Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Stop humoru a smiechu! Legendárny sitkom sa končí pre dusno na pľaci

Začiatkom roka 2020 sa s divákmi rozlúči obľúbený komediálny seriál Will & Grace, ktorý sa len pred dvoma rokmi vrátil na obrazovky. Dôvod? Dusno na pľaci a nezhody medzi hercami.

22.11.2019 07:00
will & grace, will and grace, Foto:
Poriadne dusno na pľaci. Nakrúcanie sitkomu sa končí, herečka Megan Mullaly (druhá sprava) sa nepohodla s kolegami.
debata

Pôvodný seriál vysielala televízia NBC v rokoch 1998 – 2006, dočkal sa ôsmich sezón a 16-krát vyhral cenu Emmy. Will & Grace v čase vysielania búral mýty, keďže ide o prvý sitkom svojho druhu, ktorý v hlavných úlohách predstavil homosexuálov.

Seriál sa odohráva v New Yorku a hlavnými hrdinami sú gay – právnik Will Truman a jeho najlepšia priateľka Grace Adlerová – heterosexuálne Židovka, interiérová dizajnérka. Po boku im sekundujú Karen Walkerová – Graceina asistentka, ktorá je veľmi bohatá, pracuje len pre zábavu – tak vlastne vôbec nepracuje a len sedí a Jack McFarland – výstredný homosexuál s vysokými nárokmi (hlavne finančnými).

V roku 2017 sa stanica rozhodla vdýchnuť seriálu druhý dych. V tom čase už začínal naplno zúriť trend revivalov a Will & Grace sa na ňom zviezli. Úspešne. Aktuálne beží už tretia séria, celkovo jedenásta. Tá však bude pre sitkom posledná. Sledovanosť postupne začala klesať, no stále sa drží na dostatočnej úrovni a NBC mala v pláne pokračovať v nakrúcaní. O to väčšie bolo prekvapenie, keď prišlo oznámenie, že sitkom čaká druhý koniec.

Problém sa však skrýva inde. Vyzerá to tak, že aj tento seriál sa zaradí k dlhému zoznamu tých, kde sa priateľstvo iba hrá. Televízia sa oficiálne nevyjadruje, či je to pravda, avšak je pravdou, že herečka Megan Mullaly alias Karen už pred časom prestala na sociálnych sieťach sledovať svoju kolegyňu Debru Messing a neskôr aj Seana Hayesa, zmizli aj spoločné fotky plné úsmevov.

To len podčiarkuje napätú atmosféru na nakrúcaní. Situácia zašla až tak ďaleko, že Mullaly sa neobjaví vo viacerých epizóda tretej 18-dielnej série. Aby obe strany vychladli a nebola ochotná pokračovať v ďalších sezónach. NBC údajne radšej oznámila koniec nakrúcanie pre klesajúcu sledovanosť.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #NBC #Will & Grace #oseriáloch