Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Teória veľkého tresku sa rozlúči veľkým treskom! Seriál sa dočkal veľkej pocty

Teória veľkého tresku sa rozlúči s veľkým treskom. A to doslova. Tvorcovia, pred pár dňami, potvrdili, že jeden z najúspešnejších seriálov súčasnosti sa rozlúči s divákmi naozaj veľkolepo a to rovno špeciálnym dvojitým finále. Televízia CBS chce z májového záveru seriálu spraviť veľkú udalosť a hodinová epizóda je ideálnou príležitosťou, ako spraviť bodku za sitkomom, ktorý miluje celý svet.

20.02.2019 07:00
teória veľkého tresku, big bang theory, big bang, Foto:
Teória veľkého tresku sa rozlúči s divákmi vo veľkom štýle.
debata

Hlavný showrunner seriálu Chuck Lorre potvrdil, že vznik veľkého finále pozostávajúceho z dvoch epizód, ktoré bude prepájať záverečná zápletka. „Pôjde o hodinu, dve oddelené epizódy vysielaný počas jedného večera so spoločným príbehom“, nechal sa počuť Lorre. Avšak treba dodať, že fanúšikov nečaká žiadnych 60 minút zábavy.

V žargóne televíznej zábavy sa vždy ráta s reklamnými brejkami. Teória veľkého tresku má vyhradený polhodinový vysielací slot, jednotlivé epizódy však majú 18 až 20 minút, zvyšok tvoria reklamy. V prípade záveru seriálu to nebude inak. Tu hodinu treba chápať ako vysielací slot, nie dĺžku epizód. V konečnom dôsledku sa Teória veľkého tresku rozlúči, prinajlepšom, so 40 minútami zábavy.

Koniec seriálu je čoraz bližšie a aktuálna dvanásta séria sa už prehupla do svojej druhej polovice a pred divákmi stojí už iba osem epizód. Nezvratný záver a posledná klapka sa nezadržateľne blíži a emócie lomcujú celým štábom. Prednedávnom boli všetky hlavné postavy v talkšou Ellen Degeneres, kde potvrdili strach z posledného nakrúcania. Herečka Kaley Cuoco (Penny) sa netají tým, že plače pravidelne. Jim Parsons (Sheldon) priznal strach z emócii, ktoré ešte potláča a bojí sa pripustiť si pocit, že čoskoro zhasnú v štúdiu natrvalo.

Teória veľkého tresku bude navždy súčasťou televíznej histórie. Štúdio Warner Bros., ktoré seriál vyrába doprialo sitkomu obrovskú poctu. Štúdio, kde sa seriál nakrúcal dostal oficiálne rovnomenné pomenovanie a ďalšie seriály, ktoré vzniknú na pľaci s číslom 25, sa budú nakrúcať na The Big Bang Theory Stage. Warner Bros. za svoju 95-ročnú históriu pomenovalo štúdiá po konkrétnych seriálov len päťkrát. Išlo o najväčšie hity ako Pohotovosť, Priatelia, Dva a pol chlapa a talkšou Ellen Degeneres. Teória je piata.

View this post on Instagram

A bit blurry but got the whole gang in! @bigbangtheory_cbs #finalseason #bts

A post shared by Kaley Cuoco (@kaleycuoco) on

Nádej na možné ďalšie pokračovanie stále žije. Teda v podobe ďalšieho spin-off seriálu, ktorý by televízia CBS chcela na svojich obrazovkách. Pôvodný seriál má svoj osud definitívne spečatený, značka Teória veľkého tresku, môže fungovať ďalej. Prvý spin-off o mladom Sheldonovi sa ujal, teraz sa hľadá námet pre druhý spin-off.

VIDEO: Drsných chlapcov z ulice nemôžu hrať herci z národného divadla, hovorí režisér filmu Ostrým nožom Teodor Kuhn
Video

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Teória veľkého tresku #oseriáloch