Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Wow! Frasier znova klope na dvere, nakrúcanie sa môže začať veľmi skoro

Už čoskoro sa môže vrátiť kultový komediálny seriál, ktorý milovali milióny divákov po celom svete, výnimkou nie je ani Slovensko. Frasier je jednoducho najlepší!

20.11.2019 07:00
frasier, Foto:
Ak všetko pôjde dobre, v roku 2020 sa vráti na obrazovky kultový Frasier!
debata (1)

O možnom návrate kultového sitkomu sa špekuluje vyše roka. Trend návratu dávno skončených seriálov v novom šate naplno lomcuje televíznym trhom a stanice sa predbiehajú v tom, ktorý hit sa im podarí uchmatnúť konkurencii. Pôvodný seriál sa dočkal až 11. sezón a poslednú epizódu sledovalo v roku 2004 na stanici CBS rekordných 33 miliónov divákov. Ani po skončení seriálu priazeň fanúšikov nepoľavila, dodnes je Frasier reprízovaný po celom svete. Slovensko nie je výnimkou.

Prsty v nových epizódach má hlavný predstaviteľ, herec Kelsey Grammer, ktorý sa aktívne podieľa na scenári nových pokračovaní. Rok trvajúce písanie prinieslo svoje ovocie a podľa jeho slov od spustenia nakrúcania ich delia už len mesiace. Aktuálne hľadá televíziu, ktorá by Frasiera 2.0 kúpila. Prirodzene sa ponúka možnosť, že by po ňom chňapla domovská NBC. Oficiálne však rokovanie nie sú ukončené. Ak všetko pôjde dobre, prvá klapka padne na jar budúceho roka, do vysielania by nový Frasier mohol ísť na jeseň 2020.

Podľa Grammera sú do projektu zapojení všetci herci z pôvodného seriálu. Chýbať, nepochybne, bude herec John Mahoney alias Martin Crane, otec Frasiera a Milesa. Zomrel začiatkom roka 2018.

Televízia NBC celkovo odvysielala až 11. sérii v rokoch 1993 – 2004 a dočkal sa až 37 sošiek Emmy. Frasier vznikol ako spin-off seriálu Na zdravie, v ktorej sa objavoval dnes už legendárny psychiater. Tvorcovia sa rozhodli mu dať vlastný seriál a neoľutovali.

Seriál Frasier, ktorého poslednú epizódu v USA odvysielali 13. mája 2004, má na konte okrem iného 37 cien Primetime Emmy, pričom v rokoch 1994 – 1998 ho vyhlásili za najlepší komediálny seriál. Okrem spomínaných Grammera a Mahoneyho v ňom účinkovali aj David Hyde Pierce (Niles Crane), Jane Leeves (Daphne Moon) či Peri Gilpin (Roz Doyle).

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Kelsey Grammer #Frasier #oseriáloch