Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Seriálová udalosť roka nebude! Priatelia dostávajú stopku, dôvod všetci poznáte

Tomu sa hovorí smola! O návrate kultových Priateľov sa špekuluje od momentu, kedy sa odvysielala posledná epizóda pred 16 rokmi. Keď nastal ten magický moment a potvrdil sa ich návrat na obrazovky, svet zasiahol koronavírus a všetky televízne plány sa rozsypali.

27.03.2020 07:00
friends, priatelia, Foto:
Nakrúcanie návratu Priateľov sa muselo odložiť.
debata

Práve, bližšie nešpecifikovaná špeciálna epizóda Priateľov, mala byť ťahúňom novej online streamovacej služby HBO Max, ktorá má naplánovaný štart na máj tohto roka a veľkosťou obsahu má konkurovať Netflixu, keďže za HBO stojí najväčšie štúdio na svete Warner Bros. Tvorcom sa stále drží tajiť podobu revivalu. Isté je však jedno, že nepôjde o klasickú hranu epizódu ani film.

Warner Bros. neváhalo šestici hviezd kráľovsky zaplatiť a honoráre sa údajne pohybujú medzi 3 – 4 miliónmi dolárov na jedného. Boli to práve Priatelia, ktorí zmenili televízny svet, boli to práve Priatelia, ktorí ako prví prelomili pomyselnú hranicu a dostali milión za epizódu v čase vysielania. Ich aktuálna odmena za ochotu sa stretnúť, vôbec po prvýkrát pokope, je opäť rekordná.

Nakrúcanie sa malo začať tento týždeň a to priamo v pôvodnom štúdiu v kalifornskom Burbanku, kde sa pred rokmi produkoval aj pôvodný seriál. Avšak pandémia koronavírusu, ktorá sa šíri aj v USA, prinútila k radikálnym krokom aj tamojšie televízie. Priatelia dostali operatívnu stopku, nikto si nedovolí riskovať zdravie štábu, ale aj hlavných hviezd.

Ďalší osud návratu Priateľov je nejasný. Existuje však veľká šanca, že by sa májová veľkolepá a divákmi túžobne očakávaná premiéra mohla stihnúť. Vzhľadom na fakt, že ide o špeciálny formát, nakrúcanie nebude trvať dlho, v rádoch dní. Štúdio môže ešte veľa zachrániť v apríli, ak by sa situácia stabilizovala. Nateraz však platí, že Priatelia sa zrejme v máji neobjavia.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #priatelia #oseriáloch #HBO Max #koronavírus