Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Dočkajú sa fanúšikovia návratu Priateľov? Na stole je ďalší odklad nakrúcania

V USA koronakríza nabrala omnoho väčšie a zdrvujúcejšie rozmery ako v Európe, bagatelizovanie sily nového vírusu zo strany najvyšších predstaviteľov si vybralo svoju daň. Tisícky obetí a desaťtisíce nakazených zastavili život v krajine, ktorá si myslela, že je zrejme nedotknuteľná. Následky pandémie budú doznievať ešte dlho.

19.06.2020 07:00
friends, priatelia, Foto:
Nakrúcanie návratu Priateľov sa muselo odložiť.
debata

Týka sa aj televízií, ktoré nielenže produkujú najdrahšie seriály, ale zásobujú nimi celý svet. Teraz kvôli zastavenému nakrúcaniu musia posúvať štart nových sezón, nenakrúcajú sa piloty, nenakrúcajú sa nové série, nenakrúca sa nič. To platí aj o ostro sledovanom návrate Priateľov. Keď vo februári sa prevalila informácia, že sa legendárna šestica vráti so špeciálnou epizódou, spôsobilo to doslova ošiaľ.

Lenže v marci zasiahol koronavírus a pôvodné plány novej streamovacej televízie HBO Max sa začali rýchlo rúcať. „Noví“ Priatelia mali byť vlajkovou loďou a odštartovať vysielanie stanovené na koniec mája. Vznikajúca televízia, ktorá sa rozsahom obsahu zaradí k najväčším na svete a môže priamo konkurovať Netflixu prišla o svoj highlight.

S neustále väčšou akceleráciou a silou vírusu sa začalo špekulovať, či a kedy vôbec sa zapnú kamery. Bola to živná pôda pre rôzne dohady. Isté však bolo jedno, pôvodný termín padá. Kamery sa mali rozbehnúť, keď pribúdalo najviac nakazených, ale aj obetí.

HBO Max navyše oficiálne prestalo komentovať svoje ďalšie kroky. Prípravy v pôvodnom štúdiu, kde sa kedysi seriál nakrúcal očividne pokračovali a boli enormné snahy nakrútiť materiál, čo najskôr. Šestica hviezd dokonca rozbehla charitatívnu výzvu, aby si ľudia kupovali lístky na nakrúcanie. Herec Matt LeBlanc ešte nedávno naznačil, že by sa mohlo nakrúcať a všetko prebieha za prísnych bezpečnostných a hygienických opatrení.

Zdá sa, že ani tento scenár sa nenaplní. Najnovšie to vyzerá tak, že televízia vzdala snahy o skorú produkciu a plány sa presúvajú na jeseň, keď sa očakáva reštart celého televízneho sektoru. To platí aj o hyperdrahých Priateľoch. Diváci ich teda môžu očakávať niekedy počas jesenných mesiacov. Vrátiť sa na pľac sa im oplatí, každý herec dostane honorár pohybujúci sa medzi 3 – 4 miliónmi dolárov.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #priatelia #oseriáloch #HBO Max #koronavírus #koronakríza