Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Odpočívajte v pokoji! Priatelia sa nikdy nedočkajú novej verzie

V čase, keď televíziám vládne trend revivalov a rebootov starých seriálov, ktoré sa dávno skončili, niektoré stále odolávajú. Jeden z nich bude navždy. A dobre ho poznajú aj slovenskí diváci a mnohí z nich, iste, by si priali, aby ešte raz videli, ako pokračujú životy milovaných Priateľov.

01.10.2019 07:00
priatelia, friends, Foto:
Zrejme sa treba zmieriť s faktom, že Priateľov svet viac neuvidí.
debata

Dohady o možnom opätovnom stretnutí obľúbenej šestice neutíchajú ani 15 rokov po poslednej klapke. Pravidelne sa objavujú „zaručené“ správy o pripravenosti hercov vrátiť sa ešte raz do ikonických úloh, ktoré z nich spravili celosvetové hviezdy, potom sú tu však aj vyhlásenia, ktoré berú vietor z plachiet dúfajúcich fanúšikov.

Začiatkom leta mimoriadne potešila všetkých herečka Jennifer Aniston (Rachel) bol hosťom v obľúbenej talk-šou Ellen DeGeneres a povedala to veľmi jasne. Ona a aj všetci jej hereckí kolegovia sú pripravení zahrať si znova Priateľov. Toto vyhlásenie spôsobila doslova senzáciu. Už nič nestojí v ceste k nakrúteniu filmového pokračovania, ako to bolo v prípade Sexu v meste.

Problémom ďalšieho pokračovania Priateľov bola striedavá (ne)ochota hercov vrátiť sa pred kamery. Nikdy nepanovala jednotná zhoda medzi Jennifer Aniston, Courtney Cox, Lisou Kudrow, Mattom LeBlancom, Matthewom Perrym a Davidom Schwimmerom. Teraz, keď sú „údajne“ pripravení, škrt cez rozpočet robia hlavní showrunneri seriálu. Tí, kedysi mali dokonca konkrétne predstavy príbehu, s ktorým by sa Priatelia mohli vrátiť, vtedy však „štrajkovali“ herci. Teraz je to presne naopak.

Marta Kauffman a David Crane to povedali jasne, Priatelia sa nevrátia. „Seriál je o období v živote, keď vašou rodinou sú priatelia. Tento čas už dávno pominul. Aj keby sme dali všetkých hercov späť dokopy, srdce seriálu je dávno preč,“ narovinu povedala Kauffman. Druhým dôvodom pre ňu je aj fakt, že Priateľov stále sledujú milióny divákov a neustále zasahuje nové generácie. Návrat by mohol veľkým sklamaním a do toho sa nikto nechce púšťať.

V septembri seriál oslavoval 25. výročie od uvedenia na televíznych obrazovkách. Znova sa rozprúdila vášnivá debata na tému možného návratu. Veď svoj revival má za sebou aj legenda – Beverly Hills 90210. Marta Kauffman zopakovala svoje nekompromisné stanovisko. „Tie časy sú definitívne preč,“ skonštatovala na margo z mnohých novinárskych otázok na tému návratu.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #priatelia #oseriáloch