Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Prežije Sheldon bez Teórie veľkého tresku? Názory sa rôznia

Teória veľkého tresku ako značka bude žiť ďalej! Televízia CBS si nemôže dovoliť, aby najsledovanejšie sitkomy odišli do úzadia a tak (ne)prekvapujúco dopriala až dve série prvému spin-off seriálu o mladom Sheldonovi. Úvahy o ďalšom voľnom pokračovaní sú oficiálne vonku, avšak nateraz sa mlčí, či nastal nejaký posun medzi televíziou, tvorcami a štúdiom Warner Brothers.

28.02.2019 07:00
mladý sheldon, sheldon, Foto:
Seriál o Mladom Sheldonovi dostal rovno dve nové série. Tie sa budú musieť zaobísť bez predskokana - Teórie veľkého tresku.
debata

Čas sa však neúprosne kráti. Aktuálne je už v plnom prúde nakrúcanie pilotných epizód nových seriálov, z ktorých si televízie budú vyberať novinky do ďalšej televíznej sezóny štartujúcej od septembra. Vzhľadom na to, že požiadavka televízie prišla pomerne neskoro, nepodarí sa predstaviť nový seriál túto jeseň. Divákom bude musieť stačiť Mladý Sheldon (Young Sheldon).

Ten, nateraz, ťažil z toho, že pôvodný sitkom a jeho spin-off vysielala televízia spolu a Teória veľkého tresku so svojimi 12 miliónmi divákov robila silnú nábehovú krivku pre mladého génia. Ten drvivú väčšinu divákov prirodzene preberal. Práve preto bolo jasné, že príbeh o detstve Sheldona zaberie. CBS si tento sitkom pred pár dňami poistila. Tvorcovia dostali objednávku rovno na dve série, seriál bude s divákmi, minimálne, do štvrtej série a dá sa očakávať, že ani vtedy koniec nenastane.

Otázne bude, ako sa bude sledovanosť vyvíjať od septembra, keď Mladý Sheldon zostane v programe sám bez Teórie. Môžu nastať dva scenáre. Buď sa diváci zostanú verní aspoň „Shellymu“ alebo ho prestanú pozerať, keď pôvodný seriál zmizne z obrazoviek.

„Problémom“ mladého Sheldona je fakt, že je výrazne iný ako Teória veľkého tresku, keďže nakrúcaný ako klasický exteriérový seriál. Teória je robená v štúdiách a živým publikom, teda ako klasický sitkom, pričom aj scenár je písaný tak, aby sa diváci smiali čo najviac.

Mnohí diváci stále nevedia spin-off seriálu prísť na chuť, keďže nie je nutne vtipný, má úplne inú atmosféru, vizuál a esprit. Lenže je veľkú časť publika je prirodzené pozrieť si nové epizódy, keďže predtým ide Teória. Televízie štandardne obnovujú na dve sezóny dopredu len veľmi ojedinele, najmä, keď ide o tie najväčšie hity. Mladý Sheldon sa, nateraz, tak javí.

CBS potrebuje udržať celú značku nažive čo najdlhšie. Práve prvý spin-off môže vyplniť hluché miesto po Teórii veľkého tresku, kým sa podarí zrealizovať nakrúcanie druhého voľného pokračovania a následne by sa mohol zrealizovať scenár, keď etablovaný Mladý Sheldon potiahne nový seriál. Rovnako ako Teória Mladého Sheldona.

Slováci môžu vidieť najnovšie epizódy, len pár hodín po americkej premiére, prostredníctom televízia HBO a jej online služby GO.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Teória veľkého tresku #Young Sheldon #oseriáloch