Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Bones - stala sa inšpiráciou na vraždenie niekdajšiemu priateľovi!

01.08.2016 13:04
debata
Bones - stala sa inšpiráciou na vraždenie...
Bones - stala sa inšpiráciou na vraždenie niekdajšiemu priateľovi! Bones - stala sa inšpiráciou na vraždenie niekdajšiemu priateľovi!

Ako sa skončila 11.séria?

Jedenásty rok vysielania horko ťažko dokončila aj 11.séria Bones na televízii FOX, ktorá neustálym posúvaním finále vytlačila záver až do druhej polovice júla. Paradoxne neskorší štart druhej polovice 11.série v polovici apríla pomohol Bones udržať príjemne stabilnú sledovanosť tesne na 4.5 milióna divákov s ratingom 0.9, očakávalo sa, že podobný výsledok dosiahne aj veľmi vydarené finále. Žiaľ, nestalo sa tak a epizóda s názvom The Nightmare within the Nightmare zaznamenala nepríjemný pokles sledovanosti na úroveň len 3.74 milióna divákov s ratingom 0.8. Tento výsledok je neuspokojivý, ale v plnej zodpovednosti televízie, ktorá vedome Bones niekoľko sezón podráža nohy, tento rok to však nabrala pomerne obludné rozmery, keď premiérovým epizódam nedala šancu bojovať o priazeň a potupne premiérová séria skončila mimo štandardnej televíznej sezóny. Aj napriek silnej značke akou Bones je, FOX akoby len pretrpel vysielanie nových epizód a čakal na koniec. Seriál valcuje rebríčky sledovanosti po celom svete a vysielacie práva patria medzi najžiadanejšie, hoci na domácom trhu sláva už pohasína.

Zostáva len dúfať, že pripravovaná posledná 12-dielna séria bude odvysielaná počas midseason ako FOX avizoval, po tom mala byť 12.sezóna odvysielaná na jeseň a nebude časom vytlačená iným seriálom. Posledná epizóda bola odvysielaná iba dva dni pred začiatkom Comic-Conu v americkom San Diegu, ktorý je najväčším stretnutím filmových a seriálových fanúšikov a televízii. Práve na Comic-Cone sú prezentované exkluzívne informácie o nových sériách, odvysielané prvé promá, väčšinou sa zúčastňujú najväčšie hviezdy a panel seriálu predstavil poslednýkrát kompletné obsadenie seriálu. Tvorcovia, žiaľ, nepredstavili žiadne nové zábery z 12.série, keďže samotné natáčanie sa rozbehlo iba pár dni pred začiatkom podujatia, prezradili však niekoľko zaujímavých informácii o nadchádzajúcej rozlúčkovej sérii. Úvodnú epizódu bude režírovať hlavná predstaviteľka Emily Deschanel (Brennanová), ktorá si túto úlohu vyskúša vôbec po prvýkrát za ostatných 12 rokov.

Zaujímavosťou je, že finále 11.série pre zmenu režíroval David Boreanaz (Booth). S prihliadnutím na šokujúce udalosti z poslednej epizódy potvrdili návrat Zacka na tri, možno štyri epizódy, je úloha bude kľúčová. Taktiež fanúšikov čaká chuťovka v podobe epizódy v prestrojení, ktoré diváci vždy milovali. Tiež by mali zomrieť dve postavy, nie však hlavné. Vrátia sa mnohé postavy z predchádzajúcich sérií, najmä z prvých troch. Cam a Arastoo čaká svadba, udeje sa niekedy uprostred série, diváci sa dozvedia záhadu čísla 447, samotné finále bude rozdelené na dve epizódy a bude epické a seriál by mal dostať koniec, ktorý si zaslúžil.

Podľa producentov sa fanúšikovia majú načo tešiť, k dispozícii je len 12 epizód a nápadov na zrealizovanie tento počet prekračuje a preto sa budú snažiť, čo najviac vtesnať do príbehov, z čoho budú mať úžitok diváci, ktorých čaká naozaj výnimočná posledná séria plná nostalgie a starých dobrých príbehov, na ktoré sú zvyknutí. Keď nastane ten okamih, že sa odvysiela záver seriálu, diváci by mali byť spokojní a zmierení s tým, že boli súčasťou Bones sveta a nebudú si žiadať nové pokračovania, pretože všetko by sa malo uzavrieť a celý štáb sa posunie vpred do nových projektov. Určite bude zaujímavé sledovať, v ktorých nových seriáloch sa jednotliví herci objavia a či nadviažu na úspešné ťaženie počas dvanástich rokov v Bones.

Samotné finále bolo pokračovaním príbehu o novom šialenom sériovom vrahovi, ktorý so svojimi obeťami mesiace žil a robil si z nich bábky a simuloval s nimi reálny život. Brennanová mala výčitky svedomia, že svojím odchodom z Jeffersonu dala tomuto vrahovi príležitosť na vyčíňanie a mohla zachrániť nevinné obete. Spolu s Boothom a tímom chytili podozrivých ešte v jednom príbehu z druhej polovice 11.série, boli to len slaboduchými pešiakmi, ktorých Bábkar (ako ho Jeffersonský tím nazval) iba využíval na špinavú prácu. Temperance trpela nočnými morami, ktoré pramenili z jej výčitiek a ona musela využiť služby psychológa, hoci túto vedu nepovažuje za relevantnú. Netušila, že jej nočné mory jej odhaľujú pravdu o skutočnom vrahovi, ktorú si podvedome nechcela pripustiť.

Po objavení najnovšej obete, ktorá sa nápadne podobala na Brennanovú, bolo všetkým jasné, na koho sa vrah zameral a kto má byť jeho ďalšou obeťou. Prebiehalo intenzívne vyšetrovanie a Aubrey dolapil šialeného výrobcu bábok, ktorý poskytoval útočisko pre vraha a celá záhada sa postupne odkrývala, najmä po odhalení zbierky postavičiek, ktoré stvárňovali každého člena Jeffersonského tímu. Vrah teda všetkých dobre poznal ich uvažovanie, postupy pri vyšetrovaní a všetko nasvedčovalo tomu, že sa chce teatrálne odhaliť. Booth spočiatku nesprávne uvažoval a obvinili psychológa, ktorý pomáhal aj Brennanovej s odhalením pravdy o vrahovi, aby jej podvedomie nadopudlo pokoj a netrápila sa nočnými morami. To už vrah vedel, že zostáva veľmi málo času, nato aby ho chytili. Preto vylákal tím mimo Jefferson a Brennanovú doňho, aby ju mohol uniesť.

Brennanová bola prekvapená zistením, že vrahom je jej niekdajší priateľ a bývalý stážista Zack, s ktorým sa diváci rozlúčili v závere 3.série, keď sa odhalilo, že bol spolupáchateľom kanibala, nikdy však nikoho nezabil a skončil v psychiatrickom ústave. Tentokrát už aj Zack prekročil túto hranicu a stal sa z neho beštiálny a zvrátený vrah. O únose Brennanovej sa všetci rýchlo dozvedeli a dali si všetky stopy dokopy, aby si bolestivo uvedomili, že vraha všetci dobre poznajú. Booth neváhal a musel sa presvedčiť na vlastné oči, či Zack je stále pod zámkom. Jeho brilantná a šialený myseľ zároveň dokázali oklamať aj personál a on mohol mesiace páchať zločiny a slobodne sa pohybovať, zatiaľ, čo si všetci mysleli, že ho od okolitého sveta oddeľujú zamknuté dvere. Mýlili sa.

Brennanová sa prebrala na neznámom mieste a nevedela, čo má od Zacka čakať, ten sa jej konečne prihovoril s tým, že veľa toho zmeškali. Zack sa teda vrátil a má svoj šialený, zatiaľ tajný, plán a tesne pred záverom seriálu sa teda postavy budú musieť postaviť zoči voči niekdajšiemu priateľovi, ktorý sa stal ich nepriateľom a neváhal by z ich mŕtvol vyrobiť bábky.

debata chyba
Viac na túto tému: #BONES (Kosti)