Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Toto sa dalo čakať! Sheldon je bez Teórie veľkého tresku stratený

To, čo mnohí predpovedali sa stalo skutočnosťou. Po skončení kultovej Teórie veľkého tresku zostal prvý spin-off v programe osamotený. A hneď sa to odrazilo na vývoj sledovanosti. Len pred pár dňami sa začala tretia séria a Malý Sheldon stratil milióny divákov.

10.10.2019 07:00
young sheldon, sheldon, malý sheldon, mladý... Foto:
Tretej sérii sa začiatok bez Teórie veľkého tresku nepodaril.
debata

Televízia CBS posledných dvanásť rokov mala v Teórii veľkého tresku skalopevnú istotu nadpriemernej sledovanosti. Bolo logické, že sa bude snažiť zo silnej značky vyťažiť, čo najviac a preto pred dvoma rokmi vznikol prvý spin-off mapujúci detské roky geniálneho Sheldona Coopera. Všetkým bolo jasné, že z tohto seriálu prepadák nikdy nebude. Stanica nenechala nič na náhodu a vytvorila silný komediálny tandem.

Teória veľkého tresku bola zárukou silnej nábehovej krivky aj pre mladého Sheldona, ktorý „zdedil“ drvivú väčšinu a zabezpečil si tak ľahké prežitie.

Koncom septembra čakala Malého Sheldona skúška ohňom, ktorú síce prežil, no zaznamenal nepríjemné straty. Kým prvé dve série mali pohodlne aj 11-miliónovú sledovanosť, prvú časť najnovšej tretej série si pozrelo už „len“ 8.1 milióna divákov s pomerne nízkym ratingom 1.0. Pred rokom, keď štartovala druhá séria Sheldon dosiahol 11.1 miliónovú sledovanosť, rating 1.7. Medziročný pokles je teda markantný. Čo sa stalo? Odpoveď je jednoduchá, vtedy mal Malý Sheldon pri sebe Teóriu veľkého tresku.

Prvý spin-off sa však, nateraz, nemusí báť o svoju budúcnosť nemusí. Televízia CBS tejto značke verí, keďže po skončení druhej série expresne potvrdila vznik aktuálnej tretej a rovno aj štvrtej série pre televíznu sezónu 2020/2021. Či si Malý Sheldon dokáže vybojovať svoje miesto pod slnkom aj bez svojho silného seriálového súrodenca je nateraz otázne.

Teória veľkého tresku sa skončila v máji tohto roka po dvanástich sezónach. Televízia CBS vyvíjala enormnú snahu dohodnúť sa s hercami na podmienkach nového multimiliónového kontraktu, ktorý by im priniesol ešte vyššie honoráre. Nakoniec všetko padlo na neochote herca Jima Parsonsa (Sheldon) pokračovať v nakrúcaní a požiadal tvorcov, aby jeho príbeh na konci dvanástej série ukončili, ak mala vzniknúť trinásta a štrnásta séria.

Nakoniec padlo rozhodnutie ukončiť celý seriál, pretože Teória veľkého tresku bez Sheldona by nemala význam. Aktuálne sa špekuluje o tom, že by mohol vzniknúť aj druhý spin-off seriál. Pred časom boli v hre dve alternatívy. Buď samostatný seriál o Penny a Leonardovi alebo o Howardovi a Rayovi. Nič oficiálne nie je potvrdené a preto sa nedá rátať s tým, že v najbližšom období sa Teória veľkého tresku v akejkoľvek podobe vráti.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Teória veľkého tresku #Young Sheldon #oseriáloch