Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Vyhodená a na okraji záujmu. Sarah Jessica Parker sa prace z obrazoviek

Mal to byť veľký seriálový návrat pre Sarah Jessicu Parker, ktorú pred rokmi preslávil Sex v meste. Lenže úmysly HBO zlyhali. Jej seriál Divorce (Rozvod) sa končí už po troch sériách bez väčšieho diváckeho ohlasu.

12.08.2019 07:00
sarah jessica parker, divorce, rozvod, Foto:
Dobojované. Seriál Rozvod s bývalou hviezdou Sexu v meste sa konči len po troch sériách.
debata

V roku 2016 HBO ohlásilo, že opäť získalo do svojich radov Sarah Jessicu Parker. Herečka sa vrátilo „domov“, do televízie, ktorá ju preslávila. Znova mala predviesť svoj komediálny talent, tentokrát v seriáli Divorce (Rozvod).

Už po prvých epizódach prvej série však prišlo rozčarovanie z výsledku. Ono to celé nebolo vôbec vtipné a tak televízia narýchlo k popisu komediálny seriál pridal slovo trpký. Túto formulku o trpkej komédii radi využívajú tvorcovia, keď majú zlý ohlas. Predsalen, kto by sa smial na trpkej komédii?

Aspoň takouto cestou chceli zakamuflovať fakt, že bývala Carrie Bradshaw nepritiahla pozornosť v seriáli, ktorý nenaplnil úvodné očakávania. Chýbal humor, esprit, nadhľad nad pomerne ťažkou témou rozpadu dlhoročného manželstva. Prvá séria bola neraz utrpením a polhodinové epizódy boli neraz také nudné, že bol problém ich vôbec dopozerať. O úprimnej zábave nemohlo byť ani reči, skôr mal divák depresiu.

Po 10-dielnej úvodnej sérii prišlo, o rok neskôr, druhá už osemdielne pokračovanie. Zredukovanie počtu častí neveštilo nič dobré o žiarivej budúcnosti. Pokračovanie seriálu, našťastie, prinieslo očividné kreatívne zmeny. Všetky k lepšiemu. Do stále komediálneho seriálu sa vkradol humor, hoci aj s trpkou príchuťou, na ktorom sa už dalo úprimne pobaviť. V prípade reálnych rozvodov nemôže byť reči o inom type humoru. Druhá séria sa začala očividným odpustením jeden druhému a mohol sa rozbehnúť kolotoč nových nedorozumení medzi už exmanželmi a opatrné našľapovanie medzi sebou, aby krehký mier zachovali.

Ako to už býva, sklamať dôveru divákov sa nevypláca. Televízia si s rozhodnutím o tretej sérii dávala poriadne načas. Mohlo by sa zdať, že HBO nepôjde ďalej s týmto seriálom. Po ôsmich mesiacoch prišla správa, že kamery sa opäť rozbehnú. Najnovšia séria má už iba šesť častí. Sledovanosť sa oproti jednotke prepadla o polovicu, aktuálne si nové epizódy pozrie ledva 300-tisíc divákov.

Preto nie je prekvapením, že Rozvod končí. HBO oznámilo koniec v deň štartu novej série, začiatkom júla. Zostáva len dúfať, že tvorcovia nakrútili tretiu sériu ako poslednú a príbeh sa dočká ako takej bodky. Pritom práve táto sezóna je bezpochyby najlepšia. Fungujú vtipy, hlášky, postavy akoby našli iskru, ktorú dlho hľadali. Zdá sa, že ani meno Sarah Jessicy Parker nie je zárukou úspechu, veď za tri roky sa podarilo nakrútiť len tri série a len 24 epizód. Takúto cifru štandardne vyprodukujú televízie v rámci jednej televíznej sezóny.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Sarah Jessica Parker #HBO #oseriáloch #Divorce