Of The Meninist bude tím vyšetrovať telo objavené pri autonehode, pričom pozostatky patria zakladateľovi organizácie bojujúcejz a práva mužov, ktorý mohol byť obeťou domáceho násilia. Keď sa Brennanová dozvie viac o zásadách organizácie obete, podľa ktorej sú belosi stredného veku utláčaní a feministi neznášajú mužov, stratí Brennanová pri výsluchu chladnú hlavu a napadne spoluzakladateľa organizácie. Medzitým sa Angela spolu s tímom snaží vysporiadať s Hodginsovou zlobou spôsobenou jeho ochrnutím, a Booth je presvedčený o tom, že Brennanová nosí smolu tímu Philadelphia Flyers.

V 13.epizóde s názvom The Monster In The Closet v Jeffersone vyšetrujú rozkladajúce sa telo sociálneho pracovníka v parku, ale dôkazy naznačujú, že vrah žil s telom niekoľko mesiacov, kým sa ho zbavil. Všetko sa ešte viac skomplikuje, keď tím zistí, že ďalšia sada ostatkov vykazuje podobné detaily, ktoré spájajú početné obete so sériovým vrahom, ktorý s telami svojich obetí nakladal hrozivo. Booth a Aubrey prípad konzultujú s behaviorálnou analytičkou Karen Delfs, aby im pomohla s vodítkami vedúcimi k identite vraha, zatiaľ čo Cam sa snaí zistiť čo a koho chce vo svojom milostnom živote.

Štrnásta epizóda s názvom The Last Shot at a Second Chance prinesie prípad vraždy odsúdeného zločinca, ktorý bol prepustený do domu na polceste, ale zmizol, a jeden z podozrivých v kauze má väzby k Boothovi. Brennanová medzitým svedčí pri vypočutí FBI o okolnostiach týkajúcich sa jej napadnutia neozbrojeného podozrivého z predchádzajúceho prípadu, pričom výsledok rokovaní by mohol viesť k jej suspendovaniu a zabrániť jej v spolupráci s FBI. Prvý bozk Aubreyho a Jessicy je opäť oddialený, a Hodgins naďalej odstrkuje Angelu.

debata chyba
Viac na túto tému: #BONES (Kosti)