Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Ďalšia letná premiéra! Jojka posilňuje seriálovú ponuku s hviezdou Hry o tróny

Vyzerá to tak, že toto leto, aspoň na Jojke, sa zadarí akvizičným seriálom, ktoré inak sú už na druhej koľaji a vypĺňajú vysielanie menších staníc. Dôkazom je aj nasadenie 10-dielnej minisérie Štyri svadby a jeden pohreb z dielne streamovacej služby Hulu, ktorá mala premiéru len minulý rok.

29.07.2020 07:00
štyri svadby a jeden pohreb, Foto:
Počas prázdninových stredajších večerov bude Jojka uvádzať romantickú minisériu Štyri svadby a jeden pohreb.
debata

Začiatkom júla sa po ročnej pauze do vysielania Jojky vrátil hit 911 s treťou sériou, ten sa stal pilierom celej letnej ponuky pre divákov. Sledovanosť dosahuje vysoké nadpriemery a nedáva konkurencii šancu a len potvrdzuje úspech zahraničného seriálu u nás. To sa nevidí každý deň, počas posledných rokov, po boome domácej tvorby sa akvizičné seriály dostali mimo radar slovenských divákov. Preč sú tie časy, keď sa televízie v hlavnom vysielacom čase spoliehali na viacero amerických seriálov.

V polovici júla k pôvodnej 911 pridala aj jej prvý spin-off 911: Texas, ktorý mal svetovú premiéru len počas tohtoročnej jari. Slováci teda dostali dvojitú dávku obľúbených príbehov a v prípade mladšieho seriálového súrodenca „deväťstojede­nástky“ spoznali aj úplne nový záchranársky tím.

To však nie je všetko! Už v stredu o 20:35 čaká divákov ďalšia letná seriálová premiéra v podobe novej verzie kultového filmu Štyri svadby a jeden pohreb. Príbeh znova ukáže partiu štyroch priateľov, ktorých života sa poriadne skomplikujú, keď sa stretnú v Londýne. Občas stačí iba jeden rok a všetko sa zmení. Niekto stretne osudovú lásku, nájde novú prácu, niekto ju stratí. Niekto sa rozhodne prekopať od základov svoj život. Môže však nastať aj tragédia.

Najlepší priatelia Maya, Craig, Ainsley a Duffy zažijú počas desiatich epizód životné dobrodružstvá a najmä štyri svadby a jeden pohreb. Hlavnú rolu v seriáli stvárňuje herečka Nathalie Emmanuel, niekdajšia hviezda Hry o tróny, v ktorej stvárňovala Missandei, teda postavy, ktorá sa takmer dožila úplného konca krvavej ságy, kým ju tvorcovia v 4. časti 8. série kruto nevyprevadili z deja.

Zaujímavosťou je, že v novej verzii sa v malej úlohe objaví aj herečka Andie MacDowell z pôvodného filmu, nie však v úlohe, ktorú v roku 1994 stvárnila.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #leto #televízia JOJ #oseriáloch #Štyri svadby a jeden pohreb #leto 2020