Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Bones - je najväčší nepriateľ niekdajší najlepší priateľ?

03.01.2017 13:20
debata
Bones - určený koniec skrýva veľa nových začiatkov
Bones - určený koniec skrýva veľa nových začiatkov Bones - určený koniec skrýva veľa nových začiatkov

Nepremeškajte premiéru záverečnej série!

Začiatok konca je tu! Dnes už legendárny a kultový seriál Bones (Kosti) sa už dnes večer začne lúčiť so svojimi vernými divákmi, televízia FOX uvedie úvodnú epizódu The Hope in the Horror záverečnej 12.série, ktorá vyvrcholí na jar tohto roka veľkým finále s názvom The End in the End. Bones vstupujú do dvanásteho roka vysielania so symbolicky dvanástimi poslednými epizódami, ktoré majú byť poďakovaním verným fanúšikom, ktorí dlhé roky zabezpečovali seriálu dostatočnú sledovanosť nato, aby sa udržal na obrazovkách, hoci posledné roky to bolo mimoriadne náročné a sledovanosť postupne klesala. Počas jedenástej série si priemerne nové epizódy pozreli 4 milióny divákov, s ratingom 1.0. Druhá polovica série bola úspešnejšia, paradoxne tomu pomohlo vysielanie počas leta, teda mimo hlavnú konkurenciu a krivka sledovanosti sa zdvihla o milión divákov.

Situácia vyvrcholila niekoľkomesačnou polemikou, či seriál sa skončí alebo dostane šancu a rozlúči sa s divákmi s dvanástou sériou. Tvorcovia dlhodobo tvrdili, že príbeh jedenástej série nie je nastavený ako záver seriálu a potrebujú 12.sériu na uzavretie celého príbehu. Nakoniec televízia FOX potvrdila natáčanie záverečnej série, ktorá však je skrátená na spomínaných dvanásť epizód a pôvodne sa mala dostať do vysielania ešte na jeseň minulého roka.

Televízia prehodnotila svoje rozhodnutie a posunula záver Bones na začiatok tohto roka s jarným veľkým finále. Aj napriek tomu, že posledné roky bolo správanie televízie voči seriálu viac ako čudné, čo zahŕňalo rôzne presuny, dlhé prestávky, vysielanie počas leta. Bones je najúspešnejším seriálom FOXu a diváci sa dočkajú dostatočného konca, ktorý uzavrie príbehy všetkých postáv. Dnešný trend návratu seriálov po istom čase by Bones nemali nasledovať, tvorcovia sľubujú uzavretý koniec bez ďalších polemík.

Posledná a jedinečná šanca na uzavretie seriálu má jasný cieľ, vyriešiť kľúčové záležitosti týkajúce sa Bootha a Brennanovej. Najskôr sa objaví záhadná osoba z Boothovej minulosti. Je to niekto, kto bol spomenutý v prvej sérii, v čase, keď bol sniperom. Vyberie si to emočnú daň aj na Brennanovej. Keď sa vráti niečo, čo váš manžel urobil ešte pred tým, ako ste sa spoznali,  má to hrozné dozvuky, niečo sa zmení. Olej do ohňa prileje aj návrat niekoho z Brennanovej minulosti. Bývalý priateľ Brennanovej Sully (Eddie McClintock)  sa vráti “vo veľmi zraniteľnom období”.  Bude to mať krásne rozuzlenie, ale pre fanúšikov bude stresujúce vidieť späť bývalú lásku Brennanovej.

Kým bude manželský pár prekonávať tieto nové prekážky, budú musieť vyriešiť veľa prípadov. Zaujímavosťou finálovej série je, že prvú epizódu režíruje Emily Deschanel a úplný záver seriálu mal pod palcom David Boreanaz. Bude uzavretá storyline bábkar, ďalšie vyšetrovanie zavedie tím do domova dôchodcov, na demolačné preteky autovrakov, súťaž drevorubačov a do sveta nízkorozpočtových filmov. Na zozname hosťujúcich hviezd z minulosti sú navyše Stephen Fry, Betty White a Cyndi Lauper. Celé to bude smerovať k obrovskému jarnému dvojdielnemu finále, ktoré sa nezaobíde bez explózie. Podľa fotiek z natáčania poslednej epizódy bolo jasné, že Jeffersonský inštitút naozaj čaká výbuch a zrejme to bude aj dôvod ukončenia pôsobenia jednotlivých postáv. Bude to dostatočný impulz pre všetkých, aby sa posunuli ďalej. Okrem iného fanúšikovia neprídu ani o epizódu, v ktorej Seeley a Temperance budú vyšetrovať prípad v prestrojení, Cam a Arastoo si povedia svoje „áno“ a rozlúskne sa záhada okolo Hodginsovej paralýzy. Letné finále 11.série síce naznačilo nádej, že by mohol chodiť. Tento pozitívny fakt bude v tejto sérii hneď zo začiatku rýchlo schladený, Hodginsa čaká komplikovaná cesta za možným uzdravením alebo zmierením sa s osudom muža na vozíčku.

Letné finále 11.série prinieslo šokujúci návrat niekdajšej hlavnej postavy. Na scénu sa vrátil Zack, ktorý prekročil hranicu zločinu a stal sa novým sériovým vrahom. Roky strávené v psychiatrickom ústave ho omrzeli a využil svoju brilantnú myseľ na zosnovanie svojho veľkolepého návratu a únosu Brennanovej. Zack je po niekoľkoročných prosbách divákov späť, no jeho účasť na 12.sérii nebude taká rozsiahla, ako sa pôvodne uvažovalo. Znížený počet epizód mal za následok, že Zack sa objaví v dvoch epizódach, konkrétne v tej dnešnej úvodnej a potom v predposlednej, ktorá uzavrie jeho príbeh. Príbeh dnešnej epizódy priamo nadviaže na letné finále predchádzajúcej série. Tím je zdesený odhalením o Zackovi a následného únosu Brennanovej. Booth je zúfalý a snaží sa ich oboch vypátrať a tentokrát nebude váhať s jeho odstránením, keby došlo k vyhrotenej situácii. Medzitým sa v laboratóriu zvyšok tímu snaží nájsť stopy, ktoré by určili ich polohu a pomohli tak Boothovi pri pátraní. Ako sa hovorí pod lampou býva najväčšia tma a logika Zacka to len potvrdí. Neuvedomia si hneď aj ostatní. Kde inde by mohol bývalý stážista držať svoju učiteľku? Predsa na mieste, ktoré mu bolo domovom. Netušia, že oslobodenie Brennanovej bude len začiatok ešte väčších problémov.

Druhá epizóda s názvom The Brain in the Bot bude slávnostná. Brennanová sa bude chystať na veľkú oslavu svojich 40.narodenín tým, že pre každého bude chystať nejaké prekvapenie popierajúc všetky zaužívané zvyky o ponechaní všetkých starostí na svojich priateľov. Medzitým bude musieť spolu s tímom vyriešiť vraždu akoby z budúcnosti. Objaví sa mŕtvola vývojára, ktorý sa zaoberal robotmi a umelou inteligenciou. Zabil ho jeho vlastný výtvor? Tretia epizóda s názvom The New Tricks in the Old Dogs prinesie vraždu dôchodcu v kyseline a stopy privedú vyšetrovateľov do domu dôchodcov, kde by mohli nájsť páchateľa činu.

debata chyba
Viac na túto tému: #BONES (Kosti)