Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Nemožné sa stáva skutočnosťou! Legendárni Priatelia sa skutočne vrátia

Tak predsa! Dlho sa o tom špekulovalo, niekoľkokrát sa to poprelo, nakoniec sa legendárni Priatelia vrátia. A seriáloví fanúšikovia sú nadšení.

14.11.2019 07:00
priatelia, friends, schwimmer, aniston, kudrow,... Foto:
Rok 2020 bude prelomový! Vrátia sa Priatelia. V zatiaľ neznámej podobe.
debata

Tento kultový sitkom oslávil 25. výročie od začiatku vysielania a 15 rokov od poslednej epizódy. Ani dlhé roky mimo obrazoviek neubrali Priateľom na obľube, práve naopak. Stále medzi najobľúbenejšie seriály sveta, ktoré sa pravidelne reprízujú. Slovensko nie je výnimkou.

Dôkazom o obrovskej mase fanúšikov je, že streamovací gigant Netflix, ktorý mal sitkom pod palcom od roku 2015, platil horibilné sumy. Každoročne platil 30 milión dolárov za licenciu spoločnosti Warner Bros., aby mu Priatelia zostali v jeho stajni.

Tento rok sa situácia vyhrotila, keď štúdio Warner Bros. oznámilo štart vlastnej streamovacej platformy a postupne začal sťahovať svoje filmy a seriály od všetkých už konkurenčných online televízií, ktoré ich doteraz vysielali. Týkalo sa to aj Priateľov.

Nová televízia HBO Max odštartuje v máji 2020 a svedomito sa pripravuje na ostrú prevádzku. Netflix vyplatil Priateľov extrémnou čiastkou. Za rok 2019 zaplatil 100 miliónov dolárov, ani to mu však nepomohlo od neodvratného. S blížiacim sa koncom roka zmiznú z jeho ponuky aj Priatelia. HBO Max zaplatil za vysielanie 425 miliónov dolárov.

Okolo možného návratu Priateľov bolo vždy horúco, každoročne sa vyrojili zaručené správy o tom, že sa obľúbená partička vráti s novými epizódami alebo filmom. Raz to dementovali herci, ktorí na striedačku odmietali účasť v projekte, neskôr sa pridali aj hlavní showrunneri. Napríklad Marta Kaufmann to povedala veľmi jasne – nikdy sa nevrátia, ich časy pominul.

Posledné týždne sociálne siete však zapĺňali fotky šestice hercov, ktoré sa začalo aktívne stretávať a olej do ohňa priliala Jennifer Aniston, keď nepriamo naznačila, že „niečo“ sa chystá.

Tentokrát je to aj oficiálne potvrdené! V roku 2020 HBO Max uvedie špeciálnu reláciu, v ktorej sa prvýkrát stretnú všetci protagonisti na jednom mieste. Podľa tvorcov sa pracuje na dohode, ktorá by vyhovovala všetkým hercom. Ak všetko pôjde dobre, tak novú televíziu HBO Max čaká bombastický štart. Kto má Priateľov, ten je víťaz. Už teraz je však jasné, že nepôjde o plnohodnotné pokračovanie seriálu, ale program, v ktorom sa objavia hereckí predstavitelia.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #NBC #Revival #priatelia #oseriáloch #HBO Max