Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Tvorcovia Teórie veľkého tresku poslali bombastický odkaz! Sheldon sa stal...

Fanúšikovia kultového komediálneho seriálu Teória veľkého tresku sa len veľmi ťažko zmierujú s jeho koncom v máji minulého roka. Malou útechou im je aspoň spin-off o mladom Sheldonovi.

28.05.2020 07:00
big bang theory, teória veľkého tresku, Foto:
Nevadí, že Teória veľkého tresku sa skončila. Tvorcovia si našli cestu, ako posielať odkazy o životoch obľúbených postáv.
debata (1)

Práve aktuálne vysielaná tretia séria sa už musí zmieriť s tým, že jej starší seriálový súrodenec mu nerobí silnú nábehovú krivku a tak sledovanosť sa značne prepadla. Mladý Sheldon razom stratil viac ako dva milióny divákov, pričom aktuálne sa výkon sitkomu pohybuje medzi 8 – 8,5 miliónmi divákov, čo sú stále vysoké nadpriemery pre CBS. Rodina Cooperovcov teda bude baviť určite niekoľko sezón. Štvrtá séria je už aj tak potvrdená.

Koniec Teórie veľkého tresku bol v konečnom dôsledku aj na prospech veci. Je viac ako evidentné, že tvorcovia presmerovali svoju pozornosť na spin-off seriál a tretia séria je bezkonkurenčne najlepšia a najvtipnejšia. Prvé dve série a najmä začiatok seriálu bol poriadne kostrbatý a mnohým skôr zamrzol úsmev na tvári. Najnovšia séria je však iná a vidno, že ostrovtip povestný práve z Teórie sa presunul k mladého Sheldonovi.

Už v závere druhej série sa tvorcovia pohrali s divákmi, keď ukázali detské verzie postáv z Teórie. Práve príbeh o mladej verzii génia objasňuje mnohé udalosti a jeho zvláštne zvyky, ktoré boli súčasťou pôvodného seriálu. Razom všetko dáva väčší zmysel a k tomu sa divák dobre pobaví. Tvorcovia však využili tretiu sériu na vyslanie pomerne nenápadného odkazu, ktorý však spôsobil doslova ošiaľ.

Krátko po konci 12. série Teórie veľkého tresku sa vo veľkom začalo špekulovať o ďalšom spin-offe, v ktorom by účinkovali niektoré postavy z pôvodného seriálu. Nakoniec to vyzerá tak, že to boli iba fámy. Dôvod, prečo Teória končila po dvanástich rokoch je prozaický. Herec Jim Parsons (Sheldon) požiadal tvorcov, aby ho z deja „vypísali“. Tí okamžite prerušili rokovania s televíziou o možnej 13. sérii a dohodli sa na ukončení nakrúcania. Teória bez Sheldona nemohla pokračovať.

Paradoxne Parsons v úlohe Sheldona pokračuje ako voice-over v spin-offe. V 12. epizóde 3. série s názvom Body Glitter and a Mall Safety Kit sa Shelly priučil k počúvaniu problémov iných a práve na základe toho vznikol jeho zvyk dodržiavať spoločenský predpis, že ak je niekto rozrušený, treba mu ponúknuť teplý nápoj.

Keď jeho geniálna kamarátka sa mu zverila s trápením okolo rozvodu jej rodičov, Sheldon jej išiel pripraviť čaj a do tejto scény vstúpil monológ jeho staršej verzie v podaní Parsonsa.

„Upokojujúci horúci nápoj sa stal mojou osvedčenou metódou, ako sa správať k niekomu v emočnej tiesni. A vždy to zabralo. Okrem toho, keď moja manželka rodila, mi bolo naznačené, aby som si chrstol do tváre.“ Scenáristi tak odhalili dôležitú udalosť zo života postáv v čase, keď už Teória nie je na obrazovkách. Nepredstaviteľné sa stalo skutočnosťou. Sheldon Cooper sa stal otcom.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Jim Parsons #Teória veľkého tresku #Young Sheldon #oseriáloch