Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Z tej sumy sa vám zatočí hlava! Priatelia majú tučný dôvod sa vrátiť

Už je to niekoľko mesiac od momentu, keď kultový sitkom oslávil 25. výročie od vzniku. A je to nejaký čas, čo sa objavili dohady o jeho možnom návrate. O ich reálnom návrate.

03.03.2020 07:00
priatelia, friends, aniston, cox, kudrow,... Foto:
Návrat Priateľov bude poriadne drahý!
debata

Nová streamovacia televízia HBO Max chce odštartovať naozaj veľkolepo a práve Priatelia sú ťahúňom, prostredníctvom ktorého si nový hráč na trhu zabezpečí dostatočne veľa predplatiteľov. O Priateľoch sa za 15 rokov od skončenia popísalo naozaj neúrekom. Pravidelne sa objavovali „zaručené“ informácie o tom, že šestica hercov sa znova zíde pred kamerami a minimálne nakrútia celovečerný film, ktorý by nadviazal na koniec seriálu.

Nikdy sa to však nestalo. Prvé roky po poslednej epizóde možné opätovné stretnutie zaryto odmietali. Následne prišlo obdobie, keď niektorí z nich pripúšťali návrat, nikdy však neprišlo k zhode. Tá nastala až koncom minulého roka, keď HBO Max avizovalo, že vdýchne Priateľom druhý dych, tentokrát už reálne.

Postupne sa však ukázalo, že to nebude vôbec jednoduché. Tvorcovia pôvodného seriálu jasne povedali, že neplánujú písať žiadny revival. Marta Kaufmann nekompromisne vyhlásila, že „čas Priateľov“ pominul. Tí, ktorí si mysleli, že vznikne akési klasické hrané pokračovanie sitkomu sa už teraz musí vstrebať informáciu, že to tak nebude.

Ochota hercov vrátiť sa je naozaj len krátkodobá. Podľa všetkého vznikne špeciálna hodinová talk-šou, v ktorej sa zídu všetci herci a zrejme pôjde o retrospektívny program, ktorý len pripomenie slávu komediálneho seriálu. Rachel, Monica, Phoebe, Joey, Chandler a Ross a ich príbehy sa nebudú rozvíjať nijakým spôsobom.

Každopádne doviezť Jennifer Aniston, Courteney Cox, Lisu Cudrow, Matta LeBlanca, Matthewa Perryho a Davida Schwimmera bude pekelne drahé. Zástupcovia HBO Max a štúdio Warner Bros. si poriadne klepnú po kapse. Údajne šestica hercov dostane rekordnú sumu pohybujúcou sa medzi 3 a 4 miliónmi dolárov. Boli to opäť peniaze, ktoré mohli celú snahu pochovať. Ešte tesne pred koncom minulého roka sa prevalili informácie, že Priatelia sa „možno“ vrátia. Dôvod boli obrovské finančné požiadavky.

Rokovania sa na nejaký čas dokonca úplne zastavili. Avšak február priniesol potešujúcu správu a televízia oznámila, že sú všetci veľmi blízko k dohode. Kompetentní si asi uvedomili, že sa im oplatí investovať horibilnú sumu, tá sa im vráti. Bude však zaujímavé sledovať, ako sa bude celá situácia ďalej vyvíjať, blíži sa čas, keď budú musieť oficiálne poodhaliť, v akej forme sa Priatelia vrátia.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Jennifer Aniston #Courteney Cox #priatelia #Matthew Perry #Matt LeBlanc #David Schwimmer #oseriáloch #Lisa Cudrow