Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Ten čas letí! Verili by ste, že sú to tri roky, čo sa vrátil tento obľúbený seriál?

Ťažko sa tomu verí, ale dnes sú to presne tri roky, keď sa miliónom fanúšikom po celom svete splnilo prianie, o ktorom snili dlhé roky a bývali časy, keď by ich ani nenapadlo, že sa podarí návrat uskutočniť. Vďaka Netflixu dostal kultový seriál Gilmore Girls náležitú bodku.

25.11.2019 07:00
gilmore girls, ženy z rodu gilmorovcov Foto:
Stále nikto nepotvrdil, kedy sa Gilmorky vrátia s ďalšími epizódami.
debata (1)

Bolo to presne 25. novembra 2016, keď streamovací gigant po roku príprav sprístupnil štvoricu epizód s dĺžkou filmu a nedočkaví fanúšikovia sa zas vrátili do Stars Hollow, aby po deviatich rokoch od skončenia pôvodného seriálu dostali šancu vidieť koniec, ktorý im bol odopretý. A práve „záver“ seriálu bol dôvodom dlhoročného nátlaku divákov, aby sa seriál jedného dňa vrátil s dostatočným ukončením nielen príbehu Lorelai a Rory.

Netflix poňal návrat Gilmoriek naozaj veľkolepo a natočil štyri 90-minútové epizódy, ktoré zmapujú celý rok života v Stars Hollow. Jednotlivé epizódy sú pomenované po ročných obdobiach. Poradové číslo jeden má epizóda Winter (Zima) a logicky budú nasledovať Spring (Jar), Summer (Leto) a celý príbeh uzavrie Fall (Jeseň). Návrat seriál dostal podtitul A Year in the Life, ktorý plne korešponduje s názvami jednotlivých epizód, pôvodne sa pracovalo s podtitulom Seasons.

Veľký rozsah epizód dovolil priviesť späť takmer všetky postavy, ktoré sa kedy mihli v seriáli počas siedmich rokov vysielania, s výnimkou Edwarda Herrmanna, ktorý sa žiaľ pokračovania nedožil a v roku 2014 náhle zomrel na infarkt. Lepšie povedané, najprv sa vytvoril priestor pre návrat, čo najväčšieho počtu postáv, ktoré sú divákom notoricky známe a vytvorili neopakovateľný kolorit Stars Hollow.

Najdôležitejším momentom mali byť posledné štyri slová, ktoré mali uzavrieť dej seriálu pred rokmi, len pôvodní tvorcovia nedostali priestor ich úmysel zrealizovať. Od začiatku seriálu mala Amy Sherman Palladino vymyslený koniec seriálu, zrejme ani sama netušila, že k úplnému záveru povedie tak komplikovaná cesta. Teraz už všetci vedia, že tieto slová uzavreli dej pôvodného seriálu, avšak vytvorili obrovský priestor pre nové pokračovanie, po ktorom stále piští publikum.

Ani tri roky po odvysielaní návratu Gilmore Girls sa svet nedočkal nových epizód. Netflix, ale aj tvorcovia zhodne tvrdia, že sa radi vrátia do Stars Hollow a miniséria A Year in the Life nebola posledná návšteva. Nateraz nič nenasvedčuje tomu, že v najbližších rokoch sa tak stane. Tvorcovia podmieňujú vznik nových epizód dostatočne zaujímavým dejom. Zostáva len dúfať, že Gilmorky sa ešte vrátia.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Ženy z rodu Gilmorovcov #GILMORE GIRLS: A YEAR IN THE LIFE #oseriáloch