Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Koľko by dostal? Ak by Teória veľkého tresku pokračovala, Sheldona by vyvážili zlatom

Po takmer dvoch rokoch od poslednej klapky niekdajšieho najsledovanejšieho a najdrahšieho sitkomu sveta sa objavujú zaujímavé zákulisné informácie o tom, čo predchádzalo rozhodnutiu stopnúť produkciu.

26.03.2021 07:00
jim parsons, Foto: ,
Ak by Jim Parsons súhlasil, za pokračovanie Teórie by dostal desiatky miliónov dolárov.
debata (10)

Teória veľkého tresku je stále mimoriadne žiadaná, neustále patrí medzi najsledovanejšie seriály na streamovacích online televíziách, ale reprízujú ju aj štandardné stanice. Pre televíziu CBS bol tento sitkom doslova zlatým vajcom, hoci náklady na výrobu boli v posledných rokoch vysoké. Hlavní herci dostávali milión dolárov za jednu epizódu. Za jednu sezónu si tak prišli na 24 miliónov dolárov.

Astronomický honorár bol dostatočnou náplasťou pre hercov, ktorí dlhodobo hovorili, že sú unavení z dlhoročného nakrúcania. Milióny im však frustráciu nahradili obrovským úspechom.

S blížiacou sa dvanástou sériou, ktorá sa ukázala, že bude finálová, sa vynorili rôzne informácie, ktoré sa stali kľúčovými. Dlhodobo je známe, že Teória veľkého tresku sa skončila kvôli rozhodnutie Jima Parsonsa alias Sheldona, ktorý požiadal tvorcov, aby jeho príbeh ukončili.

Tí sa však nakoniec rozhodli skončiť s celým seriálom, pretože by nebolo možné pokračovať bez Sheldona. Nechceli riskovať tragický pokles sledovanosti, ktorý by určite nastal.

Televízia bola ochotná spraviť čokoľvek, aby presvedčila Parsonsa, aby vo svojej úlohe zotrval. V pláne boli totiž ďalšie dve sezóny, po ktorých by dala ruky preč aj samotná televízia. Parsonsovi bolo ponúknutých neuveriteľných 50 miliónov dolárov za nakrútenie nových častí.

Je to až neuveriteľné, ale herec túto ponuku odmietol. Keby sa tak nestalo, Teória by bola ešte teraz na obrazovkách.

© Autorské práva vyhradené

10 debata chyba
Viac na túto tému: #Jim Parsons #Teória veľkého tresku #oseriáloch