Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Hviezdy Teórie veľkého tresku zarobia milióny a nepostavia sa ani pred kamery

Najsledovanejší hraný sitkom sveta sa definitívne rozlúčil s divákmi v polovici mája, finančné "dozvuky" budú herci pociťovať ešte dlhé roky. Najlepšie platení seriáloví herci budú dostávať štedré obnosy a pritom sa nebudú musieť postaviť pred kameru. Ako je to možné?

19.08.2019 07:00
teória veľkého tresku, big bang theory, Foto:
Teória veľkého tresku bude zarábať milióny dolárov aj po jej konci.
debata

Hoci sa televízia CBS len veľmi ťažko lúčila so svojou komediálnou stálicou, neochota herca Jima Parsonsa (Sheldon) pokračovať v nakrúcaní znamenala stopku pre celý seriál. Pôvodne sa stanica usilovala o obnovenie multimiliónových zmlúv s hercami na ďalšie dva roky. Ak by došlo k najhoršiemu, chceli sa dohodnúť aspoň účinkovanie na potenciálnu trinástu sériu. Zo všetkého vzišlo.

Tvorcovia mali však dostatok času na prípravu celej finálnej série a Teória veľkého tresku dostala skvelý záver. Seriál sa stále teší celosvetovému ošiaľu a bude sa reprízovať po celom svete ešte veľmi dlho, podobne ako kultoví Priatelia. Práve tento fakt sa stane zlatou baňou pre účinkujúcich.

Teória veľkého tresku bola zlatým vajcom nielen pre televíziu CBS, ale aj pre štúdio Warner Bros., pod ktoré patril. Po zhasnutí kamier prišli na rad čísla. Seriál za dvanásť rokov a po 279 epizódach zarobil neuveriteľnú miliardu amerických dolárov. Okrem toho, že hlavná pätica hercov: Johnny Galecki, Kaley Cuoco, Jim Parsons, Simon Helberg, Kunal Nayyar brala milión dolár za epizódu. Dokonca si znížili honoráre, aby ich kolegyne Mayim Bialik a Melissa Rauch sa vyšplhali k 500-tisícom za epizódu.

Avšak ich príjmy sa budú ďalej odvíjať od finančnej výkonnosti seriálu. Stáva sa pravidlom nielen pri seriáloch, ale aj filmoch, že najväčšie hviezdy dostanú isté percento z tržieb, čím sa im honorár môže slušne navýšiť. To je aj prípad hviezd z Teórie veľkého tresku. Keďže sa očakáva v najbližších rokoch značné reprízovanie po celom svete, plus streamovacie, hercom pristane na účet minimálne každoročne 20 miliónov dolárov. A to sa nemusia postaviť ani pred kamery.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Teória veľkého tresku #oseriáloch